Lifestyle|17.02.2019 13:45

Μέμος Μπεγνής: «Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω γάμους και παιδιά»

Φωφώ Μπόνιου

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τον ρόλο του Άρη στο «Άκρως οικογενειακόν». Ο ηθοποιός επιστρέφει στον ΑΝΤ1 προκαλώντας αυτήν τη φορά μεγάλη αναστάτωση στο καθημερινό σίριαλ «Γυναίκα χωρίς όνομα», καθώς θα ερωτευτεί μία από τις βασικές πρωταγωνίστριες της σειράς.

Επιστρέφετε στην ελληνική τηλεόραση συμμετέχοντας σε ένα καθημερινό σίριαλ του ΑΝΤ1. Πείτε μας για τον ρόλο σας... 

Υποδύομαι τον Σταύρο. Είναι ένας γιατρός που έρχεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι ζευγάρι με την Ευδοκία Ρουμελιώτη, που και αυτή προστέθηκε πρόσφατα στο καστ. Είναι πάρα πολύ αγαπημένο ζευγάρι, αλλά τους έχει τελειώσει το ερωτικό, καθώς παντρεύτηκαν νέοι. Η Ευδοκία είναι αρχιτέκτονας, αλλά λόγω της αγάπης της για τον Σταύρο «πούλησε» το όνειρό της και ήταν δίπλα του. Κάποια στιγμή αποφασίζουν να χωρίσουν, έχοντας όμως υιοθετήσει δύο παιδιά, καθώς η σύζυγός του δεν μπορεί να κάνει παιδιά. Το ένα παιδί είναι παράνομα υιοθετημένο, ενώ λίγο καιρό μετά έρχεται στη ζωή τους και ένα δεύτερο παιδί, καθώς εγκρίνεται η αίτηση για νόμιμη υιοθεσία. Οπότε έχουν δύο παιδιά. Το ένα το έχει αυτός στη Θεσσαλονίκη και κάποια στιγμή έρχεται στην Αθήνα, όπου έχει μετακομίσει εκείνη. Ναι μεν αγαπιούνται, δεν υπάρχει διαμάχη μεταξύ τους, αλλά θέλουν να χωρίσουν. Εκείνος δεν είναι άγιος στον έγγαμο βίο, ωστόσο αποφασίζουν να χωρίσουν και από εκεί και πέρα αρχίζουν όλα.

Μέμος Μπεγνής και Σμαράγδα Καρύδη (Φωτογραφία: NDP)

Το παιδί σας είναι η Ελπίδα που ψάχνει η Νάντια;

Δεν το ξέρω, είναι στην κρίση των σεναριογράφων.

Όταν λέτε ότι δεν είστε άγιος, αυτό σημαίνει ότι θα ζήσετε έναν έρωτα, θα υπάρξει ειδύλλιο με μία από τις ηρωίδες;

Ναι, θα υπάρξει ένα ειδύλλιο, αλλά δεν μπορώ να σας αποκαλύψω το όνομα της ηρωίδας.

Οι ηθοποιοί τα τελευταία χρόνια επιλέγονται κατά κόρον είτε για ριάλιτι, είτε για τηλεοπτικές εκπομπές και σόου. Εσείς έχετε δεχθεί κάποια τέτοια πρόταση;

Έχω συνέχεια τέτοιες προτάσεις. Δεν έχω ενδώσει. Απλώς θέλω η ζωή μου να έχει ποιότητα. Θέλω πρώτιστα να κάνω πράγματα που να αρέσουν σε μένα και να με προχωρούν μπροστά, και όχι να μπαίνω σε πράγματα που δεν θέλω μόνο και μόνο για τα χρήματα.

Οι συζητήσεις είτε στο πλαίσιο συνεντεύξεων είτε στην τηλεόραση περί σεξουαλικού προσανατολισμού είναι κάτι που πρέπει να γίνεται;

Δεν πρέπει να γίνονται, είναι λίγο προσωπικό το θέμα. Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του δεν αφορά τον κόσμο. Είναι και αυτό στο πλαίσιο της κλειδαρότρυπας. Δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο θέμα, ενώ στο εξωτερικό είναι αδιάφορο. Η Ελλάδα είναι χώρα της ταμπέλας, είμαι straight, είμαι gay, είμαι influencer. Η αγάπη δεν έχει φύλο ή χρώμα. Δεν είμαστε ακόμα ώριμοι για να το ενστερνιστούμε.

Ο Μέμος από τον Μπεγνή τι διαφορά έχει;

Όχι τόσο μεγάλη. Η διαφορά είναι ότι η εικόνα μου προς τα έξω είναι μια εικόνα πιο σοβαρή, πιο απόμακρη. Όταν κάποιοι με γνωρίζουν λένε δεν έχεις καμία σχέση με αυτό που σου έχουν περάσει. Βασικά με τους φίλους μου γελάμε πολύ, κάνουμε βλακείες, είμαι πάρα πολύ παιδί, παρά τα 44 χρόνια μου. Στο σπίτι μου έχω πορτρέτα του Μίκυ, φιγούρες της Ντίσνεϊ, ταινιοθήκη μεγάλη, πάνω από 40 επιτραπέζια. Μου αρέσει να μη χάσω το παιδί που έχω μέσα μου.

Η οικογένεια, ο γάμος, ένα παιδί είναι στα σχέδιά σας;

Όχι, καθόλου, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω γάμους και παιδιά, γιατί ενώ αγαπώ πολύ τα παιδιά, δεν θα ήθελα δικά μου παιδιά, δεν είμαι το στυλ του οικογενειάρχη, δεν μπορώ να ζω με έναν άνθρωπο στο σπίτι, δεν μπορώ τη συγκατοίκηση. 

Φέτος σας βλέπουμε στις «Μάγισσες της Σμύρνης» και στις «Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη». Τα θεατρικά σχέδιά σας για τη συνέχεια ποια είναι;

Ετοιμάζομαι για μια μεγάλη παραγωγή, ένα μεγάλο αφιέρωμα στη «Φίνος Φιλμ», στο «Αλσος», με 40 ηθοποιούς και 10 μουσικούς. Θα είναι η Δέσποινα Βανδή, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Κώστας Κόκλας, η Κατερίνα Λέχου, ο Γιώργος Χρανιώτης, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, η Ελένη Γερασιμίδου κ.ά. Εχουμε ήδη ξεκινήσει τις αναγνώσεις και ανυπομονώ να αρχίσουμε πρόβες.

Συνεχίζετε και τις μουσικές εμφανίσεις σας;

Ναι, στο «El Conviento Del Arte» συνεχίζω Παρασκευές και Σάββατα με ελληνικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΑΝΤ1Μέμος ΜπεγνήςΓυναίκα χωρίς όνομαηθοποιός