Lifestyle|25.05.2023 10:00

Tina Turner: Η εμφάνισή της στην Αθήνα και το «αντίο» του Λευκού Οίκου

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Tina Turner/Gallery
Tina Turner/Gallery
Tina Turner/Gallery
Tina Turner/Gallery
Tina Turner/Gallery
Tina Turner/Gallery
Tina Turner/Gallery

Ήταν Αύγουστος του 1990, όταν η Τίνα Τέρνερ (Tina Turner) είχε εμφανιστεί για μία και μοναδική φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο κατάμεστο γήπεδο της ΑΕΚ. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που είχε παραχωρήσει τότε στην ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου, είχε μιλήσει για τι εικόνες που είχε στο μυαλό της πριν έρθει στη χώρα μας. 

«Για την Ελλάδα είχα διαβάσει ορισμένα πράγματα πριν χρόνια. Ενδιαφέρθηκα για την Ευρωπαϊκή Ιστορία. Διάβασα αρκετά για τους θεούς της μυθολογίας. Ξέρω περισσότερα από όσα μπορώ να πω. Ο ξεναγός μου μίλησε για τον πολιτισμό σας. Αυτές οι γνώσεις με βοήθησαν να καταλάβω. Δεν είχα ξαναέρθει, ενώ ταξιδεύω τόσο πολύ και ενθουσιάστηκα που ήρθα» ανέφερε. 

Οι εντυπώσεις που κράτησε από τη ξενάγησή της από την Αθήνα, ήταν: «Κάποιες προτομές αρχαίων θεών που μου χάρισαν κάλοι φίλοι. Πήρα μερικά πιάτα. Η θέα του ουρανού που ήταν κάτασπρος. Δεν ήξερα πώς θα ήταν. Οι κίονες που είδα εδώ μου έδωσαν ιδέες για τη διακόσμηση των σπιτιών μου. Πρέπει να ξαναέρθω, να μάθω περισσότερα». 

Για την εμπειρία της από την ευρωπαϊκή περιοδεία, δήλωσε: «Δεν θα συνεχίσω να περιοδεύω έτσι, μια τόσο μεγάλη παραγωγή. Ταξιδεύω μέρα νύχτα επί έξι μήνες και δεν σκοπεύω να συνεχίσω να ταξιδεύω έτσι. Ήταν απίθανο, είχα πολύ κόσμο! Ο κόσμος ερχόταν και διασκέδαζε πολύ» για να συμπληρώσει: «Αν είσαι σταρ αυτή είναι η δουλειά σου, πρέπει να το δεχτείς. Πίσω από τη δόξα υπάρχει πολλή δουλειά. Τα μέσα ενημέρωσης μας χρησιμοποιούν. Είμαστε δημοφιλείς. Ο κόσμος ζητά να μάθει. Εγώ πέτυχα. Έχω πετύχει και οικονομικά. Μα έχω και στεναχώριες. Η ζωή έχει δυσκολίες. Η καριέρα μου μ' εξοργίζει και μ' ανταμείβει».

Ο Λευκός Οίκος θρηνεί για το «ίνδαλμα που έφυγε»

Η Τίνα Τέρνερ ήταν ένα «ίνδαλμα» και ο θάνατός της είναι μια «πολύ μεγάλη απώλεια», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Μαθαίνοντας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο την είδηση του θανάτου της 83χρονης τραγουδίστριας, η εκπρόσωπος δήλωσε ότι και η ίδια είναι «πολύ μεγάλη θαυμάστριά της", προσθέτοντας "οι σκέψεις μας είναι στην οικογένειά της και τους φίλους της».

O θάνατός της είναι «απίστευτα λυπηρή είδηση» και «πολύ μεγάλη απώλεια» για τις κοινότητες που την αγάπησαν και τη μουσική βιομηχανία, τόνισε η Καρίν Ζαν-Πιερ.

Η τραγουδίστρια έσβησε "ήσυχα" από επιπλοκές μακράς νόσου, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της. Παρά τη λάμψη και τις επιτυχίες της, η Τέρνερ συνάντησε πολλές δυσκολίες στη ζωή της. Το 1986, στην αυτοβιογραφία της «Tina Turner» που εξέδωσε, ένα βιβλίο που έγινε μπεστ-σέλερ, αποκάλυψε τη βία που υπέστη κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον Άικ Τέρνερ.

Το 2017 η τραγουδίστρια υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση νεφρού και το 2018 ο πρωτότοκος γιος της έβαλε τέλος στη ζωή του, σε ηλικία 59 ετών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λευκός ΟίκοςΤίνα Τέρνερτραγουδίστριαειδήσεις τώραΑΕΚ