Lifestyle|06.06.2023 10:00

Janet Jackson: Ο 6χρονος γιος της παίζει τσέλο, είναι φαν του Bruno Mars και μιμείται εξαιρετικά τον Michael Jackson

Newsroom

H Τζάνετ Τζάκσον (Janet Jackson) μπορεί να είναι ένα ποπ είδωλο αλλά προτεραιότητά της πλέον είναι ο γιο της, Eissa, τον οποίο γέννησε σε ηλικία 50 ετών και τον απέκτησε, τον Ιανουάριο του 2017, με τον τότε σύζυγό της Wissam Al Mana. Τρεις μήνες μετά τη γέννηση του μωρού, η τραγουδίστρια και ο ζάμπλουτος Άραβας επιχειρηματίας χώρισαν, έπειτα από πέντε χρόνια γάμου.

Η Τζάκσον προσαρμόστηκε γρήγορα στις νέες συνθήκες, δηλώνοντας στους Sunday Times τον Ιούνιο του 2019: «Είμαι σε μια υπέροχη κατάσταση. Έχω έναν πανέμορφο γιο... Οι φίλοι μου με αποκαλούν Superwoman. Ο Θεός ξέρει ότι δεν είμαι. Ωστόσο, νομίζω ότι αυτό που βλέπουν είναι η ενέργεια και η επιπλέον ορμή που παίρνω από την έμπνευση του Eissa». 

Έχει επίσης μιλήσει ανοιχτά για το πώς η μητρότητα επηρέασε τη ζωή της, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής της καριέρας. «Παρόλο που είναι κάτι που αγαπώ απόλυτα, εξακολουθεί να είναι η δουλειά μου» είχε πει στο περιοδικό Essence. «Κάποια στιγμή θα υπάρξει μουσική. Πότε ακριβώς; Δεν μπορώ να πω ακόμα, αλλά θα υπάρξει. Την αγαπώ πάρα πολύ για να την αφήσω τελείως. Αυτό είναι το μόνο που ξέρω. Υπάρχουν τόσα πολλά που θέλω να κάνω, αλλά  νούμερο ένα δουλειά μου τώρα είναι να είμαι μαμά».

 

Από τη γέννησή του, η Τζάκσον έχει κρατήσει τον Eissa μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ σπάνια μοιράζεται δημόσια φωτογραφίες του. Έχει, ωστόσο, μοιραστεί κάποιες τρυφερές πληροφορίες για εκείνον όλα αυτά τα χρόνια.  «Η Τζάνετ Τζάκσον και ο σύζυγός της Wissam Al Mana είναι ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουν στον κόσμο τον γιο τους, Eissa Al Mana. Η Τζάνετ είχε έναν υγιή τοκετό χωρίς άγχος και ξεκουράζεται άνετα» μοιράστηκε τότε με το People εκπρόσωπος της τραγουδίστριας.

Η πρώτη φωτογραφία του μωρού δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν ο Eissa ήταν 14 εβδομάδων, λίγες ημέρες μετά τον χωρισμό της Τζάκσον από τον Al Mana. Η φωτογραφία έδειχνε το βρέφος να χασμουριέται, ενώ η μητέρα έδινε ένα φιλί στο μέτωπό του. «Το μωρό μου και εγώ μετά τον υπνάκο» έγραψε στη λεζάντα.

 

Μένει στο Λονδίνο, αγαπάει τη μουσική και παίζει τσέλο

Αν και η Τζάκσον πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Ιντιάνα, πριν μετακομίσει στο Λος Άντζελες, ο γιος της μεγαλώνει στο Λονδίνο. Παράλληλα, ο Eissa ακολουθεί ήδη τα μουσικά βήματα της μαμάς του. Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης τον Φεβρουάριο του 2020, στην εκπομπή «The Tonight Show», η Jackson εξομολογήθηκε στον Jimmy Fallon ότι ο μικρός έχει ήδη αρχίσει να δείχνει ενδιαφέρον για τη μουσική.

Στη συνέντευξή της, μάλιστα, αποκάλυψε ότι ο Questlove, ο frontman των The Roots, έκανε δώρο στο γιο της ένα κιτ ντραμς που «αγαπάει». Όταν ο παρουσιαστής αστειεύτηκε ότι θα έδινε στον Eissa μια φυσαρμόνικα, η Jackson απάντησε: «Την έχει ήδη. Είναι εκπληκτικός μουσικός».

Στην ίδια συνέντευξη με τον Fallon, η Τζάκσον είπε ότι ο γιος της επέλεξε αρχικά να παίξει βιολί όταν ήταν δύο ετών, αλλά σύντομα άλλαξε γνώμη και το αντικατέστησε μ' ένα άλλο έγχορδο όργανο. «Αγαπάει την κλασική μουσική. Την πρώτη μέρα του σχολείου, πήρε το βιολί στο σχολείο. Την τρίτη ημέρα του σχολείου, λέει: "Μαμά, θέλω να πάρω ένα τσέλο στο σχολείο» εξήγησε. «Του είπα: "Μωρό μου, δεν έχεις τσέλο". Απάντησε: "Θέλω ένα, σε παρακαλώ μαμά"». 

