Lifestyle|27.02.2023 09:59

Πέθανε ο Τάσος Βουγιατζής - Ο συνθέτης και τραγουδιστής που σημάδεψε με τα τραγούδια του μία ολόκληρη εποχή

Newsroom

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο σκόρπισε η είδηση για τον θάνατο του τραγουδιστή και συνθέτη, Τάσου Βουγιατζή σε ηλικία 60 ετών. Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η Ελένη Δήμου το πρωί της Κυριακής 26/2 μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

«Αποχαιρετώ έναν ακόμα αγαπημένο συνεργάτη και φίλο με αυτό το τραγούδι που έγραψε ο Τάσος με τις μασέλες του. Ήθελε να το πω εγώ μα εξέφραζε τον ίδιο απόλυτα. Καλό ταξίδι φίλε μου. Λυπάμαι Λυπάμαι. Τάσος Βουγιατζής, Τάσος με τις μασέλες RIP», έγραψε η Ελένη Δήμου και δημοσίευσε το τραγούδι «Πρώτη τ’ Απρίλη» το οποίο είχε συνθέσει ο Τάσος Βουγιατζής. H ίδια με νέα ανάρτησή της ανακοίνωσε λίγες ώρες αργότερα ότι η κηδεία του συνθέτη και τραγουδιστή θα γίνει την Τρίτη στις 11:30 στον ιερό ναό του Αγίου Προδρόμου στο Σχιστό.

 

Η Ελένη Πέτα, με την σειρά της έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της: "Εφυγες αγαπημενε μου,έφυγες από το μαράζι σου.. Πόσο λυπάμαι να'ξερες.. Πόσο.. Καλο ταξιδι Τάσο μου.. Εύχομαι να ηρεμήσει η ψυχή σου.... Εγώ αυτό που ξερω είναι πως είδα σκοτάδι τι θα πει σ' ένα ισόγειο κελί φυλακισμένος... Έλα πάρε με εσύ στο φως για μια στιγμή τα χέρια μου ν'απλωσω.. Καλο ταξιδι.. Στο φως.."

 

Ποιος ήταν ο Τάσος Βουγιατζής

Γεννήθηκε το 1963 στο Πειραιά. Οι «Μασέλες» ήταν το πρώτο του συγκρότημα και για αυτό ήταν γνωστός ως ο Τάσος με τις Μασέλες.

Υπήρξε συνθέτης και στιχουργός σε μοναδικά τραγούδια, που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή και τα οποία ερμήνευσαν η Ελένη Δήμου, ο Νότης Σφακιανάκης, η Αλέκα Κανελλίδου, ο Λάκης Παπαδόπουλος, η Ελένη Πέτα και άλλοι.

Κάποιες από τις σπουδαίες επιτυχίες του ήταν: «Απλά τα πράγματα-Καίτη Γαρμπή», «Είσαι το λάθος μου- Γλυκερία», «Έχω μια αγάπη για σένα- Χαρούλα Αλεξίου», «Ζώνες ασφαλείας -Νότης Σφακιανάκης», «Λάθος άνθρωπο πληγώνεις-Κώστας Μακεδόνας», Όλη μου η ζωή ευθύνη- Βίκυ Μοσχολιού», «Ποτέ δεν είναι αργά-Εκείνος και Εκείνος», «Προτεραιότητα-Έλενα Παπαρίζου», «Τι ζητάς – Λίτσα Διαμάντη», «Το τσιγαράκι – Ελένη Δήμου».

τραγουδιστήςειδήσεις τώρασυνθέτηςθάνατος