Lifestyle|06.02.2023 16:34

Ελένη Ράντου για την απεργία των ηθοποιών: «Μην στέκεστε στο κουτσομπολιό»

Newsroom

Η Ελένη Ράντου και η Κάτια Δανδουλάκη ήταν από τις ηθοποιούς που αποφάσισαν να μην λάβουν μέρος στην απεργία όπως οι υπόλοιποι ηθοποιοί με με αίτημα την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022 και την υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη μισθολογική βαθμίδα ΤΕ, με συνέπεια να δεχτούν τα «πυρά» του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρου Μπιμπίλα.

Η κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» συνάντησε την ηθοποιό έξω από το θέατρο Διάνα, με τους δημοσιογράφους να τη ρωτούν γιατί δεν απέργησε. «Μην στέκεστε στο κουτσομπολιό, ενδιαφερθείτε για το ζήτημα των ηθοποιών που έχουν τα χίλια δίκια. Είμαστε στο πλευρό αυτών των παιδιών» αρκέστηκε να δηλώσει η Ελένη Ράντου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε την απόφαση των δύο ηθοποιών να μην συμμετέχουν στην απεργία ως εξής: 

«Ακούσαμε με έκπληξη την αγαπητή και σεβαστή σε όλους μας Κάτια Δανδουλάκη που κράτησε ανοιχτό το θέατρο της την μέρα της μεγάλης απεργίας όλων των καλλιτεχνών (αναφαίρετο δικαίωμα στον κάθε πολίτη να μην συμφωνεί με απόφαση των οργάνων) ότι αυτό έγινε για αντιπολιτευτικούς λόγους. Κρίμα είναι να μας κατατάσσει όλους ότι μόνο μέλημα έχουμε την εργαλειοποίηση των προβλημάτων γιατί έρχονται εκλογές! Μα πριν τις εκλογές η Κυβέρνηση έφερε το χάος με το ΠΔ της. Δεν το φέραμε εμείς! Εξάλλου ακόμα και οι ηθοποιοί που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα είναι στους δρόμους και αυτοί! Αυτό λέει πολλά.

Επίσης οι 4 ηθοποιοί που παίζουν μαζί της (που σημειωτέιν δεν συμμετείχαν στην Γ.Σ. όπου ενδεχομένως θα μας ανέπτυσσαν τον προβληματισμό τους) θα μπορούσαν απλά να μην πάνε στο Θέατρο κ να της πουν ότι συμμετέχουν στην απεργία. Δεν το έκαναν από φόβο; Να μην την κακοκαρδίσουν; Μα όταν ταυτόχρονα είναι υπέρμαχοι του metoo πώς φοβούνται να της πουν το αυτονόητο; Ούτε εμείς θέλουμε να κλείνει ο πολιτισμός, αλλά όταν αυτός είναι ο μόνος ηχηρός δρόμος για να στείλεις μηνύματα δεν έχεις παρά να το κάνεις!

Όσο για την αγαπητή και αξιόλογη Ελένη Ράντου που επίσης κράτησε ανοιχτό το θέατρό της παίζει μόνη της κι είναι η ίδια παραγωγός κι όχι μέλος του ΣΕΗ».

Ελένη Ράντου: Η απάντησή της στον Σπύρο Μπιμπίλα και την απόφαση να απέχει από την απεργία

Η Ελένη Ράντου έδωσε τη δική της απάντηση στον Σπύρο Μπιμπίλα το βράδυ της Παρασκευής (3/2), εξηγώντας τους λόγους, για τους οποίους δεν ακολούθησε την απόφαση του Σωματείου, κάτι για το οποίο δέχθηκε και προσωπικά πυρά από συναδέλφους της.

Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια, που την φετινή σεζόν παρουσιάζει μονόλογο στο θέατρο Διάνα, αποφάσισε να παίξει κανονικά για το κοινό την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στην ανάρτησή της στο Facebook τόνισε πώς δεν είναι υπέρ της υποβάθμισης των πτυχίων, αλλά ενάντια στον τρόπο που διεκδικείται το δίκαιο. «Το ερώτημα για το αν το κλείσιμο των θεάτρων είναι μοχλός πίεσης της εκάστοτε κυβέρνησης, ή αν πυροβολούμε τα πόδια μας με αυτόν το τρόπο, είναι μια άλλη κουβέντα, για άλλη στιγμή» αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενό της.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως η ίδια παραχώρησε τον θεατρικό της χώρο το πρωινό της πρώτης ημέρας της απεργίας προκειμένου να λάβει χώρα η έκτακτη γενική συνέλευση του ΣΕΗ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ηθοποιοίειδήσεις τώραΕλένη ΡάντουΣπύρος ΜπιμπίλαςαπεργίαΚάτια Δανδουλάκη