Τότε, η Τζάκσον το είπε στη βοηθό της και εκείνη χρησιμοποίησε όλη τη δημιουργικότητά της, κατασκευάζοντας ένα αυτοσχέδιο τσέλο για τον Eissa. «Βιαζόμασταν για το μάθημά του και η βοηθός μου, η Terry, πήρε ένα καλαμάκι και το κόλλησε με ταινία στο κάτω μέρος του βιολιού. Του άρεσε πολύ» εξήγησε. «Πόζαρε. Το πήρε μαζί του στο σχολείο».

Ωστόσο, ο Eissa είπε στη δεύτερη βοηθό της Jackson, τη Shanti, ότι η μητέρα του θα του αγόραζε ένα πραγματικό τσέλο. Και πρόσθεσε: «Έτσι έχει ένα τσέλο... Κάνει μαθήματα τσέλο. Το λατρεύει».

Είναι θαυμαστής του Bruno Mars

Μήνες μετά τα πρώτα του γενέθλια, ο Eissa είχε ήδη έναν αγαπημένο μουσικό στο μυαλό του, τον Bruno Mars. Η Τζάκσον μίλησε στο Billboard τον Μάιο του 2018, πριν λάβει το βραβείο της, λέγοντας στο μέσο: «Ο Bruno [Mars] ήταν πραγματικά ο πρώτος τραγουδιστής, στον οποίο ανταποκρίθηκε ο γιος μου».

«Κατά τη διάρκεια και μετά τη γέννησή του, ηρεμούσα με βραζιλιάνικη τζαζ» πρόσθεσε. «Στη συνέχεια, όταν το μωρό άρχισε να μπουσουλάει, ο Bruno είχε μεγάλη επιτυχία και ακουγόταν συνέχεια στα ραδιόφωνα. Αυτό μας ενθουσίασε και τους δύο».

Μιμείται εξαιρετικά τον θείο του, Μάικλ Τζάκσον

Ακόμη και από μικρό παιδί, ο Eissa είχε ήδη αρχίσει να δείχνει ενδιαφέρον για την οικογενειακή επιχείρηση, μιμούμενος μεταξύ άλλων τον θείο του Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2009, σε ηλικία 50 ετών.

Τον Νοέμβριο του 2019, η Τζάκσον εμφανίστηκε στην αυστραλιανή εκπομπή «Carrie & Tommy» και αποκάλεσε τον γιο της «εξαιρετικό μουσικό». Είπε ότι είναι θαυμαστής της και παρακολουθεί τις εμφανίσεις της μπάντα της. «Φτιάχνει μελωδίες και ο τόνος τους είναι αρκετά καλός» είπε, προσθέτοντας ότι ο γιος της «χορεύει, όπως ο αδελφός μου [Michael Jackson] στο "[They Don't] Care About Us"».

 

«Κάνει μερικά πράγματα. Κάνει την [κίνηση] του κεφαλιού. Του αρέσει το "Smooth Criminal" και το "Oooo"» εξήγησε. Ωστόσο, αν ο γιος της τελικά δεν ακολουθήσει τη μουσική και την ψυχαγωγία ως καριέρα, δεν έχει πρόβλημα με αυτό. «Το θέμα είναι πραγματικά τι θέλει να κάνει με τη ζωή του» υπογράμμισε. 

Είναι φίλος με τον γιο της Ciara

Όταν ο Eissa ήταν ακόμη βρέφος, η Κιάρα και η Τζάκσον ταξίδεψαν στη Disneyland για να παίξουν με τα παιδιά τους. Τότε, ο πρώην χορευτής της Τζάκσον, James Collins, δημοσίευσε μια φωτογραφία της παρέας στο Instagram, στην οποία απεικονίζονται οι δύο γυναίκες να κρατούν αγκαλιά τους γιους τους.

Η τραγουδίστρια του «1, 2 Step» μοιράστηκε αργότερα μια selfie της ίδιας και της Jackson από την έξοδο, καθώς και ένα βίντεο με εκείνη και τον Future σε μια βόλτα με το τρενάκι του λούνα παρκ. 

Δεν έχει νταντά

Σε πολλές συνεντεύξεις της, η Jackson έχει δηλώσει ότι μεγαλώνει μόνη της τον Eissa. Μάλιστα, όταν εμφανίστηκε στην εκπομπή «Carrie & Tommy», συζήτησε την απόφασή της να μην προσλάβει νταντά. Δήλωσε ότι εμπνεύστηκε από τη δική της μητέρα, η οποία μεγάλωσε εννέα παιδιά μόνη της.

 

«Η μητέρα μου [η Κάθριν Τζάκσον] το έκανε. Γιατί να μην το κάνω κι εγώ; Θα δούμε. Είμαι σίγουρη ότι θα χρειαστώ κάποιον στο μέλλον, κάποια βοήθεια εδώ και εκεί, αλλά δεν έχω κανέναν [τώρα] και μου αρέσει αυτό» περιέγραψε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

παιδίμητρότηταΜάικλ ΤζάκσονΤζάνετ Τζάκσονειδήσεις τώρα