Lifestyle|12.11.2023 11:00

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: «Ο σεξισμός είναι διάχυτος, δεν απειλούνται απ’ εμάς οι άνδρες»

Newsroom

Στην κάμερα της εκπομπής «Καλύτερα δε γίνεται» μίλησε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, με αφορμή το νέο της πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει στην ταινία «Φόνισσα» και θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες 30 Νοεμβρίου. 

Μεταξύ άλλων, η ηθοποιός αναφέρθηκε στον σεξισμό και την έμφυλη βία που υπάρχουν διάχυτα γύρω μας. «Βλέπουμε ότι ενώ οι γυναίκες πραγματικά μέσα από τους αγώνες τους έχουν πλέον κατακτήσει πολλά πράγματα, πολλά δικαιώματα και στην πολιτική και στην κοινωνική και στην προσωπική τους ζωή, παρόλα αυτά όμως ο σεξισμός είναι διάχυτος. Το βλέπουμε αυτό και στο δημόσιο λόγο, βλέπουμε τα σχόλια, τα κουτσομπολιά» είπε.

«Το χειρότερο απ’ όλα βέβαια είναι η έξαρση της έμφυλης βίας. Δεν μπορεί δηλαδή ένας άντρας να είναι κακοποιητικός στη σχέση με τη σύζυγο του, τη σύντροφό του και όταν εκείνη διεκδικεί την ελευθερία της να φτάνει στο σημείο να τη σκοτώνει» υπογράμμισε η ηθοποιός.

«Εκείνο πάντως που θέλω να διευκρινίσω, είναι ότι μέσα σε όλη αυτή τη μεγάλη κουβέντα που γίνεται για την έμφυλη βία και για τον πόλεμο των φύλων κλπ., να μην αισθάνονται οι αγαπημένοι μας, φίλοι άνδρες ότι εμείς είμαστε εναντίον τους. Καθόλου. Το αντίθετο, αγαπάμε τους άνδρες» δήλωσε σε άλλο κομμάτι της συνέντευξης.

«Είμαστε αληθινές γυναίκες και θέλουμε, χρειαζόμαστε τους άνδρες στη ζωή μας. Θέλουμε να τους ερωτευόμαστε, να μας ερωτεύονται, να συμπορευόμαστε μαζί στη ζωή, να είναι σύντροφοί μας. Δεν απειλούνται απ’ εμάς οι άνδρες, πρέπει να το καταλάβουν αυτό και να μην μας αντιμετωπίζουν ως εχθρές» τόνισε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.

σινεμάΦόνισσασεξισμόςειδήσεις τώραΚαρυοφυλλιά Καραμπέτηηθοποιός