Lifestyle|10.11.2022 14:00

The Crown: Τι είναι το σύνδρομο της Βασίλισσας Βικτώριας; – Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της 5ης σεζόν και σου λύνουμε όλες τις απορίες!

Newsroom

«Ανίκανη, ακριβή, παλιά και άσχετη». Έτσι περιγράφεται η Βασίλισσα Ελισάβετ στα πρώτα πλάνα της 5ης σεζόν του The Crown κι από εκεί καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται να γίνει χαμός! Το έτος είναι το 1991 και η μονάρχης έρχεται αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις των προηγούμενων χρόνων της βασιλείας της. Οι ενοχλήσεις στη μέση της εξετάζονται απ’ τους γιατρούς, ενώ πονάνε και τα πόδια της. Η συμβουλή που της δίνουν είναι να αφιερώνει λιγότερο χρόνο στη δουλειά της, αλλά εκείνη το αρνείται. «Είναι επαγγελματικός κίνδυνος, φοβάμαι», απαντά.

Στη συνέχεια μαθαίνουμε ότι η σκληρή κριτική απέναντι στην μοναρχία αφορά μία δημοσκόπηση των Sunday Times, μια λεπτομέρεια που σίγουρα «δεν επινοήθηκε».

Στην παρουσίαση της δημοσκόπησης από το The Crown, το 47% του κοινού «πιστεύει ότι η βασίλισσα πρέπει να παραδώσει τον θρόνο στον πρίγκιπα Κάρολο». Επιπλέον, «το 88% πιστεύει ότι ο Κάρολος θα γινόταν ένας καλός βασιλιάς» – μια «σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στον 42χρονο πρίγκιπα».

Η επιλογή του Crown να ερμηνεύσει εκ νέου τη δημοσκόπηση και το συνοδευτικό άρθρο της εφημερίδας κάνουν ρητή αναφορά στον τίτλο του επεισοδίου, «Σύνδρομο της Βασίλισσας Βικτώριας». Είναι μια φράση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τι συμβαίνει όταν – σύμφωνα με το show– «το κοινό αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι μια βασιλεύουσα μονάρχης δεν έχει επαφή με τον λαό της». Διαβάστε περισσότερα στο ipop.gr 

ΌΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βασίλισσα ΕλισάβετδημοσκόπησηThe Crownειδήσεις τώρα