Lifestyle|21.05.2023 15:39

Beyonce και Jay-Z αγόρασαν την ακριβότερη έπαυλη στην Καλιφόρνια

Newsroom

Η Μπιγιονσέ (Beyonce) και ο Jay-Z γιόρτασαν την αγορά μιας τεράστιας έπαυλής αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων με ένα ακριβό δείπνο στο Λονδίνο, το βράδυ της Πέμπτης. Το ζευγάρι φωτογραφήθηκε να φεύγει από το Harry's Bar στο Mayfair. Οι Carter δείπνησαν με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Nassef Sawiris, σύμφωνα με πηγές στο Page Six.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι ο Jay-Z και η Beyonce απέκτησαν ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα των ΗΠΑ, μια έπαυλη 30.000 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή του Μαλιμπού, στην Καλιφόρνια.

Πηγές από κτηματομεσιτικά γραφεία αναφέρουν στο TMZ ότι το ζευγάρι πλήρωσε 200 εκατομμύρια δολάρια για το ακίνητο, καθιστώντας το το πιο ακριβό σπίτι που έχει πουληθεί ποτέ σε ολόκληρη την πολιτεία της Καλιφόρνια.  Είναι επίσης το δεύτερο πιο ακριβό ακίνητο στις ΗΠΑ - στην κορυφή βρίσκεται ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη αξίας 238 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σπίτι βρίσκεται σε μια έκταση 8 στρεμμάτων με θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό στην περιοχή Paradise Cove, γνωστή ως Billionaires' Row (η σειρά των δισεκατομμυριούχων).

Είναι επίσης ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα, σχεδιασμένο από τον Tadao Ando, έναν Ιάπωνα αρχιτέκτονα, ο οποίος έχει σχεδιάσει το σπίτι που αγόρασε ο Κάνιε Γουέστ (Kanye West) στο Μαλιμπού.

Το σπίτι ανήκε στον William Bell, έναν από τους μεγαλύτερους συλλέκτες έργων τέχνης στον κόσμο. Το σπίτι είναι σκαρφαλωμένο στην κορυφή των βράχων του Μαλιμπού. Ο συλλέκτης και πρώτος ιδιοκτήτης χρειάστηκε σχεδόν 15 χρόνια για να κατασκευάσει την έπαυλη από σκυρόδεμα –που αποτελεί και το βασικό υλικό της, του είχε δε στοιχίσει γύρω στα 100 εκατ. δολάρια.

Το σπίτι είναι η δεύτερη τεράστια αγορά ακινήτων του ζευγαριού στην περιοχή του Λος Άντζελες. Το 2017, αγόρασαν μια έπαυλη στο Bel-Air για 88 εκατομμύρια δολάρια και  και επένδυσαν εκατομμύρια στο σπίτι με αποτέλεσμα σήμερα η αξία του να αγγίζει τα 100 εκατ. δολάρια.

OΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Jay ZβίλαΚαλιφόρνιαειδήσεις τώραΜπιγιονσέBeyonce