Lifestyle|10.08.2022 16:20

Lady Gaga: Υπερασπίζεται την ισότητα των γάμων και το δικαίωμα στην άμβλωση

Newsroom

Ύστερα από τις συνεχείς αναβολές που έφερε η πανδημία του κορονοϊού, η Lady Gaga έχει ανέβει ξανά στη σκηνή, στο πλαίσιο της περιοδείας της «Chromatica Ball». Κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στο Nationals Park της Ουάσιγκτον, η τραγουδίστρια σταμάτησε το πρόγραμμα της πριν τραγουδήσει την επιτυχία «Edge of Glory» για να μιλήσει για την ισότητα των γάμων και το δικαίωμα στην άμβλωση

«Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το τραγούδι σε κάθε γυναίκα στην Αμερική. Σε κάθε γυναίκα που τώρα πρέπει ν' ανησυχεί για το σώμα της αν μείνει έγκυος. Προσεύχομαι ότι αυτή η χώρα θα μιλήσει και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να γίνει το σωστό» είπε. Αφού τραγούδησε το «Edge of Glory» σε μία cover εκδοχή, πρόσθεσε: «Δεν θέλω να σας ρίξω την ψυχολογία, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι πιο σημαντικά από τη βιομηχανία του θεάματος». 

Νωρίτερα της βραδιάς, η Lady Gaga αναφέρθηκε επίσης και στον γάμο μεταξύ του ίδιου φύλου. Συγκεκριμένα, πριν ερμηνεύσει το «Born this way», η τραγουδίστρια υπογράμμισε: «Μπορεί να μην είναι ο εθνικός ύμνος, αλλά είναι ο δικός μας εθνικός ύμνος [...] Καλύτερα να μην προσπαθήσουν ν' ανακατευτούν με τον γάμο των ομοφυλόφιλων σε αυτή την χώρα».  

Σύμφωνα με τη Vogue, το στάιλινγκ της Gaga για την περιοδεία «Chromatica Ball» είναι το πνευματικό παιδί από τους τρεις στυλίστες της: Nicola Formichetti, Tom Eerebout και Sandra Amador. Ενώ στο ντεμπούτο single του άλμπουμ Chromatica, «Stupid Love», η Gaga υιοθέτησε μια φουτουριστική ροζ ατμόσφαιρα, στη νέα περιοδεία η Gaga αναβιώνει το χαρακτηριστικό της στυλ «Mother Monster», το οποίο προτιμά μια πιο σκοτεινή αισθητική.

Αν και έχει πειραματιστεί με το country western στυλ από την εποχή του άλμπουμ «Joanne», και το Old Hollywood στυλ για την περιοδεία τύπου «A Star Is Born», το Chromatica Ball είναι μια ένδοξη επιστροφή στο freaky-deaky ντύσιμο, αναφέρει η Vogue. Οι θεατρικές εμφανίσεις είναι γεμάτες με πολύ λάτεξ και δέρμα, πρωτοποριακές εμφανίσεις, ακόμα και ψεύτικο αίμα.

Κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του τραγουδιού «Replay», η Gaga φοράει ένα λατέξ κορμάκι από τη Vex Latex, το οποίο φαίνεται σαν να έχει πιτσιλιστεί με κόκκινο υγρό - διάτρητο από κολλημένα Χ πάνω από το μπούστο, και ένα γιγαντιαίο κολιέ με καρφιά.

Το σκηνικό στυλ της Gaga είναι, φυσικά, πάντα συνδεδεμένο με τη μουσική. Η τραγουδίστρια έχει πει ότι η περιοδεία Chromatica Ball είναι ένα ταξίδι γύρω από το τραύμα και τη θεραπεία, οπότε τα ρούχα παίζουν αναπόσπαστο ρόλο στην αφήγηση αυτής της ιστορίας. Ενώ τα τραγούδια της ασχολούνται με την πάλη με τους εσωτερικούς της δαίμονες, η μόδα που υιοθετεί, έχει και αυτή το στοιχείο της μάχης.

H ίδια θα συνεχίσει τις συναυλίες της, κάνοντας στάσεις σε Νιου Τζέρσεϊ, Σικάγο, Βοστώνη, Ντάλας, Ατλάντα και Πενσιλβανία. Αργότερα, θα πραγματοποιήσει δύο μουσικά live στην Ιαπωνία και μετά θα επιστρέψει στις ΗΠΑ για να τραγουδήσει στο Σαν Φρανσίσκο, Λος Άντζελτες, Χιούστον και Μαϊάμι. 

H Lady Gaga στον ρόλο της Harley Quinn

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μέρικές ημέρες η τραγουδίστρια και ηθοποιός, μέσα από μία δημοσίευση που έκανε στα social media, επιβεβαίωσε τη συμμετοχή τόσο της ίδιας όσο και του Χοακίν Φίνιξ στο «Joker: Folie a Deaux». Η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 4 Οκτωβρίου 2024. Ακριβώς πέντε χρόνια μετά την πρεμιέρα της πρώτης ταινίας με τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, τα γυρίσματα του «Joker: Folie a Deaux» θα ξεκινήσουν στο τέλος του χρόνου. Μέχρι τώρα, η Lady Gaga έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες «Ένα αστέρι γεννιέται» και στο «House o Gucci». Παράλληλα, έχει πάρει μέρος και σε κάποιες από τις σεζόν του «American Horror Story».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

τραγουδίστριαειδήσεις τώραγάμοςπεριοδείαΟυάσινγκτονΆμβλωσηLady GagaομοφυλοφιλίαlgbtqΟυάσιγκτον