Lifestyle|28.10.2023 11:57

Lizzo: 18 υπάλληλοί της δηλώνουν υπέρ της μετά τις καταγγελίες για παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά

Newsroom

Η νομική ομάδα της Lizzo έλαβε υπογεγραμμένες δηλώσεις από 18 υπαλλήλους της νικήτριας των βραβείων Grammy, οι οποίοι αμφισβητούν τους ισχυρισμούς που περιέχονται στην αγωγή που υπέβαλαν τρεις πρώην χορευτριές της, όπως αναφέρει το Page Six.

Σύμφωνα με νομικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες την περασμένη Παρασκευή, χορευτές, χορογράφοι και μουσικοί που συμμετείχαν στην περιοδεία της Lizzo ισχυρίζονται ότι ποτέ δεν έγιναν μάρτυρες ή βίωσαν σωματική ντροπή, ρατσισμό ή άλλες μορφές παρενόχλησης, ενώ βρίσκονταν μαζί της.

Η χορεύτρια Arianna Davis είχε ισχυριστεί στην αρχική αγωγή ότι η τραγουδίστρια του «Juice» την είχε κατηγορήσει για την αύξηση του βάρους της, παρόλο που είχε αποκαλύψει στην παραγωγή ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με την αδηφαγία, την κατάθλιψη και το άγχος. Ωστόσο, η χορεύτρια Melissa Locke υποστηρίζει στη δήλωσή της: «Έχοντας εργαστεί με τη Lizzo για χρόνια, πιστεύω ακράδαντα ότι δεν θα προκαλούσε ποτέ ντροπή σε κανέναν, συμπεριλαμβανομένης της Davis, ούτε θα σχολίαζε αρνητικά το βάρος της».

Η Jayla Sullivan, χορεύτρια και διαγωνιζόμενη στο «Lizzo's Watch Out for the Big Grrrls», προσθέτει στη δήλωσή της ότι «ποτέ δεν παρατήρησε» τη Lizzo να ντροπιάζει τη Davis ή τη συνενάγουσα Crystal Williams, προσθέτοντας: «Η Lizzo βοήθησε όλες μας να γιορτάζουμε και ν' αγαπάμε τον εαυτό μας και το σώμα μας, όπως είναι».

Η Asia Banks, η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως τη «μεγαλύτερη χορεύτρια της περιοδείας» στην κατάθεσή της, αναφέρει: «Η Lizzo συγκέντρωσε μια ολόκληρη ομάδα χορευτών plus size για ν' αναδείξει το ταλέντο μας και να μας γιορτάσει». Οι νέες δηλώσεις αμφισβητούν, επίσης, τις αναμνήσεις των εναγόντων σχετικά με μια έξοδο της ομάδας στο Bananenbar, ένα κλαμπ ψυχαγωγίας ενηλίκων στο Αμστερνταμ, κατά την οποία οι πρώην χορεύτριες ισχυρίστηκαν ότι αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν σε ακατάλληλες σεξουαλικές πράξεις.

Σύμφωνα με την αγωγή, η Lizzo φέρεται να πίεζε τις χορεύτριες ν' αγγίζουν γυμνούς στρίπερς, να τρώνε μπανάνες από κόλπους ιερόδουλων και να πράττουν άλλες ακραίες ενέργειες. Ωστόσο, η ντράμερ Michel'le Baptiste αναφέρει ότι είδε τη Davis στο μπαρ κατά τη διάρκεια της εν λόγω νύχτας και η χορεύτρια φαίνεται να «μην έδειχνε να αισθάνεται άβολα. ερνούσε υπέροχα, όπως όλοι μας».

Η χορεύτρια Melissa Locke δήλωσε ότι μίλησε με τη Davis και τη συνενάγουσα Noelle Rodriguez το πρωί μετά το Bananenbar. «Ποτέ δεν είπαν ότι ένιωσαν άβολα ή υπό πίεση» ισχυρίζεται.

 

«Ήταν πολύ ενθουσιώδεις για το πόσο υπέροχη ήταν η βραδιά που πέρασαν. Θυμάμαι να τους λέω: "Αυτό ακούγεται πολύ διασκεδαστικό, μακάρι να με είχατε ξυπνήσει για να έρθω μαζί σας". Συμφώνησαν ότι ήταν μια διασκεδαστική βραδιά και μου είπαν ότι βγήκαν στη συνοικία των κόκκινων φαναριών μετά. Δεν παραπονέθηκαν ούτε αναφέρθηκαν ότι αισθάνθηκαν αναστατωμένες με οποιονδήποτε τρόπο». Αρκετοί υπάλληλοι της Lizzo αμφισβήτησαν, επίσης, τον ισχυρισμό ότι «πιέστηκαν» να παραστούν σε πρόστυχες εξόδους.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η στυλίστρια Asha Daniels κατέθεσε αγωγή για παρενόχληση, στην οποία ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε λεκτική και σωματική κακοποίηση από τη διευθύντριά της, Amanda Nomura, ενώ εργαζόταν για τη Lizzo, τροφοδοτώντας περαιτέρω τους ισχυρισμούς των πρώτων κατηγόρων για τοξικό εργασιακό περιβάλλον.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «ρατσιστικά και λιποφοβικά» σχόλια εκτοξεύονταν εναντίον της χωρίς συνέπειες. Ωστόσο, οι νέες δηλώσεις αρνούνται επίσης ότι η Lizzo θα υποστήριζε ποτέ ρατσιστική συμπεριφορά, με τη χορεύτρια Chawnta Van να δηλώνει: «Για να είμαι ξεκάθαρη, δεν βίωσα ποτέ ρατσισμό ούτε έγινα μάρτυρας κατά τη διάρκεια της περιοδείας. Η Lizzo είναι μια ισχυρή μαύρη γυναίκα, και η υποστήριξη και η ενδυνάμωση των μαύρων γυναικών είναι ένα βασικό μέρος του ποιος είναι. Ποτέ δεν θ' ανεχόταν ρατσιστικά σχόλια κατά τη διάρκεια της περιοδείας».

