Lifestyle|09.04.2019 17:28

Antique 20 χρόνια μετά - Έλενα Παπαρίζου και Νίκος Παναγιωτίδης ξανά μαζί (pic)

Newsroom

Η Έλενα Παπαρίζου συστήθηκε στο ευρύ κοινό στην αρχή της καριέρας της μέσα από το συγκρότημα των «Antique», στο οποίο συμμετείχε παρέα με τον Νίκο Παναγιωτίδη. Οι δύο ερμηνευτές από τη Σουηδία κατέκτησαν την 3η θέση στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με το τραγούδι «Die For You» (2001).

Λίγα χρόνια μετά, η Έλενα ακολούθησε σόλο καριέρα και ο Νίκος Παναγιωτίδης, όπως είχε πει σε συνέντευξή της η Παπαρίζου, εγκαταστάθηκε στο Γκέτεμποργκ, απέκτησε δύο παιδιά και σταμάτησε να ασχολείται με τη μουσική. Η Έλενα Παπαρίζου τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στη Σουηδία και εκεί έκανε ένα reunion με τον παλιό της φίλο, Νίκο Παναγιωτίδη. Η συνάντησή τους ήταν πολύ συγκινητική και η Έλενα έκανε μια επετειακή ανάρτηση στο Instagram για τα 20 χρόνια των Antique.

Το μήνυμά της ήταν:

«1999-2019 | Antique For Ever - Σήμερα γιορτάζω τα δικά μου 20 χρόνια… Στις 7 Απριλίου του 1999 ηχογραφήσαμε με το Νίκο Παναγιωτίδη το πρώτο μας τραγούδι «Opa Opa» ως Antique στην Στοκχόλμη… Την επόμενη μέρα στις 8 του μήνα, όταν ξυπνήσαμε συνειδητοποιήσαμε τι ζούμε. Ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή που οι Σουηδοί μας τίμησαν και μας βοήθησαν να ξεκινήσουμε την καριέρα μας, να διασχίσουμε όλη την Ευρώπη και να φτάσουμε μέχρι και στην Ελλάδα μας, τη χώρα μας. Κάποια στιγμή μπήκε μια άνω τελεία… τη συνέχεια τη γνωρίζετε!

Σήμερα όμως, 20 χρόνια ακριβώς μετά από εκείνη τη μέρα, συναντήθηκα ξανά με τον φίλο μου τον Νίκο, θυμηθήκαμε τα παλιά, και κάναμε κι άλλα όνειρα για το μέλλον…  Μετρώντας λοιπόν όλες αυτές τις στιγμές αλλά και της μετέπειτα σόλο καριέρας μου, θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας πω ένα τεράστιο ευχαριστώ που είστε εδώ και τόσα χρόνια στο πλάι μου. Σας υπόσχομαι πως τα καλύτερα έρχονται, θα δουλέψω σκληρά για να ζήσουμε παρέα άλλες τόσες όμορφες στιγμές γεμάτες μουσική. 
Σας αγαπώ πολύ,
Έλενα»

T

Οι Antique (Έλενα Παπαρίζου και Νίκος Παναγιωτίδης), το ελληνικό συγκρότημα από την Σουηδία, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision το 2001 με το τραγούδι (I Would) Die For You. Και οι δύο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας από Έλληνες γονείς. Το «Die For You» σε στίχους και μουσική των Νίκου Τερζή και Αντώνη Παππά, κατέκτησε την τρίτη θέση. Πριν μπει στον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, το γκρουπ είχε δύο χιτ που μπήκαν στις κορυφαίες 10 θέσεις των τσαρτς σε Ελλάδα και Σουηδία, το «Ώπα Ώπα» και το «Δυνατά Δυνατά».  Η τρίτη θέση ήταν η υψηλότερη θέση της Ελλάδας μέχρι το 2005, όταν η Παπαρίζου σόλο, κέρδισε τον διαγωνισμό με το «My Number One».

Έλενα ΠαπαρίζουEurovision