Lifestyle|04.03.2023 08:20

Δέσποινα Βανδή για την τραγωδία στα Τέμπη: «Η κρατική αμέλεια δολοφονεί»

Newsroom

Όλος ο καλλιτεχνικός χώρος παρακολουθεί συγκινημένος τις εξελίξεις γύρω από τη φονική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Η Δέσποινα Βανδή κοινοποίησε ένα ασπρόμαυρο σκίτσο, με τα βαγόνια του τρένου και την επιγραφή: «Η κρατική αμέλεια δολοφονεί».

Οι πολίτες όλης της Ελλάδας, μια «γροθιά» για τα Τέμπη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη πραγματοποιούνται σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας. Η συμμετοχή είναι μεγάλη και, μεταξύ άλλων, οι συγκεντρωμένοι τονίζουν πως «το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί» και λένε «όχι στη συγκάλυψη».

Το απόγευμα της Παρασκευής (3/3), χαρακτηριστικά, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθεί για τα χρόνια προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου που είχαν σαν αποτέλεσμα την τραγωδία με τη σύγκρουση τρένων, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 57 άτομα.

Η διαμαρτυρία των πολιτών είναι σιωπηλή και γίνεται μπροστά στη Βουλή, ενώ πολίτες κρατούν πλακάτ και μαύρα μπαλόνια, ενώ άλλοι ανάβουν μικρά κεράκια.

Νωρίτερα, συγκέντρωση έγινε από μαθητές με τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητικών συλλόγων, εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων, ενώ ακολούθησε και πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή η οποία κατευθύνθηκε στα γραφεία της Hellenic Train, στη Λεωφόρο Συγγρού.

Συγκέντρωση και εντάσεις στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα, μέλη φοιτητικών συλλόγων συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, για να διαμαρτυρηθούν για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Κατά τη διάρκεια της πορείας, ξέσπασε ένταση, όταν ομάδα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις -οι οποίες απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Τέλος, σιωπηλές διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε πόλεις όπως η Πάτρα, η Δράμα και η Λάρισα.

ειδήσεις τώραΤέμπηinstagramσιδηροδρομικό δυστύχημαΔέσποινα Βανδήπορείες