Lifestyle|25.06.2023 18:54

Glenn Close: Στην Αθήνα η ηθοποιός - Μιλάει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το οικογενειακό ιστορικό ψυχικής ασθένειας

Newsroom

Εδώ και λίγες ώρες, η διάσημη ηθοποιός Glenn Close βρίσκεται στην Ελλάδα, έπειτα από πρόσκληση που δέχτηκε από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να παρευρεθεί Συνέδριο Ψυχικής Υγείας. «Πετάω για Αθήνα, όπου θ' αφηγηθώ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την ιστορία της οικογένειάς μου» αναφέρει η ίδια σ' ένα βίντεο που ανέβασε στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram

H 76χρονη έχει δημιουργήσει τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Bring Change to Mind, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας, τα οποία ταλαιπωρούν διαφορετικές γενιές της οικογένειάς της. Συγκεκριμένα, η αδερφή της, Jessie Close, διαγνώστηκε με διπολική διαταραχή, ενώ ο ανιψιός της Calen Pick με σχιζοφρένεια.

«Είμαι πολύ αγχωμένη, αλλά πάντα ονειρεύομαι ότι η Jessie και ο Calen είναι στο πλευρό μου όταν μιλάω για να το πώς να φέρεις την αλλαγή στον τρόπο σκέψης σου» πρόσθεσε.

 

Η Jessie Close, όπως είχε δηλώσει στο People, θεωρούσε ότι εκείνη ευθυνόταν για τα ψυχικά προβλήματα του γιου της, ενώ αργότερα έμαθε ότι είναι θέμα γονιδίων. «Αντιμετώπιζα για χρόνια τις δικές μου συναισθηματικές μεταπτώσεις και ένιωθα ότι είχα μεταφέρει τις δικές μου αδυναμίες και στο γιο μου». 

Από τη μεριά της, η ηθοποιός, η οποία είχε υποβληθεί περίπου πριν από μία δεκαετία σε μία σειρά εξετάσεων για να βγει το συμπέρασμα ότι είχε κατάθλιψη, σχολίασε: «Από την οικογένεια τής μητέρας μου, είχαμε πολλά περιστατικά κατάθλιψης. Ο θείος της μητέρας μου έπασχε από σχιζοφρένεια. Κανείς δεν μιλούσε γι' αυτό. Γνώριζα ότι ο ετεροθαλής αδερφός της είχε αυτοκτονήσει και πώς η δική της μητέρα είχε κατάθλιψη. Και η ίδια έπασχε από κατάθλιψη και έπαιρνε φάρμακα». 

Η Jessie Close πρόσθεσε: «Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί, όταν ήμουν μικρή, ότι πρόκειται για ψυχική ασθένεια. Πέρασα το γονίδιο, στον Calen, δυστυχώς, αλλά ο αδελφός και η αδελφή μου είναι καλά. Έτσι, εμείς οι δυο ήμασταν τυχεροί».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΊδρυμα Σταύρος ΝιάρχοςκατάθλιψηΓκλεν Κλόουζσχιζοφρένεια