Lifestyle|05.04.2019 17:05

Θοδωρής Ζαγοράκης: Είχα 30 παιδιά στην τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες (vid)

Newsroom

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης περιέγραψε στο πλατό της εκπομπής του Γρηγόρη Αρναούτογλου την τραυματική εμπειρία που έζησε κατά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες το 2016. O παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και νυν ευρωβουλευτής, εκλεγμένος με τη Νέα Δημοκρατία, μίλησε για τη δύσκολη εμπειρία του με 30 παιδιά από τον Έβρο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πριν μερικά χρόνια. 

«Ήμουν εκεί. Η εμπειρία ήταν τραυματική και μάλιστα σοκαρίστηκα. Είχα καλεσμένα 30 παιδιά από τον Έβρο. Η ευθύνη, η ηθική ευθύνη, η νομική ευθύνη, είναι τεράστια. Η επίθεση έγινε οκτώ παρά δέκα, εγώ πήγα κατά τις 8 και μισή και όλοι ήμασταν προβληματισμένοι. Μπήκαμε μέσα στο κοινοβούλιο, μαζί με τον κ. Γραμματικάκη που είχε από τα ορεινά της Άρτας άλλα 30 παιδιά. 

Θοδωρής Ζαγοράκης (NDP photo)

Με το που μπήκαμε μέσα στο κοινοβούλιο γίνεται η δεύτερη επίθεση στη στάση μετρό, δίπλα στο κοινοβούλιο... Τρομοκρατία, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα... Εγώ επειδή είμαι προπονημένος από τα γήπεδα ήμουν πιο πολύ τρομαγμένος κυρίως για τα παιδιά, αλλά το πήραν πολύ καλά, δεν τρομοκρατήθηκαν και τα έβαλα να πάρουν τηλέφωνο τους γονείς τους.  

Το πρωί της 22ας Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκαν τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες: Δύο βόμβες εξερράγησαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, στο Ζάβεντεμ και μια τρίτη στο σταθμό του μετρό Maalbeek, στο κέντρο της πόλης.

Ο Αρναούτογλου δεν παρέλειψε να αναφέρει στον Ζαγοράκη ότι πριν λίγες μέρες είχε καλεσμένη τη σύζυγό του Ιωάννα Λίλη, η οποία μιλούσε συνέχεια για εκείνον. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είπε πως το σημαντικότερο πράγματα και ο προορισμός του ανθρώπου είναι η δημιουργία της οικογένειας. Μάλιστα, τόνισε πώς όταν μια οικογένεια είναι δεμένη ξεπερνιούνται όλες οι δυσκολίες. Όταν, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου του είπε ότι όταν παντρεύτηκε με την Ιωάννα Λίλη υπήρχαν άνθρωποι που στοιχημάτιζαν για το πόσο γρήγορα θα χωρίσουν (κάτι που είχε αναφέρει η Ιωάννα Λίλη ο Θοδωρής Ζαγοράκης είπε πως αυτό ήταν χυδαίο και καθόλου δίκαιο να λέγονται αυτά για οικογένειες.

τρομοκρατική επίθεσηΙωάννα ΛίληΘοδωρής ΖαγοράκηςΒρυξέλλες