Lifestyle|14.05.2023 00:24

Eurovision 2023: H εκρηκτική εμφάνιση του Andrew Lambrou και της Κύπρου στον τελικό

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP photo
AP photo
AP photo

Το βράδυ της Πέμπτης (11/5), συμπληρώθηκε η λίστα με τις χώρες που θα διαγωνιστούν στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2023, ο οποίος διεξάγεται απόψε στη σκηνή του M&S Bank Arena στο Λίβερπουλ. Δυστυχώς, η ελληνική συμμετοχή δεν κατάφερε να προκριθεί, σε αντίθεση με την Κύπρο και τον Andrew Lambrou που κέρδισε την προτίμηση του κοινού με το «Break a broken heart».

Το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαΐου η κυπριακή αποστολή διαγωνίστηκε στην 7η θέση σειρά εμφάνισης, έχοντας προηγηθεί η εμφάνιση στον Β’ Ημιτελικό.

Ο Andrew Lambrou έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στη σκηνή του M&S Bank Arena στο Λίβερπουλ. Το «Break a broken heart» υπογράφουν οι Jimmy Jansson και Thomas Stengaard (στίχοι και μουσική), οι οποίοι έχουν υπογράψει στο παρελθόν και άλλα τραγούδια της Eurovision.

Ο νεαρός εκπρόσωπος της Κύπρου εμφανίστηκε μόνος στη σκηνή. Κατά την διάρκεια της ερμηνείας του στο φόντο LED είδαμε να εναλλάσσεται ένας καταρράκτης και ένα πύρινο τοπίο με τεράστιες φλόγες. Φυσικά την εμφάνισή του απογείωσαν τα πυροτεχνήματα, και οι φλόγες με τις οποίες ολοκληρώθηκε η ερμηνεία του.

Σε ποια θέση τον έδειχναν τα στοιχήματα πριν από τον τελικό

Μπορεί ο φετινός διαγωνισμός για τη χώρα μας να μην έχει το ίδιο ενδιαφέρον με τις προηγούμενες χρονιές μιας και ο δικός μας Victor Vernicos αποκλείστηκε ωστόσο, τις εντυπώσεις έχει κερδίσει η Κύπρος και ο Andrew Lambrou με το τραγούδι, “Break a broken heart”.

«Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου σε λέξεις. Ήταν μαγικό και νιώθω φανταστικά! Είμαι έτοιμος να το κάνω ξανά και αύριο. Προσπαθώ να απολαύσω αυτή την εμπειρία όσο περισσότερο μπορώ. Θα δώσω τα πάντα στη σκηνή. Είμαι έτοιμος να τα πάω καλύτερα, ανυπομονώ. Η υποστήριξη είναι μεγάλη και σας αγαπώ πολύ», δήλωσε λίγο μετά τον δεύτερο ημιτελικό ο Andrew Lambrou.

Σύμφωνα με τα στοιχήματα που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής, το μεγάλο φαβορί για τη νίκη είναι η Loreen με τη Σουηδία και το τραγούδι “Tattoo” η οποία είχε κερδίσει τον διαγωνισμό και το 2012 στο Euphoria.

Tη δεύτερη θέση στα στοιχήματα καταλαμβάνει η Φινλανδία ενώ την πεντάδα συμπληρώνουν η Ουκρανία, το Ισραήλ και η Νορβηγία ενώ ο Andrew Lambrou φαίνεται να καταλαμβάνει την 20η θέση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Eurovisionειδήσεις τώραAndrew Lambroueurovision 2023