Lifestyle|25.12.2023 10:46

Βασίλης Καρράς: «Θα είσαι για πάντα εδώ» - Θρηνεί ο καλλιτεχνικός κόσμος στα social media για τον θάνατό του

Newsroom

Πέπλο θλίψης έχει καλύψει το ελληνικό πεντάγραμμο μετά την είδηση του θανάτου του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή, Βασίλη Καρρά, που άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο ελληνικό τραγούδι. 

Όπως έγινε γνωστό, η σορός του αγαπημένου λαϊκού τραγουδιστή θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, την Τρίτη (26/12), στις 10 π.μ., στον Ιερό Ναό της του Θεού Αγίας Σοφίας, στη Θεσσαλονίκη. Μία ημέρα αργότερα, την Τετάρτη (27/12), στις 12 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν η εξόδιος ακολουθία και η ταφή στη γενέτειρά του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, όπως ήταν και η τελευταία επιθυμία του

Αντί στεφάνων, η οικογένεια του Βασίλη Καρρά επιθυμεί να στηριχθεί ο σύλλογος «Φλόγα» για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

Δέσποινα Βανδή: «Ευγνωμονώ για όσα μου έμαθε»

Φίλοι, καλλιτέχνες και θαυμαστές έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν με αναρτήσεις και φωτογραφίες στα social media. Η Δέσποινα Βανδή διάλεξε να πει το δικό της αντίο με μία τρυφερή αγκαλιά. Στη λεζάντα της φωτογραφίας έγραψε: «Με πόση χαρά ξεκίνησε η σημερινή μέρα και με πόση λύπη γέμισε. Δεν μπορώ να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου. Δίπλα του ξεκίνησα το ταξίδι μου στη μουσική. Δίπλα του, την περίοδο που άρχισε να αγαπιέται από όλη την Ελλάδα, εγώ να μαθαίνω τη σκηνή τη νύχτα και το περιτύλιγμα της και παράλληλα να διαβάζω στα καμαρίνια προσπαθώντας να πάρω το πτυχίο.

Με ξεγέλασε μ' έναν τρόπο. Με έκανε να πιστεύω πως ο κόσμος της μουσικής είναι γεμάτος με Βασίληδες! Με τα χρόνια κατάλαβα τη μοναδικότητα του και δεν αναφέρομαι στην ντομπροσύνη της φωνής του ούτε και στα τραγούδια του. Ο Βασίλης, αυτός ο άντρας με αυτό το εκτόπισμα που είχε που λατρευόταν σα ροκ σταρ, αυτός που ξεκινούσε με το "καλησπέρα και καλή βραδιά" και τον αποθέωναν όλοι, είχε μια σχεδόν παιδική αθωότητα που τη διατήρησε όλα αυτά τα χρόνια. Γενναιόδωρος, με μια αφοπλιστική απλότητα, αληθινός και με πολλή αγάπη για όλους, τον ένοιαζε μόνο η σκηνή κι ο, τι γινόταν πάνω σε αυτήν. Σπάνιας κοπής άνθρωπος. Ζει στην καρδιά μου και τον ευγνωμονώ για όσα μου έμαθε συνειδητά και ασυνείδητα. Βασίλη… "Γέλα μου"…1994».

 

Κωνσταντίνος Αργυρός: «Ηταν επιρροή για μένα»

Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής του εμφάνισης, ο Κωνσταντίνος Αργυρός θέλησε να κάνει μια ξεχωριστή αναφορά στον Βασίλη Καρρά. «Να’ ναι καλά εκεί που είναι. Θα λείψει απ' όλη την Ελλάδα αυτός ο άνθρωπος. Τα τραγούδια του ήταν επιρροή και για μένα αλλά και για όλη την Ελλάδα» είπε ο τραγουδιστής και στη συνέχεια είπε μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του Βασίλη Καρρά. Παράλληλα, η Άννα Βίσση έγραψε στα social media πως ο Βασίλης Καρράς θα είναι για πάντα εδώ.

 

Σταμάτης Γονίδης: «Θα μείνω στην κουβέντα μας»

Με μία ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Σταμάτης Γονίδης έγραψε: «Φίλε Βασίλη καλό παράδεισο… Θα μείνω στην κουβέντα μας πριν λίγο καιρό. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και κουράγιο», ενώ η Πέγκυ Ζήνα σημείωσε: «Ετσι θα σε θυμάμαι πάντα. Έβγαινες με χαμογελαστά παιδικά μάτια και με βαριά φωνή έλεγες: "Καλησπέρα και καλή βραδιά" και τότε ούρλιαζε ο κόσμος έχοντας ξορκίσει όλα του τα προβλήματα πριν ακόμα ξεκινήσεις να τραγουδάς τις αμέτρητες επιτυχίες σου που μας άφησες προίκα πια για μια ζωή. Νόμιζες ότι αν φύγεις σήμερα Παραμονή Χριστουγέννων, θα στεναχωρηθούμε λιγότερο; Θa 'σαι το δάκρυ το δικό μας. Θα 'σαι ο χτύπος στον σφυγμό μας, τις νύχτες μόνοι όταν θα περνάμε και θα σε τραγουδάμε. Πάλεψες παραπάνω απ' όλους το θεριό. Φεύγεις χορτασμένος από την αγάπη του κόσμου, την επιτυχία και πάνω απ' όλα την οικογένειά σου και τους φίλους σου. Καλό σου ταξίδι Βασίλη μου. Ελεύθερη να 'ναι η ψυχή σου». 

