Lifestyle|10.03.2023 12:20

Eurovision 2023: Ανακοινώθηκε το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου - Τι συμβαίνει με την ελληνική συμμετοχή

Newsroom

Σύμφωνα με το BBC, η τραγουδίστρια Μέι Μιλέρ (Mae Muller) θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στον 67ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με το τραγούδι «I Wrote A Song». «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα συμμετάσχω στη Eurovision φέτος και θα εκπροσωπήσω το Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε η τραγουδίστρια.

«Είμαι μεγάλη θαυμάστρια πολλών καλλιτεχνών που έχουν γνωρίσει επιτυχία στη Eurovision, από τους ABBA μέχρι τους Maneskin!... Ο Σαμ Ράιντερ (Sam Ryder) ήταν καταπληκτικός πέρυσι και απέδειξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να επιστρέψει στην αριστερή πλευρά του βαθμολογικού πίνακα» πρόσθεσε.

Το τραγούδι «I Wrote A Song» γράφτηκε από την ίδια μαζί με τον υποψήφιο Βrit-Award τραγουδοποιό Λιούις Τόμσον (Lewis Thompson) και την Κάρεν Πουλ (Karen Poole), η οποία έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τους Κάιλι Μινόγκ (Kylie Minogue), Λίλυ 'Αλλεν (Lily Allen), Νταβίντ Γκετά (David Guetta) και το συγκρότημα Alisha's Attic.

«Έγραψα το τραγούδι πριν από λίγους μήνες, όταν περνούσα μια δύσκολη περίοδο. Οπότε το γεγονός ότι επιλέχθηκε για το φετινό τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου στην Eurovision είναι ένα όνειρο!».

Τι συμβαίνει με την ελληνική συμμετοχή; 

Τι γίνεται όμως με τη δική μας συμμετοχή και αργεί τόσο πολύ η ΕΡΤ να παρουσιάσει το τραγούδι «What They Say» του Victor Vernicos, το οποίο θα μας εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision; Αν και είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί για πρώτη φορά το κομμάτι σήμερα (10/3) στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν», κάτι τέτοιο φαίνεται ότι δεν θα γίνει. 

Ως εκ τούτου, η τελική ημερομηνία παρουσίασης του ελληνικού τραγουδιού για τη Eurovision παραμένει άγνωστη. Βέβαια, οι κανονισμοί της EBU υποχρεώνουν τις συμμετέχουσες χώρες να κυκλοφορήσουν τα τραγούδια τους μέχρι τις 13 Μαρτίου

Σημειώνεται ότι η ελληνική συμμετοχή θα δοθεί στη δημοσιότητα από την ΕΡΤ στην τελική εκδοχή της, μαζί με το βιντεοκλίπ, με την υπογραφή των PickCodes. Στην παραγωγή του κομματιού έχουν συμμετάσχει ο Κώστας Καλημέρης, ο Steve Sovolos και ο Βαγγέλης Γιαλαμάς.

Την επιμέλεια της ελληνικής εμφάνισης στη σκηνή της Eurovision έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος. Ο μουσικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ, για λογαριασμό της Ουκρανίας στις 9, 11 και 13 Μαΐου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

EBUΒίκτωρας Βερνίκοςειδήσεις τώραVictor VernicosEurovisioneurovision 2023