Lifestyle|15.01.2024 12:37

Λένα Διβάνη: Ο γάμος είναι «φυλακή», το 60% παίρνει διαζύγιο

Newsroom

Καλεσμένη στην εκπομπή «Δύο στις 10» βρέθηκε η Λένα Διβανή, η οποία αναφέρθηκε στον θεσμό του γάμου, υπογραμμίζοντας πως τα τελευταία χρόνια έχει ξεφτίσει. 

«Για εμένα είναι για εμένα φυλακή και νομίζω ότι για όλους πια. Ο θεσμός ξεφτίζει και το 60% παίρνει διαζύγιο σύμφωνα με τα αρχεία του δικηγορικού συλλόγου. Δεν γίνονται πια γάμοι, γίνονται γαμοβαπτίσεις. Τώρα το παιδί έγινε το θέμα, ο γάμος είναι πολύ παλιακός. Όπως και η παραδοσιακή οικογένεια είναι πολύ παλιακή. Τώρα η οικογένεια μπορεί να είναι οι φίλοι σου, μπορεί δύο άντρες, δύο γυναίκες, μία γυναίκα και το παιδί της. Κάποτε ήταν μπαμπάς, μαμά, παιδί. Τελείωσε αυτό» ανέφερε η συγγραφέας

Για τoν γάμο ομόφυλων ζευγαριών, δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι επί ματαίω αυτή η κουβέντα. Η ζωή έχει πάει προς τα εκεί. Τώρα τι συζητάμε εμείς οι διάφοροι τύποι; Λένε ότι ανησυχούν γιατί το παιδί των ομόφυλων ζευγαριών θα δεχθεί bullying στο σχολείο. Αυτοί που τα γράφουν, αυτοί θα τα κάνουν. Κάντε μας τη χάρη, προχωρά ο κόσμος».

Το νέο βιβλίο της Διβάνη

Πρόσφατα, η Λένα Διβάνη κυκλοφόρησε το νέο της βιβλίο «Για την καρδιά και το συκώτι του» από τις εκδόσεις Πατάκη. Η σύζυγος, η ερωμένη και η μάνα ενός κλινικά νεκρού άντρα μάχονται μέχρι τελικής πτώσεως μεταξύ τους για το ποια δικαιούται να δώσει (ή να αρνηθεί να δώσει) τα όργανά του για μεταμόσχευση. Στην ουσία μάχεται η καθεμιά ν' αποδείξει ότι ο άντρας είναι δικός της, ενώ στην πραγματικότητα και οι τρεις ικανοποιούσαν απλώς τις ανάγκες του. Εκείνος, όσο ζούσε, δεν ανήκε παρά μόνο στον εαυτό του. Εκείνες όμως στροβιλίζονται απλώς σαν δορυφόροι γύρω του ακόμα και μετά τον θάνατό του. Η μάχη τους θα έχει πολλές ανατροπές και μοιραίο τέλος.

«Οι γυναίκες μπορεί να είναι σημαντικές για έναν άντρα αλλά μπορεί και όχι. Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορούν να χτίζουν τη ζωή τους πάνω σε οτιδήποτε. Οι άνθρωποι έχουμε πολλές όψεις μέσα μας και έχουμε υποχρέωση να τις τιμήσουμε όλες αυτές τις όψεις και όχι ότι πει ο Θανάσης» σχολίασε, μεταξύ άλλων, η ίδια με αφορμή το νέο της βιβλιο.

ειδήσεις τώραγάμοςσυγγραφέαςΛένα Διβάνη