Lifestyle|13.03.2023 15:35

Όσκαρ 2023: In Memoriam - H συγκίνηση του Τζον Τραβόλτα και οι παραλείψεις

Newsroom

Στην 95η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, η Ακαδημία όπως κάθε χρόνο, μέσα από την ειδική την ενότητα In Memoriam και με ένα ολιγόλεπτο βίντεο, τίμησε προσωπικότητες από τον χώρο του κινηματογράφου, που έφυγαν από τη ζωή την χρονιά που μας πέρασε.

Ανάμεσα τους οι Andrea Lansbury, Ray Liotta, Olivia Newton-John, Raquel Welch, ο συνθέτης Burt Bacharach, οι σκηνοθέτες Wolfgang Petersen, Bob Rafelson και Jean-Luc Godard, αλλά και οι «δικοί μας» Vangelis (Βαγγέλης Παπαθανασίου) και Ειρήνη Παππά.

Ο Τζον Τραβόλτα (John Travolta) προλόγισε την ενότητα, αποτίοντας φόρο τιμής στην αείμνηστη συμπρωταγωνίστριά του στο Grease, Ολίβια Νιούτον-Τζον (Olivia Newton-John), η οποία πέθανε τον Αύγουστο σε ηλικία 73 ετών.

«Σε αυτή τη βιομηχανία, έχουμε τη σπάνια πολυτέλεια να κάνουμε αυτό που αγαπάμε για να ζήσουμε και μερικές φορές να το κάνουμε με ανθρώπους που αγαπάμε», είπε ο 69χρονος Travolta. «Δεδομένου ότι απόψε είναι ένας εορτασμός της δουλειάς και των επιτευγμάτων της κοινότητάς μας και της χρονιάς που πέρασε, είναι λοιπόν σωστό να γιορτάσουμε εκείνους που χάσαμε και οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στην τέχνη τους, τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα. Μέσα από την ανυπολόγιστη συνεισφορά τους, καθένας από αυτούς άφησε ένα προσωπικό και ανεξίτηλο σημάδι που μας διαμόρφωσε».

«Άγγιξαν τις καρδιές μας. Μας έκαναν να χαμογελάσουμε και έγιναν αγαπημένοι φίλοι στους οποίους θα παραμείνουμε πάντα απελπιστικά αφοσιωμένοι», πρόσθεσε ο Τραβόλτα συγκινημένος (σ.σ. αναφορά στο τραγούδι «Hopelessly devoted to you» από το Grease).

Υπό τους ήχους του τραγουδιού «Calling All Angels» από τον βραβευμένο με Grammy μουσικό Λένι Κράβιτζ (Lenny Kravitz) στη σκηνή παρουσιάστηκε το βίντεο - αφιέρωμα που περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τους Ρέι Λιότα (Ray Liotta), 'Αντζελα Λάνσμπερι (Angela Lansbury), Ολίβια Νιούτον-Τζον (Olivia Newton-John), Ράκελ Γουέλς (Raquel Welch),Τζέιμς Κάαν (James Caan) και Τζίνα Λολομπριγκίτα (Gina Lollobrigida). Ανάμεσά τους ήταν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου και η Ειρήνη Παπά. Η τελευταία φωτογραφία ήταν αφιερωμένη στον Ουόλτερ Μίρις (Walter Mirisch) παραγωγό και πρώην πρόεδρο της Ακαδημίας.

Οι παραλείψεις

Εκτός του τμήματος In Memoriam της εκπομπής έμειναν η Anne Heche, ο Paul Sorvino και το μοντέλο/ηθοποιός Charlbi Dean, η οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο Triangle of Sadness, μια ταινία υποψήφια για τρία Όσκαρ φέτος, μεταξύ των οποίων και για Καλύτερη Ταινία.  Η ηθοποιός και μοντέλο πέθανε από βακτηριακή σήψη τον Αύγουστο σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Ο παραγωγός της ταινίας Erik Hemmendorff δήλωσε πρόσφατα στο The Hollywood Reporter για τη συνεργασία με το νοτιοαφρικανικό μοντέλο: «Ήταν απλά ένας από αυτούς τους ανθρώπους που έκανε τους πάντες να αισθάνονται πάντα υπέροχα. Μπορούσες να κάνεις όσες λήψεις ήθελες. Ήταν πάντα έτοιμη για την επόμενη, επαγγελματίας. Το πιο ωραίο, το πιο χαλαρό άτομο, πολύ εργατικό. Ήταν μοναδική στο είδος της».

Σύμφωνα με το People, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών αρνήθηκε να σχολιάσει επίσημα την απουσία των ονομάτων τους κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τζον ΤραβόλταΒαγγέλης ΠαπαθανασίουΌσκαρειδήσεις τώραΌσκαρ 2023Ειρήνη Παππά