Lifestyle|06.03.2019 11:47

Kylie Jenner: Πώς έγινε η νεότερη δισεκατομμυριούχος όλων των εποχών (pics)

Newsroom

Η 21χρονη Κάιλι Τζένερ (Kylie Jenner) είναι και επισήμως η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος όλων των εποχών, αφαιρώντας με ευκολία τον τίτλο από τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος έκανε το πρώτο του δισεκατομμύριο σε ηλικία 23 ετών.

Τα «λεφτά πάνε στα λεφτά» λέει ο σοφός λαός και στην περίπτωση της Κάιλι αυτό είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Η Κάιλι Τζένερ δεν έχει ανάγκη τα χρήματα, απλά κάνει αυτό που αγαπάει. Ασχολείται με την ομορφιά της, δοκιμάζει σκιές ματιών και κραγιόν και φωτογραφίζεται για τα social media, κυρίως το Instagram όπου την ακολουθούν 128 εκατομμύρια followers. Το δηλώνει εξάλλου και η ίδια: «Δεν περίμενα τίποτα. Δεν είχα προβλέψει το μέλλον. Αλλά η αναγνώριση με κάνει να νιώθω πολύ όμορφα».

T

Ήταν το «ασχημόπαπο» της οικογένειας Καρντάσιαν και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος. Πολλά έχουν ειπωθεί για τις πλαστικές επεμβάσεις της, για την περίεργη σχέση με την αδερφή της, Κιμ Καρντάσιαν και για την επιθυμία της να απεμπλακεί από το ριάλιτι «Keeping Up With The Kardashian». Βαριέται εύκολα, έχει πολλές ανασφάλειες για την εμφάνισή της και όταν έμεινε έγκυος πριν τα 20 με έναν ράπερ που δεν συμπαθούσε η οικογένειά της, δεν δίστασε να γίνει μητέρα.

T

Τα σκάνδαλα - που έχουν ανεβάσει το «κασέ» της - αφορούν την προσωπική της ζωή, αφού ο σύντροφός της και πατέρας της κόρης της, ράπερ Τράβις Σκοτ, δεν είναι και ο πιο πιστός άνθρωπος του κόσμου. Παράλληλα, η κολλητή της φίλη έγινε το τρίτο πρόσωπο στον γάμο της αδερφής της, Κλόε Καρντάσιαν. Όλα αυτά λίγη σημασία έχουν για την Κάιλι που με την εταιρία της Kylie Cosmetics έχει εκτοξευθεί στην κορυφή της λίστας του Forbes. Φυσικά, με τη βοήθεια του Snapchat, του Instagram, του Facebook και του Twitter.

T

«Είναι η δύναμη των social media» λέει η Jenner

Η αυτοκρατορία της αποτελείται από μόλις επτά πλήρους και πέντε μερικής απασχόλησης εργαζομένους. Μικρά λειτουργικά έξοδα και μεγάλα κέρδη. Η Κάιλι Τζένερ πουλούσε το μέικ απ της online και σε επιλεγμένα καταστήματα. Κατόπιν υπέγραψε μια αποκλειστική συμφωνία διανομής με την Ulta, την εταιρεία λιανικής πώλησης προϊόντων ομορφιάς, κίνηση που αποδείχθηκε ... χρυσάφι. 

Η επόμενη πιο έξυπνη κίνηση της Κάιλι ήταν να βρεθεί η ίδια σε καταστήματα παρουσιάζοντας τα προϊόντα της. Τα έσοδα της Kylie Cosmetics αυξήθηκαν και το Forbes εκτιμά ότι η εταιρεία της έχει αξία τουλάχιστον 900 εκατομμυρίων δολαρίων. Και όλα αυτά ενώ ενημερώνει απευθείας για τις σκιές που φοράει τους περισσότερους από 175 εκατομμύρια ακόλουθους που έχει στο Snapchat, το Instagram, το Facebook και το Twitter. Κάνει μάλιστα live στα οποία βάφεται με τα προϊόντα της και δίνει συμβουλές ομορφιάς. 

Ακόμα και το 10% προμήθεια που παίρνει η μητέρα των Καρντάσιανς, Κρις Τζένερ, η οποία διαχειρίζεται τα οικονομικά και τις δημόσιες σχέσεις, δεν είναι αρκετό για να «αποψιλώσει» τα κέρδη της Κάιλι. Η Τζένερ αυτό το διάστημα ασχολείται με την προσωπική της ζωή και την κόρη της, ενώ φήμες λένε ότι θέλει διακαώς δεύτερο παιδί. Για την ώρα, πάντως, θα επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων της: «Βλέπω την Kylie Cosmetics να πηγαίνει πολύ μακριά... και δουλεύω πολύ σκληρά γι αυτό». 

Με πληροφορίες από Forbes

T
Λίστα ForbesΚιμ ΚαρντάσιανΚάιλι Τζένερ