Lifestyle|22.02.2023 12:22

Η Lana del Rey επιστρέφει και μιλά για το bullying στην Billie Eilish: «Μία γυναίκα μου πέταξε ένα βιβλίο για τον φεμινισμό στα μούτρα»

Newsroom

«Μόλις πρόσφατα συνειδητοποίησα ότι μιλάω πολύ», εξομολογήθηκε η Λάνα Ντελ Ρέι (Lana Del Rey) στην Μπίλι Άιλις (Billie Eilish) σε μια συζήτηση που είχαν για λογαριασμό του περιοδικού Interview. Και πόσο κατάλληλη στιγμή για να γίνει αυτή η συζήτηση, με την Del Rey να κυκλοφορεί το νέο της single «A&W», το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τραγούδια της Lana, με διάρκεια 7 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα. Το πολυαναμενόμενο single, ή αλλιώς «American Whore», ξεκινά στο πλούσιο, '70s-pop γλυκό σημείο της Del Rey, με ψιθυριστούς στίχους. («I haven't done a cartwheel since I was 9 / I haven't seen my mother in a long, long time»). Στη συνέχεια, ένα synth μπάσο μπαίνει και το τραγούδι συνεχίζεται με την Del Rey να ραπάρει «Jimmy Jimmy Cocoa Puff» και να δηλώνει: «Your mom called / I told her you're f**king up big time!». 

 

 

Η τραγουδίστρια που κυριάρχησε στα charts με διαχρονικές επιτυχίες όπως τα «Blue Jeans», «Summertime Sadness», «Video Games» και «Born to Die», επιστρέφει πιο δυναμικά από ποτέ. Το «Did You Know That There’s A Tunnel Under Ocean Blvd» ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 10 Μαρτίου. Με τα νέα δεδομένα, οι θαυμαστές της Lana Del Rey θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις νέες της κυκλοφορίες στις 24 Μαρτίου.

Το διάρκειας επτά λεπτών κομμάτι είναι η τελευταία προσφορά από το Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd, το ένατο άλμπουμ της Del Rey. Το άλμπουμ, όπως είπε η ίδια στην Eilish στο Interview, είχε αρχικά έναν ακόμα μεγαλύτερο τίτλο: Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd pearl watch me on ring a bell psycho lifeguard. Η Del Rey είπε ότι είπε στον σχεδιαστή της, Neil Krug, μόνο τον αρχικό τίτλο, αλλά όταν σχεδίασε το εξώφυλλο του άλμπουμ, «συνειδητοποιήσαμε ότι ίσως ήταν λίγο υπερβολικό να έχουμε έξι τίτλους σε έναν». Η Del Rey συνέχισε: «Εκείνη ήταν μια πραγματικά ψυχοφθόρα μέρα, γιατί σκεφτόμουν: "Είμαι διατεθειμένη να τα καταστρέψω κυριολεκτικά όλα με το να έχω έναν παράξενο, ανούσιο τίτλο;"».

 

Όσο για το υπόλοιπο άλμπουμ, η Del Rey παραδέχτηκε ότι τα τραγούδια είναι «λόγια» με τρόπο που είναι «τόσο αποκαλυπτικός» όσο η γυμνόστηθη φωτογραφία που απέσυρε για το εξώφυλλο του άλμπουμ. Είπε ότι το άλμπουμ ξεκίνησε ως συνεργασία με τον φημολογούμενο πρώην της Mike Hermosa, έναν κινηματογραφιστή που έπαιζε στην κιθάρα και τον οποίο η Del Rey τελικά έβαλε στο στούντιο με συνεργάτες όπως ο Drew Erickson και ο Zach Dawes.

Το τελευταίο τραγούδι που έγραψε, εν τω μεταξύ, ήταν το «Margaret», για τον άλλο μακροχρόνιο συνεργάτη της Jack Antonoff και την αρραβωνιαστικιά του Margaret Qualley με συμμετοχή της μπάντας του Bleachers. 

 

Το bullying και οι επιθέσεις στα social media

Oι δύο τραγουδίστριες μίλησαν επίσης και για το bullying που έχουν δεχτεί από τη στιγμή που βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Μπορεί να τις χωρίζουν 15 χρόνια, αλλά ξέρουν πολύ καλά πώς είναι να είσαι ο στόχος σκληρής κριτικής, ενώ έχεις μόλις ξεκινήσει.

Η Lana μετρά περισσότερα από 10 χρόνια στη μουσική βιομηχανία, αλλά οι στίχοι της είχαν κατηγορηθεί για έλλειψη φεμινισμού.  «Ξαφνικά, περπατούσα στον δρόμο όπως πάντα, και οι άνθρωποι ήταν επιθετικοί μαζί μου κι εγώ απλώς σκεφτόμουν ότι δεν γίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ή ήμουν σε ένα μπιστρό στο Σαν Φρανσίσκο και μία γυναίκα μου πέταξε ένα βιβλίο για τον φεμινισμό στα μούτρα».

 

Η τραγουδίστρια έβλεπε ατελείωτα άρθρα που την κατηγορούσαν ότι δεν είναι φεμινίστρια ή ότι θέλει να είναι νοικοκυρά, ενώ εκείνη προσπαθούσε απλώς να ανακαλύψει τον εαυτό της. «Ήταν σαν δίκη μαγισσών και ευτυχώς διανύουμε μία διαφορετική εποχή».

Παρόλα αυτά, ίσως και να μην έχουν αλλάξει τόσα, σύμφωνα με την Billie Eilish. Μπορεί να μην τη θεωρούν αντι- φεμινίστρια, αλλά έχει δει ατελείωτα βίντεο στο TikTok με ανθρώπους να λένε πόσο κακός άνθρωπος είναι κι ότι ευτυχώς το βλέπουν όλοι πια. «Δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω. Δεν μπορείς να κάνεις κανένα λάθος. Ό,τι κι αν κάνεις για να επανορθώσεις, δεν αρκεί. Αποφασίζουν για εσένα ότι σου αξίζει να πεθάνεις».

Αν και η συνέντευξη έγινε με αφορμή την κυκλοφορία του νέου album της Lana del Rey, «Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd», που θα κυκλοφορήσει στις 24 Μαρτίου και μέσα από 16 «φρέσκα» κομμάτια η Lana Del Rey σκοπεύει να δείξει μία πιο ανάλαφρη πλευρά της, χωρίς όμως να λείπουν και τα τραγούδια που αποκαλύπτουν τις ευάλωτες πλευρές της, η Billie Eilish θέλησε να την ευχαριστήσει για τη συνεισφορά της στη μουσική.

Άλλωστε, η Lana Del Rey τη «σημάδεψε» με τη μουσική της καθώς μεγάλωνε, όπως έχει δηλώσει στο παρλεθόν. «Άνοιξες τον δρόμο για όλους μας. Οι άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να τραγουδήσουν σαν εσένα. Άλλαξες τον τρόπο με τον οποίο η μουσική βιομηχανία αντιμετωπίζει τη μουσική», είπε η Billie Eilish.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


Μπίλι ΆιλιςbullyingΛάνα Ντελ Ρέιάλμπουμειδήσεις τώρα