Lifestyle|09.04.2023 12:00

Angelina Jolie: Η συγκινητική ανάρτησή της για τους νέους που έχασαν την όρασή τους σε διαδηλώσεις στο Ιράν

Newsroom

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram, η πρώην πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί, τάσσεται υπέρ των νέων στο Ιράν που έχασαν το ένα ή και τα δύο μάτια τους από την αστυνομική βία κατά τη διάρκεια των ταραχωδών διαδηλώσεων για τον θάνατο της Mahsa Amini

Η ηθοποιός υπενθυμίζει ότι «πολλοί επιζώντες Ιρανοί από τις διαδηλώσεις έχουν χάσει την όρασή τους από το ένα ή και από τα δύο μάτια. Είναι μια υπενθύμιση του τιμήματος που πληρώνουν οι νεαροί Ιρανοί στον αγώνα τους για δικαιώματα και ελευθερίες». 

Στη δημοσίευσή της, η Τζολί πρόσθεσε φωτογραφίες της Ελαχέχ Ταβακολιάν και του Ζανιέρ Τόνρο, οι οποίοι έχασαν τα μάτια τους από την αστυνομική παρέμβαση στις διαδηλώσεις. Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 537 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια της βίαιης καταστολής των διαδηλώσεων για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, όπως αποκαλύπτει η μη κυβερνητική οργάνωση Iran Human Rights (IHR).

 

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Αντζελίνα Τζολί παίρνει ανοιχτά θέση. Tον Σεπτέμβρη του 2022, είχε ασχοληθεί ξανά με τη βάρβαρη κατάσταση που επικρατεί στο Ιράν: «Σεβασμός στις τολμηρές, ασυμβίβαστες, ατρόμητες γυναίκες του Ιράν. Σε όλες εκείνες που επιβίωσαν και αντιστάθηκαν για δεκαετίες. Σε εκείνες που σήμερα καταλαμβάνουν τους δρόμους, στην Mahsa Amini και σε όλες τις νέες Ιρανές όπως αυτή».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙράνΔιαδηλώσειςΑντζελίνα Τζολίειδήσεις τώραΜαχσά Αμινίαστυνομία