Lifestyle|06.05.2019 02:02

YFSF και η «Γυμνή Αλήθεια» της Κατερίνας Στικούδη (vids & pics)

Άγγελος Γεραιουδάκης

Η Κατερίνα Στικούδη βρέθηκε στη δεύτερη θέση του τελικού του «Your Face Sounds Familiar», ενώ ο μεγάλος νικητής της βραδιάς αναδείχθηκε ο Ίαν Στρατής. Για την εμφάνισή της στον τελικό, η Κατερίνα διάλεξε να υποδυθεί τη Lady Gaga στο τραγούδι «Shallow», όπως εκείνη το ερμήνευσε στα φετινά Grammy Awards

Αέρινη, με μία προσωπικότητα που ενσαρκώνει σε γενναίες δόσεις εκείνο το σπάνιο συνδυασμό ομορφιάς, ταλέντου και ήθους. Η σκηνή είναι για την Κατερίνα Στικούδη, ο φυσικός της χώρος που εξελίσσει την τέχνης της, ο τρόπος με τον οποίο αντιστέκεται στα όσα συμβαίνουν γύρω της και την ενοχλούν. 

Θυμώνει κάθε φορά, που τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν στην προσωπική της ζωή, ενώ σε ότι αφορά τη δουλειά της, όπως έχει πει στην διαδικτυακή εκπομπή «Celebrity Life Game», πιστεύει πως ο καθένας είναι ελεύθερος να κρίνει και να σχολιάζει ποικιλοτρόπως

 

Κατερίνα Στικούδη: Από τη Θεσσαλονίκη στην κορυφή της εγχώριας showbiz

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία και για πολλά χρόνια, ασχολήθηκε με την κολύμβηση και μάλιστα υπήρξε αθλήτρια στην ομάδα του ΠΑΟΚ, με την οποία το 2001 κατέκτησε τη πέμπτη θέση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η μητέρα της είναι εκπαιδευτικός και ήταν πάντα περισσότερο αυστηρή με εκείνη, ενώ ο πατέρας της, στον οποίο μάλιστα το όμορφο μοντέλο έχει ιδιαίτερη αδυναμία, εργαζόταν στη λαϊκή. 

Όταν ήταν παιδί πήγαινε κατηχητικό και της άρεσε πολύ να ψέλνει. Έχει δει πράγματα μέσα στην εκκλησία που δεν της άρεσαν καθόλου, έχει δει όμως κινήσεις και χειρονομίες που πραγματικά είναι αξιοθαύμαστες. «Το παν για μένα είναι το πώς φέρεσαι στον συνάνθρωπο σου κι όχι να προσπαθείς να αποδείξεις με το ζόρι ότι είσαι καλός άνθρωπος, ενώ επί της ουσίας δεν είσαι», υποστηρίζει η ίδια σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά».  

Έχουν περάσει 14 χρόνια από τότε που η πρασινομάτα Θεσσαλονικιά πρωτοετής του τμήματος Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Λάρισας, καθισμένη στο σαλόνι του διαμερίσματος της, έπεσε, ξεφυλλίζοντας το εβδομαδιαίο περιοδικό «Τηλεθεατής», πάνω στην σελίδα με την αίτηση συμμετοχής στα καλλιστεία του ΑΝΤ1. Όταν κέρδισε τον τίτλο Μις Ελλάς, ήταν μόλις 20 ετών. 

«Που να το φανταστώ ότι θα έστελνα κάτι για πλάκα και θα βρισκόμουν, μετά από τόσα χρόνια, εδώ. Ήθελα τότε να γίνω οδοντίατρος. Την "κοπάνησα'" μετά το πρώτο εξάμηνο, αφού πρώτα πέρασα όλα τα μαθήματα της εξεταστικής. Είπα στους δικούς μου ότι πάω για εκδρομή στην Αθήνα και απλώς έφυγα», δηλώνει στο «Oneman.gr». 

Αφήνοντας για πάντα πίσω μια πόλη στην οποία ένοιωσε για πρώτη φορά γυναίκα, αφού μέχρι τότε η πρωταθλήτρια κολύμβησης του ΠΑΟΚ ντυνόταν σαν αγόρι, σχεδόν αποκλειστικά με φόρμες. «Στη Λάρισα ήταν που ένοιωσα για πρώτη φορά να με κοιτάζουν οι άντρες. Όχι ότι το καταλάβαινα. Εμένα το μόνο που με ένοιαζε ήταν το να μην επιβαρύνω καθόλου οικονομικά τους γονείς μου. Για αυτό και, ταυτόχρονα με τη σχολή, έκανα ακόμη τέσσερις δουλειές», αποκαλύπτει στην ίδια συνέντευξη. 

