Lifestyle|05.03.2019 20:23

Βασίλης Λάσκαρης: Ένας αθόρυβος λάτρης του λαϊκού τραγουδιού

Χρήστος Ιερείδης

Ένας αθόρυβος λάτρης και υπηρέτης του ελληνικό λαϊκού τραγουδιού ήταν ο Βασίλης Λάσκαρης, παραγωγός τηλεοπτικών προγραμμάτων ο οργανισμός του οποίου δεν άντεξε σε προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε το προηγούμενο διάστημα και πέθανε την Κυριακή.

Υπήρξε ο αθέατος νούς πίσω από το τηλεοπτικό ραντεβού εκατοντάδων χιλιάδων τηλεθεατών κάθε Σάββατο βράδυ. Το «Στην υγειά μας» με τον Σπύρο Παπαδόπουλο.

Ο Βασίλης Λάσκαρης εργαζόταν για την εκπομπή μαζί με την σύζυγό του, Βίκυ Λάσκαρη και τον γιο τους, Γιάννη, από την πρώτη μέρα που βγήκε στον αέρα της ΝΕΤ, τον Οκτώβριο του 2004.

Αν η Βίκυ Λάσκαρη, ήταν στα μέσα και στα έξω, ένας χαμογελαστός ανεμοστρόβιλος δημιουργίας, εκείνος ως ευγενής είχε επιλέξει να βρίσκεται ένα βήμα πιο κει, επιλέγοντας διακριτική στάση. Ήταν μια αθόρυβη δύναμη.

Εκείνοι που τον είχαν συναναστραφεί και ζήσει έχουν να λένε για την γενναιοδωρία και τη φιλοξενία του «λεβεντόπαιδου από τα Εξάρχεια», όπως τον περιγράφει, αποχαιρετώντας τον, ο καλό φίλος του Σπύρος Γιατράς με μια συναισθηματικά φορτισμένη ανάρτηση στο φέισμπουκ. Μία από τις εκατοντάδες, σε εκδήλωση συμπαράστασης στην σύζυγο του.

Το κλίμα της παρέας που φαινόταν να επικρατεί στην εκπομπή μπορεί να το απογείωνε ο Σπύρος Παπαδόπουλος, αλλά η πηγή του ήταν εκείνος, ο παραγωγός του «Στην υγεία μας» που πάντα έστεκε πίσω από τις κάμερες, κοντά στο μόνιτορ.

Όμως ο Βασίλης Λάσκαρης είχε υπάρξει και θεατρικός παραγωγός. Από τις πιο πρόσφατες, μεταξύ άλλων, ήταν και εκείνη με τίτλο «Συνέντευξη με τη Δανάη», ένα αφιέρωμα για την πρωθιέρια του ελαφρού τραγουδιού και ερμηνεύτρια τραγουδιών του Αττικ και του Χαιρόπουλου, Δανάη ( με τους Άννα Φόνσου, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Ευσταθία) σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μελισσόβα. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Τετάρτη, 6 Μαρτίου στις 15.00 από το Α΄Νεκροταφείο.

Στην υγειά μας ρε παιδιάΒασίλης Λάσκαρης