Lifestyle|19.03.2024 22:21

Shamiso Mosaka: Χαμός σε πτήση που επέβαινε η influencer - Την αποβίβασαν

Newsroom

Χάος επικράτησε σε πτήση που επέβαινε μια Νοτιοαφρικανή τηλεπερσόνα, η Shamiso Mosaka, με το προσωπικό να την απομακρύνει από το αεροπλάνο λόγω «απείθαρχης συμπεριφοράς».

Τι έγινε στην πτήση 

Η τοπική αεροπορική εταιρεία CemAir δήλωσε τη Δευτέρα ότι η πτήση, από Ντουρμπάν προς Γιοχάνεσμπουργκ είχε καθυστερήσει κατά 90 λεπτά λόγω της άρνησης της influencer να ακολουθήσει τους «κανονισμούς ασφαλείας».

Μάλιστα, ο πιλότος αναγκάστηκε να σταματήσει τις μηχανές που βρίσκονταν σε λειτουργία, εξαιτίας της, αναφέρει το BBC

Η influencer έχει πάνω από 140.000 followers στο Instagram και είναι παρουσιάστρια στο μουσικό κανάλι MTV Base South Africa.

Η influencer μιλά για ρατσισμό στο πρόσωπό της 

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, φαίνεται η τηλεπερσόνα να καλείται από τους αστυνομικούς να εγκαταλείψει την πτήση, αλλά αρνείται να το κάνει μέχρι να της υποσχεθούν ότι θα της κλείσουν άλλη. Το πλήρωμα της αεροπορικής εταιρείας ωστόσο αρνείται το αίτημά της.

Η ίδια προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της και προσπαθεί να συγκεντρώσει την υποστήριξη άλλων επιβατών για να επιβεβαιώσει ότι δεν ενόχλησε κανέναν.

Η Mosaka ισχυρίστηκε πως το περιστατικό έχει ρατσιστικά κίνητρα, καθώς ισχυρίζεται ότι το πλήρωμα καμπίνας εξηγήσει επαρκώς τι έκανε λάθος.

Η οικονομική διευθύντρια της CemAir, Laura van der Molen, δήλωσε στην τοπική εφημερίδα The Citizen ότι δεν υπήρξε κάτι ρατσιστικό σε όσα συνέβησαν.

«Η ίδια αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της αεροπορικής εταιρείας και δυστυχώς έπρεπε να απομακρυνθεί με τη βία», σημείωσε η ίδια.

Η CemAir αναφέρει ότι το περιστατικό παραπέμφθηκε στην αστυνομία της Νότιας Αφρικής και θα επιληφθεί του θέματος. Η αεροπορική εταιρεία αναφέρει επίσης ότι «θα υποστηρίξει την αστυνομία στην περαιτέρω  διερεύνηση και πιθανή δίωξη».

πτήσηΝότια Αφρικήρατσισμόςinfluencerειδήσεις τώρα