Μια άλλη χορεύτρια, η Kiara Mooring, αμφισβητεί επίσης τον ισχυρισμό της Rodriguez ότι η Lizzo κάποτε παραλίγο να έρθει σε σωματικό επεισόδιο μαζί της κατά τη διάρκεια ενός θερμού καβγά. «Γνωρίζω τον ισχυρισμό της καταγγελίας ότι η Ροντρίγεζ φοβόταν ότι θα δεχόταν σωματική επίθεση από τη Lizzo κατά τη διάρκεια της συνάντησης της 3ης Μαΐου 2023, όταν παραιτήθηκε» αναφέρει η ερμηνεύτρια. «Ήμουν σε εκείνη τη συνάντηση... Η Lizzo δεν πλησίασε ποτέ τη Ροντρίγεζ, ούτε ήρθε κοντά στο πρόσωπό της. Η φωνή της έγινε πιο δυνατή, επειδή ήταν αναστατωμένη και ένιωθε ότι η εμπιστοσύνη της είχε προδοθεί». 

Lizzo: «Οι τελευταίες μέρες ήταν πολύ δύσκολες και συντριπτικά απογοητευτικές»

Μετά τον σάλο στα social media αλλά και το «Cancel» που φαίνεται ότι συμβαίνει εις βάρος της, η Lizzo απάντησε για πρώτη φορά μέσω Instagram, ρίχνοντας μάλιστα τις ευθύνες στις ενάγουσες.

«Αυτές οι τελευταίες μέρες ήταν πολύ δύσκολες και συντριπτικά απογοητευτικές. Η εργασιακή μου ηθική, τα ήθη και ο σεβασμός μου έχουν αμφισβητηθεί. Ο χαρακτήρας μου έχει επικριθεί. Συνήθως επιλέγω να μην απαντώ σε ψευδείς ισχυρισμούς, αλλά αυτοί είναι τόσο απίστευτοι όσο ακούγονται και πολύ εξωφρενικοί για να μην αντιμετωπιστούν. Αυτές οι συγκλονιστικές ιστορίες προέρχονται από πρώην υπαλλήλους που έχουν ήδη παραδεχτεί δημόσια ότι τους είπαν ότι η συμπεριφορά τους στην περιοδεία ήταν ακατάλληλη και αντιεπαγγελματική.

Ως καλλιτέχνης ήμουν πάντα πολύ παθιασμένη με αυτό που κάνω. Παίρνω τη μουσική και τις παραστάσεις μου στα σοβαρά γιατί στο τέλος της ημέρας θέλω μόνο να βγάλω την καλύτερη τέχνη που αντιπροσωπεύει εμένα και τους θαυμαστές μου. Με το πάθος έρχεται η σκληρή δουλειά και τα υψηλά πρότυπα. Μερικές φορές πρέπει να πάρω δύσκολες αποφάσεις, αλλά ποτέ δεν είναι πρόθεσή μου να κάνω κάποιον να αισθάνεται άβολα ή σαν να μην τον εκτιμούν ως σημαντικό μέρος της ομάδας.

Δεν είμαι εδώ για να με βλέπουν ως θύμα, αλλά ξέρω επίσης ότι δεν είμαι ο κακός που με παρουσίασαν οι άνθρωποι και τα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες. Είμαι πολύ ανοιχτή με τη σεξουαλικότητά μου και να εκφράζομαι, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ή να επιτρέψω στους ανθρώπους να το χρησιμοποιήσουν για να με κάνουν να φαίνομαι κάτι που δεν είμαι.

 

Δεν υπάρχει τίποτα που να παίρνω πιο σοβαρά από τον σεβασμό που αξίζουμε ως γυναίκες στον κόσμο. Ξέρω πώς είναι να ντρέπεσαι για το σώμα σου σε καθημερινή βάση και δεν θα επέκρινα ούτε θα απολύσω ποτέ έναν υπάλληλο λόγω του βάρους του. Είμαι πληγωμένη, αλλά δεν θα αφήσω την καλή δουλειά που έχω κάνει στον κόσμο να επισκιαστεί από αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με υποστηρίξαν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Lizzo.

παρενόχλησηρατσισμόςτραγουδίστριαειδήσεις τώρακαταγγελίεςLizzo