Φυσικά, πολύ νεότερη τότε, η Κατερίνα ήταν εντελώς διαφορετική από ό,τι σήμερα. Δεν τολμούσε μεγάλες αλλαγές στην εξωτερική της εμφάνιση και το στιλ της ήταν ιδιαίτερα συντηρητικό σε σχέση με το προχωρημένο που έχει τώρα. Ωστόσο, εκείνο που παραμένει ίδιο και τότε και τώρα είναι πως διατηρεί το τέλειο κορμί με τις αψεγάδιαστες καμπύλες και φυσικά τη φρεσκάδα και την ομορφιά που είχε όταν ήταν έφηβη.

Από τα καλλιστεία μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά στη ζωή τής Κατερίνας. Έχει κάνει δεκάδες σέξι εξώφυλλα, ένα από τα οποία, μάλιστα, «στοίχισε» σε ένα κολλητό της, τη σχέση του. Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί πως η Στικούδη είναι από τις λίγες γυναίκες της εγχώριας showbiz που τα περιοδικά της κάνουν το λιγότερο ρετουσάρισμα στις φωτογραφίες καθώς το σώμα είναι τόσο γυμνασμένο και καλοδιατηρημένο που δεν έχει καμία ανάγκη καθόλου από photoshop. 

Η Κατερίνα ασχολήθηκε με το μόντελινγκ, αλλά δεν έμεινε εκεί. Δοκίμασε την τύχη της στην υποκριτική, αλλά και στη παρουσίαση. Το 2008, ανέλαβε την παρουσίαση της εκπομπής «Μega Star», ακολούθησε το διεθνές σόου «Guinness World Record Show», ενώ συμμετείχε στα φιλανθρωπικά σόου «Just the 2 of us» του Mega και «Dancing with the Star 4» του ANT1. Μετά την κέρδισε το τραγούδι με μια πορεία επιτυχιών. 

Από τότε μέχρι σήμερα, έχει μια σταθερή πορεία, βγάζοντας κάθε χρόνο τουλάχιστον δύο τραγούδια. Δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ το προσωπικό της ύφος και η φωνή, η μουσική και η κίνησή της έχουν εξελιχθεί μόνο προς το καλύτερο. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό, κυκλοφόρησε το τραγούδι «Ενθάδε Κείται», απατώντας σε όλους εκείνους που την επικρίνουν αυστηρά.  

«Δεν ψάχνω δικαίωση, δε με ενδιαφέρουν οι κόντρες. Με νοιάζει που με βλέπει ο κόσμος. Δεν κατηγορώ κανέναν. Εγώ εμπνέομαι ακόμα και από τις αρνητικές κριτικές με εμπάθεια. Δουλεύω σαν τρελή, όχι για να γουστάρεις εσύ και να πεις θα πάω να ακούσω Στικούδη. Το κάνω για μένα. Για να μην κάνω λάθη. Για να είμαι ωραία. Να είμαι άνετη. Να το απολαμβάνω. Να χαίρομαι τη μουσική», επισημαίνει. Σχεδόν κάθε μέρα, αφιερώνει ένα δίωρο παίζοντας Μπαχ και τους λοιπούς κλασικούς στο πιάνο που έχει στο σαλόνι της.

Έξυπνη, γλυκιά και σέξι είναι μερικές από τις λέξεις που τη χαρακτηρίζουν. «Αυτό που δεν καταλαβαίνουν πολλά μοντέλα, που μπαίνουν στη διαδικασία να ψάχνουν τον πλούσιο γαμπρό και τον καλό γάμο, είναι ότι τα λεφτά του άλλου δεν θα σε σώσουν. Ότι πρέπει να εξελιχθούν. Ότι πρέπει να δουλέψουν σκληρά μόνες τους και να σταθούν στα δικά τους πόδια για να τα καταφέρουν στη ζωή», τονίζει.

Διαθέτει περισσότερους από 280.000 followers στο Instagram, το οποίο το χρησιμοποιεί για καθαρά προσωπική της χρήση και όχι για να προωθεί διάφορα προϊόντα, όπως κάνουν οι πιο πολλοί στην ελληνική showbiz και όχι μόνο.