 

Αντώνης Ρέμος: «Ο Βασίλης πέθανε, ο Καρράς θα ζει για πάντα»

Το 2007, ο Χρήστος Δάντης είχε γράψει το «Α, ρε μοναξιά» που είχε ερμηνεύσει με τον Βασίλη Καρρά. Επειτα από δεκετέσσερα ολόκληρα χρόνια, συναντήθηκαν ξανά για το «Εσύ μπορεί», ένα τραγούδι που συνδυάζει εξαιρετικά τον σύγχρονο ήχο με τη μοναδική, αξεπέραστη φωνή και εκτέλεση του κορυφαίου λαϊκού ερμηνευτή. «Βασίλη μου, καλέ μου φίλε, εγώ δε θα γιορτάσω τα Χριστούγεννα φέτος. Θα τ αφιερώσω σε σένα γιατι ήσουν και θα είσαι Μεγάλος! Όχι μόνο Τραγουδιστης. Πατέρας κι αδελφός όλων μας. Πονάμε όλοι να ξέρεις. Όσοι σε γνωρίσαμε αλλά κι αυτοί που δε σε ξέρουν. Γιατί στα μάτια σου φαινόταν η καλοσύνη, η δοτικότητα, ο αλτρουισμός. Σ' αγαπάω και θα σε τιμώ όσο ζω! Καλέ μου φίλε αντίο και θα ανταμώσουμε ξανά» έγραψε στα social media.

 

Ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος στο παρελθόν είχε συνεργαστεί μαζί του και ανάμεσά τους είχε δημιουργηθεί μια πολύ όμορφη σχέση, θέλησε να τον αποχαιρετήσει δημοσιεύοντας ένα βίντεο από μια παλιά τους συνεργασία. «Ο Βασίλης πέθανε, ο Καρράς θα ζει για πάντα» σημείωσε ο Αντώνης Ρέμος.

Μ' ένα συγκινητικό μήνημα στο Instagram, o Ηλίας Βρεττός αποχαιρέτησε τον τραγουδιστή: «Βασίλη μου σαν την ψυχή σου δεν θα υπάρξει άλλη στο χώρο μας. Ενα μεγάλο κενό αφήνεις αλλά και μία τεράστια παρακαταθήκη που θα την τραγουδάμε πάντα! Καλό παράδεισο να έχεις άρχοντα και τα θερμά μου συλληπητήρια στην αγαπημένη μου οικογένεια σου». 

 

Καίτη Γαρμπή: «Αλλη φορά δεν θα σε δω»

Η Καίτη Γαρμπή, θέλοντας να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο φίλο και συνεργάτη της, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων από μία κοινή τους εμφάνιση σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, γράφοντας στη λεζάντα της δημοσίευσης: «Αλλη φορά δεν θα σε δω».

 

Ανάμεσα στις αναρτήσεις στα social media υπάρχει και η φωτογραφία που δημοσίευσε η Αθηνά Παντελίδου από τη συνεργασία του Βασίλη Καρρά με τον γιο της, Παντελή με τον οποίο είχαν κάνει μαζί ένα από τα πιο πετυχημένα ντουέτα. Η Αθηνά Παντελίδου έγραψε στην ανάρτησή της: «Καλό ταξίδι τεράστιε καλλιτέχνη. Να μου τον κάνεις μια μεγάλη αγκαλιά γιατί σε αγάπησε πολύ. Το αποτύπωμα σου στο τραγούδι θα μείνει ανεξίτηλο. Καλό σου ταξίδι στο φως».

 

Με μία συγκινητική ανάρτηση, ο Νίκος Κουρκούλης αποχαιρέτησε τον σπουδαίο λαϊκό ερμηνευτή, τον οποίο θαύμαζε απεριόριστα. «Πού πας; Πού πας; Ψυχούλα μου, είσαι παντού. Δεν ξεχνιέσαι. Καλό ταξίδι Βασίλη μου. Θα τολμήσω με ταπεινότητα να προτείνω κάτι, αν και δε το συνηθίζω, αλλά σήμερα είναι μια μοναδική μέρα για μένα και επιβάλλεται. Αξίζει σήμερα στη μνήμη του Βασίλη να αφιερώσουμε όλοι οι συνάδελφοι ερμηνευτές – καλλιτέχνες ένα τραγούδι. Στον τελευταίο άντρα λαϊκό άνθρωπο ερμηνευτή της γενιάς μας, ασχέτως σκηνής και είδους μιας και ο Βασιλης ανήκε σε όλους». 

 

Με τον θάνατο του Βασίλη Καρρά, ο λαϊκός κόσμος αποχαιρετά έναν μεγάλο τραγουδιστή, έναν καλλιτέχνη που με τη μοναδική του φωνή και τον συναισθηματικό τρόπο έκφρασής του κατάφερε ν' αγγίξει τις καρδιές μας. Όμως, η κληρονομιά του Βασίλη Καρρά δεν θα σβήσει ποτέ. Στίχοι και νότες του, φορτισμένοι με συναισθηματική ειλικρίνεια και παθιασμένη έκφραση, θα συνεχίσουν να ζουν και ν' αναπνέουν, δημιουργώντας έναν ατέλειωτο ρεύμα μελωδιών που θα συντροφεύει τις ζωές μας. Στα μάτια και τις ψυχές μας, ο «Αρχοντας της καψούρας», όπως ήταν το παρατσούκλι του, δεν θα είναι ποτέ απλά μια μνήμη, θα παραμείνει πάντα ζωντανός, ξεπερνώντας τα όρια του χρόνου και της φθοράς.

θάνατοςΑντώνης Ρέμοςειδήσεις τώρατραγουδιστήςΚαίτη ΓαρμπήΠαντελής ΠαντελίδηςΔέσποινα ΒανδήΒασίλης Καρράς