Lifestyle|22.07.2022 15:25

Shonka Dukureh: Νεκρή η πρωταγωνίστρια της ταινίας Elvis του Μπαζ Λούρμαν

Newsroom

Στη θλίψη βύθισε το Χόλιγουντ η είδηση για τον θάνατο της Σόνκα Ντουκουρέ, της ηθοποιού και τραγουδίστριας που έλαμψε με την παρουσία της στη βιογραφική ταινία «Ελβις» (Elvis) στο ρόλο της «Big Mama» Θόρντον. Η 44χρονη Shonka Dukureh εντοπίστηκε νεκρή στην κρεβατοκάμαρά της και δυστυχώς τη βρήκε το ένα από τα δύο παιδιά της... Το παιδί διαπίστωσε ότι η μητέρα του δεν είχε τις αισθήσεις της κι έσπευσε σε γειτονικό σπίτι στο Νάσβιλ του Τενεσί όπου διαμένουν, για να ζητήσει βοήθεια.

Σύμφωνα με τις αρχές του Νάσβιλ, δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια. Τα αίτια του θανάτου αναμένεται να διακριβώσει η έκθεση του ιατροδικαστή. Ο δήμαρχος του Νάσβιλ, Τζον Κούπερ, εξέφρασε μέσω ανάρτησης στο Twitter τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της εκλιπούσης, σημειώνοντας πως είχε αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Φρισκ στην πόλη που αποκαλούσε «σπίτι» της εδώ και πολλά χρόνια.

Η συμμετοχή της Σόνκα Ντουκουρέ στην ταινία του Μπαζ Λούρμαν για τον «βασιλιά» Ελβις Πρίσλεϊ ήταν το πρώτο σημαντικό κινηματογραφικό της εγχείρημα. Ήταν διάσημη τραγουδίστρια γκόσπελ στην περιοχή του Νάσβιλ και η καριέρα της ως ηθοποιός μόλις ξεκινούσε.

 

Αν και είχε πάθος για τις τέχνες, η πρώτη της αγάπη ήταν η διδασκαλία, αναφέρει το τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο του Νάσβιλ WPLN.  «Δίδαξα για λίγο καιρό τη δευτέρα τάξη στο δημοτικό Buena Vista στα σχολεία της Metro και στη συνέχεια δούλεψα πολύ με τους νέους της πόλης κάνοντας προγράμματα μετά το σχολείο, καλοκαιρινά προγράμματα - αυτά τα προγράμματα που χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια των διακοπών, ώστε τα παιδιά να έχουν ένα ευχάριστο περιβάλλον», είχε πει η Dukureh.

Τον Ιούνιο, η Dukureh δήλωσε ότι πολλοί από τους μαθητές της έμειναν έκπληκτοι αφού την είδαν στο Elvis. «Έχουν μείνει έκπληκτοι, λένε, "Ουάου! Miss Shonka! Αλήθεια;" είχε αναφέρει. «Είπα, 'Είμαι ακόμα η κα Shonka, ξέρετε!'».

Εκτός από την εμφάνισή της στην ταινία που σκηνοθέτησε ο Baz Luhrmann, η Dukureh εμφανίστηκε στη σκηνή με την Doja Cat στο Coachella φέτος. Η Doja και η Dukureh συνεργάστηκαν στο τραγούδι «Vegas» για το soundtrack του Elvis. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΈλβις ΠρίσλεϊηθοποιόςΗΠΑ