Η Μολδαβία με Έλληνα συνθέτη στη Eurovision 2019 (vid)
NewsroomΟ Γιώργος Καλπακίδης είναι ο συνθέτης του τραγουδιού «Stay» της Anna Odobescu, που θα εκπροσωπήσει την Μολδαβία στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2019, που θα γίνει στο Ισραήλ, τον ερχόμενο Μάιο.
Η επιλογή της όμορφης Anna Odobescu κρίθηκε κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό και κατά 50% από την κριτική επιτροπή. Ο Γιώργος Καλπακίδης μαζί με τους: Thomas Reil, Jeppe Reil και Maria Broberg υπογράφουν την μπαλάντα «Μείνε» που φιλοδοξεί να κάνει τη διαφορά για τη Μολδαβία.
Ο 40χρονος συνθέτης από τη Βόρεια Ελλάδα - που συνήθως υπογράφει ως Gorgi - έχει προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν και έχει καταφέρει να βρεθεί σε τελικούς διαφόρων χωρών για να τις εκπροσωπήσει. Μάλιστα, έχει φτάσει πολλές φορές κοντά στη νίκη και στην εκπροσώπηση, αλλά δεν τα είχε καταφέρει μέχρι σήμερα!
Η Μολδαβία διαγωνίζεται στο 1ο μισό του 2ου Ημιτελικού της Eurovision 2019 που θα γίνει στις 16 Μαίου στο Τελ Αβίβ.
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!