Lifestyle|18.01.2024 09:30

Γιώργος Λαμπάτος: «Δεν είχε ενημερώσει κανέναν επίσημο φορέα» ξεκαθαρίζει ο Σπύρος Μπιμπίλας

Newsroom

Ο Σπύρος Μπιμπίλας σχολίασε τις δηλώσεις του ηθοποιού Γιώργου Λαμπάτου, ο οποίος μιλώντας στην Espresso αναφέρθηκε στις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζει. Ο ηθοποιός, όπως δήλωσε, σκέφτηκε ακόμα και ν' αυτοκτονήσει, ενώ αποκάλυψε ότι καπνίζει αποτσίγαρα που βρίσκει στον δρόμο γιατί δεν τα βγάζει πέρα με 220 ευρώ μηνιαίως που παίρνει ως επίδομα.

«Επειδή δημιουργούνται εσφαλμένες και περίεργες εντυπώσεις κι επειδή είμαστε πάλι στα πρόθυρα, από το σύνολο σχεδόν των τηλεοπτικών εκπομπών, να δημιουργηθεί ένα νέο λαϊκό σίριαλ που μάλλον δεν θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα τον αγαπημένο συνάδελφο και φίλο, Γιώργο Λαμπάτο, έχω να παρακαλέσω και να επισημάνω ορισμένα πράγματα. Ο Γιώργος (όπως κι άλλοι ηθοποιοί που έχουν παρόμοια προβλήματα ανεργίας κι ανέχειας) δεν είχε ενημερώσει κανένα επίσημο φορέα ηθοποιιών ΣΕΗ-ΤΑΣΕΗ-ΣΠΙΤΙ ΗΘΟΠΟΙΟΥ για το σοβαρό πρόβλημα του και δεν είχε ζητήσει βοήθεια από αξιοπρέπεια.

Οι φορείς δεν μπορούν από μόνοι τους να γνωρίζουν το προσωπικό δράμα του καθενός ηθοποιού που είμαστε πάνω από 10.000. Πόσω μάλλον αν δεν είναι ενταγμένοι ως μέλη. Ηρθαμε τώρα που το μάθαμε κι εμείς σε επικοινωνία για να βρούμε λύσεις με σοβαρό τρόπο χωρίς όλο αυτό να γίνει βορά των καναλιών. Θα παρακαλούσαμε να αποφευχθούν οι υπερβολές, να μην γίνονται επιπόλαια σχόλια και κυρίως να προστατευθεί ο ίδιος. Όσο για τις εκπομπές να αποφύγουν να γίνει όλο αυτό ένα δακρύβρεχτο μελό, αλλά ν' αναδείξουν τα σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, στα social media.

 

Άννα Φόνσου: «Δεν είναι ωραίο να βγαίνουν και να λένε ότι πεινάνε»

Νωρίτερα, η ιδρύτρια του οργανισμού «Σπίτι του Ηθοποιού» είπε στο «Πρωινό» ότι «δεν είναι ωραίο ν' ακούει ο κόσμος ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε» και τον συμβούλεψε να έρθει σε επικοινωνία μαζί της, αν και όπως τόνισε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χώρος για εκείνον στο «Σπίτι του Ηθοποιού». Ωστόσο, μπορεί να πηγαίνει στα γεύματα και τις δραστηριότητες.

«Το Σπίτι του Ηθοποιού είναι πάντα κοντά τους»

Η Άννα Φόνσου δήλωσε: «Δεν ξέρω προσωπικά τον Λαμπάτο, ξέρω ότι είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός αυτό που θέλω να πω και στον Λαμπάτο και στους άλλους ηθοποιούς είναι ότι το Σπίτι του Ηθοποιού είναι πάντα κοντά τους για να τους βοηθήσει. Αυτό που μου είπαν ότι λέει ότι δεν έχει να φάει... Μπορεί να έρχεται εδώ, να τρώει μεσημέρι, βράδυ, παρέα με τους ηθοποιούς. Να κάθεται αν κάνουμε κάτι σε παραστάσεις να συμμετέχει. Αυτή τη στιγμή δεν έχω δωμάτιο να τον βάλω να καθίσει. Αργότερα μπορεί κάτι να βρούμε, κάνουμε και το δίπλα κτήριο, θα έχει και εκεί δωμάτια» σημείωσε.

«Δεν είναι πολύ ωραίο να βγαίνουν και να λένε ότι πεινάνε και δεν έχουν να φάνε. Δεν είναι καθόλου καλό από τη στιγμή που υπάρχει το Σπίτι του Ηθοποιού, υπάρχει το Ταμείο Αλληλοβοήθειας των Ελλήνων Ηθοποιών. Είμαστε όλοι πρόθυμοι να τους βοηθήσουμε. Εγώ κάθε απόγευμα με ένα συνεργάτη μου τρέχουμε σε ηθοποιούς που δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι τους, να τους πηγαίνουμε φαγητά τους περιποιούμεθα υγιεινά, να τους φτιάχνουμε τα σπίτια τους. Δεν είναι να βγαίνουν και να ακούει ο κόσμος ότι αυτοί οι ιδιαίτεροι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, δεν ισχύει αυτό. Λοιπόν εγώ λέω στον κύριο Λαμπάτο, όποτε θέλει να έρθει επικοινωνία μαζί μου να βρούμε μια λύση για να καλυτερεύσει ζωή του. Να ζητάει βοήθεια από το Σπίτι του Ηθοποιού τον συμβουλεύουμε. Βέβαια να έρθει να με βρει» τόνισε η Άννα Φόνσου.

Το βίντεο μέσα από το υπόγειο σπίτι του

Ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας δημοσίευσε ένα βίντεο στο Facebook, όπου δείχνει τον Γιώργο Λαμπάτο μέσα στο σπίτι 15 τ.μ., όπου ζει στην πλατεία Αμερικής. Στο βίντεο, ο ηθοποιός εξομολογείται ότι δεν έχει φίλους και ότι αυτοί με τους οποίους έρχεται σε επικοινωνία τον καλούν σε θεατρικές πρεμιέρες. Ο ίδιος όμως δεν επιθυμεί να πηγαίνει γιατί δεν έχει ούτε τα χρήματα για ρούχα, αλλά ούτε τη ψυχολογία για να κάνει εξόδους. «Πολλές φορές δεν έχω να πάρω ούτε ψωμί» σημείωσε.

Ποιος είναι ο Γιώργος Λαμπάτος

Ο Γιώργος Λαμπάτος αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Μαίρης Βογιατζή Τράγκα καθώς και από τη Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις «Ο μαμάκιας», «Βασίλισσα Ελισάβετ τετρακοσιοστή πεντηκοστή τέταρτη», «Μαγική πόλη», «Η μαγικη κατασκήνωση».

Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές: «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά», «Η Τούρτα της Μαμάς», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Λαβ σόρρυ», «Μη μασάς το παραμύθι», «Τζιν και Τσέρρυ», «Το 13ο Κιβώτιο», «Το Συνεργείο» και «Χάι Ροκ».

υπόγειοΣπίτι του Ηθοποιούηθοποιόςειδήσεις τώραΓιώργος ΛαμπάτοςΆννα ΦόνσουΣπύρος ΜπιμπίλαςΓιώργος Λιάγκας