Lifestyle|06.05.2023 14:49

Στέψη Βασιλιά Κάρολου: Aποδοκιμασίες σε βάρος του πρίγκιπα Άντριου - Τι συνέβη

Newsroom

Ο Πρίγκιπας Άντριου, Δούκας του Γιορκ αντιμετώπισε την οργή ορισμένων θεατών που εξέφρασαν την απέχθειά τους προς το πρόσωπό του από την κερκίδα μπροστά από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, λίγο πριν τη στέψη του Βασιλιά Κάρολου, στη Βρετανία.

Δεν υπάρχει ρόλος στη στέψη για τον ατιμασμένο μικρότερο αδελφό του βασιλιά Καρόλου - αν και παρέστη στη λειτουργία στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είχαν δηλώσει νωρίτερα ότι ο Άντριου και ο ανιψιός του, ο δούκας του Σάσεξ, δεν θα έχουν επίσημο ρόλο στην εκδήλωση.

Ο Άντριου αποχώρησε από τη δημόσια ζωή μετά από μια αμφιλεγόμενη συνέντευξη στο Newsnight τον Νοέμβριο του 2019 και τον σάλο που προκλήθηκε από τη φιλία του με τον παιδόφιλο χρηματοδότη Τζέφρι Επστάιν.

Η Virginia Giuffre μήνυσε επίσης τον Άντριου επειδή φέρεται να την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν 17 ετών, αφού είχε πέσει θύμα εμπορίας από τον Επστάιν. Ο Άντριου αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αλλά κατέβαλε εκατομμύρια σε εξωδικαστικό συμβιβασμό στην αστική υπόθεση στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για θύμα εμπορίας ανθρώπων του εκλιπόντος Επστάιν, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του στη φυλακή το 2019, ενώ περίμενε να δικαστεί για κατηγορίες σεξουαλικών αδικημάτων στη Νέα Υόρκη.

Ο Άντριου θα καθίσει μακριά από τους βασιλικούς πυρήνες κατά τη διάρκεια της τελετής.

Οι διάσημοι καλεσμένοι έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στο αβαείο, καθώς χιλιάδες άνθρωποι συνέρρευσαν στην πρωτεύουσα για να μοιραστούν την ιστορική ημέρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανίαπρίγκιπας ΆντριουΒασιλιάς Κάρολοςειδήσεις τώρα