Όταν η Στικούδη τραγούδησε Γαλάνη και τους άφησε όλους άφωνους

Η εκρηκτική τραγουδίστρια, που το καλοκαίρι που μας πέρασε παντρεύτηκε στη Θεσπρωτία, σε στενό οικογενειακό κύκλο, τον εκλεκτό της καρδιάς της, Βαγγέλη Σερίφη, αυτό το διάστημα συμμετείχε στο «Your Face Sounds Familiar» και εντυπωσίασε με τις πετυχημένες μεταμφιέσεις της. 

T
T

Πρόσφατα, τόλμησε και εμφανίστηκε στο βραδινό σόου του ΑΝΤ1 σε έναν πολύ κόντρα ρόλο από αυτούς που την έχουμε συνηθίσει, δίνοντας με αυτό το τρόπο και μια απάντηση στους επικριτές της. Με μοναδικό τρόπο τραγούδησε το «Δύο μέρες μόνο» που έχει ερμηνεύσει η Δήμητρα Γαλάνη στην τηλεοπτική σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. 

Η τραγουδίστρια ανέβηκε στη σκηνή και έκανε άπαντες να παραμιλούν τόσο με την εμφάνιση όσο και την ερμηνεία της. «Δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ το να γίνομαι ένας άλλος άνθρωπος κάθε εβδομάδα, αλλά περνάω φανταστικά. Μου αρέσει που λέω τραγούδια που δεν θα έλεγα ποτέ σε μια άλλη φάση της ζωής μου. Δοκιμάζω τα όρια μου και πειραματίζομαι. Αυτό το παιχνίδι σου δίνει την ευκαιρία να νιώσεις ελεύθερος. Εγώ νιώθω ελεύθερη», δηλώνει η τραγουδίστρια για τη συμμετοχή της στο «Your Face Sounds Familiar».

Όσον αφορά τη σχέση της με τους άντρες δηλώνει πως είναι παραδοσιακή και μοναγαμική

Στήριγμα της σε όλους τους τομείς, είναι ο σύζυγος της, με τον οποίο είναι σχεδόν εννιά χρόνια μαζί από τότε που η τραγουδίστρια ήταν μόλις 23 ετών. «Η πρόταση γάμου έγινε πάρα πολύ απλά. «Πάμε να το κάνουμε;». «Πάμε». Ήμασταν στην κουζίνα, το αγαπημένο μας μέρος μέσα στο σπίτι, και την ώρα που τρώγαμε του λέω «Να σου πω κάτι; Θέλεις να παντρευτούμε, να χαρούν και οι γονείς μας;», με τον Βαγγέλη να απαντάει «Αν το θέλεις, πάμε να το κάνουμε». Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα», αποκαλύπτει η μελαχρινή καλλονή στο «People».

Όσον αφορά τη σχέση της με τους άντρες δηλώνει πως είναι παραδοσιακή και μοναγαμική, ενώ θέλει τον άνδρα κυνηγό. «Καθαρίζω λίγο παραπάνω, σιδερώνω περισσότερο, σφουγγαρίζω πιο συχνά. Έχω δίπλα μου έναν άνθρωπο που με κάνει να χαμογελάω. Δεν θέλω κάτι άλλο από τη ζωή μου. Ούτε ρουμπίνια, ούτε διαμάντια, ούτε κότερα. Έχω έναν άνθρωπο που ξυπνάει το πρωί, με κοιτάζει και χαμογελάει. Υπάρχει ομορφότερη εικόνα να ξεκινά η μέρα σου;», τονίζει η ίδια. 

T
T
T

Άλλα μυστικά της; Είναι Κριός, η αγαπημένη της υπερηρωίδα είναι η Catwoman, δεν αποχωρίζεται ποτέ το κινητό της, το αγαπημένο της φαγητό είναι τα γεμιστά της μαμάς της, δεν αντέχει με τίποτα τις κατσαρίδες, το αγαπημένο της νησί είναι η Κρήτη και όταν θέλει να φτιάξει τη διάθεση της κάνει βόλτες με τις φίλες της, έχει φανατικούς lovers και εξίσου φανατικούς haters, ενώ δηλώνει πως είναι φοβερή νοικοκυρά σε οτιδήποτε άλλο αφορά στο σπίτι, εκτός από την κουζίνα. 

T
T

Όλα αυτά είναι μικροπράγματα που μπορείς αν θες να θυμάσαι για την Κατερίνα Στικούδη ή μπορεί και όχι. Άλλωστε εκείνη το γνωρίζει καλά πως είναι γεννημένη για μεγάλα πράγματα! 

YFSFΚατερίνα ΣτικούδηAll Star Your Face Sounds Familiar