Lifestyle|31.10.2022 18:00

Τέρενς Κουίκ: «Στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπήρχαν στελέχη που συμπαθούσαν την 17 Νοέμβρη»

Newsroom

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος αφηγήθηκε άγνωστα περιστατικά από την προσωπική και την τηλεοπτική του διαδρομή. Τα πρώτα του βήματα στην ενημέρωση, ο ΑΝΤ1, οι μεγάλες επιτυχίες και οι δυνατές συνεργασίες.

«Η δημοσιογραφία είναι σαν το ποδήλατο, δεν φεύγει. Αυτό είναι ένα το κρατούμενο. Το δεύτερο είναι ότι εάν πιστεύεις στις αρχές της δημοσιογραφίας δεν σε χαλάει η πολιτική. Απεναντίας, αν τη ζεις από μέσα, σου γίνεται μάθημα το πώς θα γίνεις καλύτερος στην άσκηση των καθηκόντων σου. Οφείλω να πω ότι μέσα από την πολιτική πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να λέει ότι έχει αδικήσει πολιτικούς, κάνοντας κριτική γιατί αλλιώς τα βλέπεις τα πράγματα απ’ έξω και αλλιώς από μέσα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος.

Ο Τέρενς Κουίκ ήταν αδελφικός φίλος με τον Παύλο Μπακογιάννη, ο οποίος δολοφονήθηκε από την τρομοκρατική οργάνωση, 17 Νοέμβρη. Τα παιδιά του Παύλου Μπακογιάννη έμαθαν την είδηση της επίθεσης, ενώ ήταν στο λεωφορείο για το σχολείο, από τον Τέρενς Κουίκ. «Για την αδελφή μου Αλεξία και για μένα ήταν ένας γνώριμος άνθρωπος κοντά στην οικογένειά μας. Μάθαμε από τον Τέρενς, ακούγοντας στο ραδιόφωνο του σχολικού λεωφορείου, ότι ο πατέρας μας έχει δεχθεί επίθεση» εξομολογήθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στην κάμερα της εκπομπής του Νίκου Χατζηνικολάου, περιγράφοντας εκείνες τις δύσκολες στιγμές.

«Αισθάνομαι ενοχές που άκουσαν από το στόμα ότι δολοφονήθηκε ο πατέρας τους» σχολίασε, αργότερα, ο Τέρενς Κουίκ. 

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, λέγοντας πως υπήρχαν στελέχη που συμπαθούσαν τη 17 Νοέμβρη. «Το μόνο πράγμα όλα αυτά τα χρόνια που πέρασα μέσα σε αυτήν την συγκυβέρνηση ήταν το ότι αισθανόμουν κάποια ψήγματα που συμπαθούσαν αυτά τα καθάρματα που είναι μέσα στη φυλακή. Θα πει κανείς: "Ρε Κουίκ γιατί έμεινες σε αυτήν την κυβέρνηση και δεν έφευγες;". Η απάντηση είναι ό,τι δεν νομίζω ότι αυτό βοηθάει» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν ήταν από τον κύκλο του Αλέξη Τσίπρα. Σε καμία περίπτωση. Το ξεκαθαρίζω. Υπήρχαν όμως ναι. Είμαι από εκείνους που λένε ότι δολοφονούσαν πισώπλατα. Εκεί να μείνουν και να σαπίσουν μέσα στην φυλακή».

«Δεν χάρηκα κανένα από τα παιδιά μου στο μεγάλωμά τους» 

Όταν ο Νίκος Χατζηνικολάου τον ρώτησε σχετικά με πιθανές αδικίες που έκανε στην προσωπική του ζωή, λόγω της δουλειάς του, εκείνος με απόλυτη ειλικρίνεια απάντησε: «Με πληγώνεις! Με πληγώνεις διότι έχω τρία παιδιά και δεν χάρηκα κανένα από τα τρία στο μεγάλωμά τους. Είχαν όμως δύο θαυμάσιες μητέρες, την Ιωάννα και τη Μαρίνα, γιατί είχα παντρευτεί τη δημοσιογραφία και τη δουλειά μου».

Στη συνέχεια, προβλήθηκε ένα σύντομο απόσπασμα, στο οποίο μίλησαν με τρυφερά λόγια για εκείνον τα δύο του παιδιά. Από το βίντεο, όμως, απουσίαζε ο τρίτος γιος του δημοσιογράφου, ο Ρίτσαρντ. «Ο Ρίτσαρντ είναι το παιδί αυτό για το οποίο ίσως έχω και τις μεγαλύτερες ενοχές» εκμυστηρεύτηκε, μη μπορώντας να διαχειριστεί την συναισθηματική του φόρτιση. «Ναι, είναι αδικημένος» υπογράμμισε ο Τέρενς Κουίκ, με δάκρυα στα μάτια. 

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δημοσιογράφος17 ΝοέμβρηΝίκος ΧατζηνικολάουΑΝΤ1Κώστας ΜπακογιάννηςΤέρενς ΚουίκΠαύλος Μπακογιάννηςειδήσεις τώρα