Lifestyle|05.11.2018 10:27

Kάιλα Ιτσινές: H Ελληνίδα-φαινόμενο που έχτισε μια αυτοκρατορία (pics)

Newsroom

Η 27χρονη καλλονή γυμνάστρια, Κάιλα Ιτσινές (Kayla Itsines) με καταγωγή από την Ελλάδα και 5 παγκόσμια ρεκόρ Guinness βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τους 100 πλουσιότερους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες της Αυστραλίας, κάτω των 40 ετών.

Συγκεκριμένα, στη λίστα «Young Rich List 2018», βρέθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η 27χρονη fitness γκουρού και μοντέλο του Instagram, Κάιλα Ιτσινές, σύμφωνα με το περιοδικό Australian Financial Review.

«Είσαι έξυπνη, ικανή, όμορφη και δυνατή. Πίστεψέ το και ποτέ μην αφήσεις την ανασφάλεια να καταστρέψει τη ζωή σου» γράφει η Ιτσινές στους 11.5 εκατομμύρια ακολούθους της στο Facebook τον περασμένο Μάρτιο. Και αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από την επιτυχία της. 

T

Με Έλληνες γονείς και παππούδες από την Κω, η Κάιλα μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, Τόμπι Πιρς έχουν χτίσει μία περιουσία αξίας 486 εκατομμυρίων δολαρίων και είναι το πλουσιότερο ζευγάρι νεαρών επιχειρηματιών κάτω των 30 στην Αυστραλία. Μάλιστα, η επιχείρησή τους υπολογίζεται να αποφέρει φέτος κέρδη ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

T

Με σήμα κατατεθέν το... σώμα της!

Κάτω από τη λέξη «fitspiration» ("fit" δηλαδή γυμνασμένος και "inspiration" δηλαδή έμπνευση) θα βρίσκαμε τη φωτογραφία της Κάιλα. Η γυμνάστρια σουπερστάρ και βασίλισσα του Instagram, που ξεκίνησε γυμνάζοντας πελάτες σε ένα συνοικιακό γυμναστήριο, έφτασε να είναι ιδιοκτήτρια ενός brand αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, με σήμα κατατεθέν το σώμα της. Και όλα αυτά πριν καν κλείσει τα 30.

T

Η Ιτσινές, που δεν είχε ιδέα τι εστί Instagram πριν αρχίσει να ποστάρει τη μεταμόρφωση των πελατών της, διδάσκει στις γυναίκες ότι το να είναι δυνατές είναι πιο σημαντικό από το να είναι αδύνατες και το να αισθάνονται ευεξία και αυτοπεποίθηση είναι πιο σημαντικό από τα κιλά τους στη ζυγαριά.

T

Μιλώντας στο Cosmopolitan, παραδέχτηκε ότι όλα ξεκίνησαν από μια τραγική διάγνωση ενδομητρίωσης: «Όταν ήμουν 15-16, οι γιατροί μου είπαν ότι μπορεί να μην μπορέσω να κάνω παιδιά και ότι δεν μπορούν να με βοηθήσουν. Τότε έψαξα online και βρήκα τι μπορώ να κάνω. Να φροντίσω την υγεία μου, να είμαι γυμνασμένη και δυνατή. Πήγα γυμναστήριο και άρχισα να προπονούμαι. Και αισθάνθηκα περίφημα». Σήμερα, η Κάιλα περνάει αυτό το συναίσθημα δύναμης σε εκατομμύρια ακολούθους της - κυρίως γυναίκες - και τους εμπνέει για να αλλάξουν τη ζωή τους. 

T

Ελληνικά μεσογειακά προϊόντα και social media

Οι γονείς της Κάιλα είναι και οι δύο Έλληνες και δουλεύουν ως δάσκαλοι, ενώ έχει και μία μικρότερη αδελφή που είναι και αυτή personal trainer. Η fitness γκουρού έχει δηλώσει πολλές φορές πως αν και γεννήθηκε στην Αυστραλία, νιώθει Ελληνίδα και πως οφείλει την καλλίγραμμη σιλουέτα της στη μεσογειακή διατροφή και τα ελληνικά προϊόντα. H αυτοκρατορία εκατομμυρίων που έχει δημιουργήσει στην Αυστραλία, απογειώθηκε λόγω των social media.

T

Η Ίτσινες έχει πάνω από 10 εκατομμύρια 400 χιλιάδες διαδικτυακούς φίλους στο Instagram και 23 εκατομμύρια στο Facebook, ενώ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί ταξίδια στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία, όπου διοργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις προκειμένου να συναντηθεί με τους διαδικτυακούς της φίλους και να γυμναστεί μαζί τους.

T

Οι New York Times, την χαρακτήρισαν ως το μεγαλύτερο αστέρι του fitness στο Instagram, καθώς τις συμβουλές της ακολουθούν όχι μόνο χρήστες του διαδικτύου, αλλά και γνωστά μοντέλα και αστέρες του Χόλιγουντ. Η διάσημη personal trainer που λατρεύει τον ελληνικό καφέ έγινε κυρίως διάσημη με το πρόγραμμα Bikini Body Workout το οποίο δημιούργησε με τον σύντροφό της το 2013. Το πρόγραμμα Bikini Body Workout και το app SWEAT έφεραν στην Κάιλα 20 εκατομμύρια followers και τα αντίστοιχα κέρδη.

Κάιλα Ιτσινέςfitness