Lifestyle|19.04.2019 14:42

Σαρλίζ Θερόν: «Το παιδί μου νόμιζα ότι ήταν αγόρι, αλλά τελικά είναι κορίτσι» (vid)

Newsroom

Μεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει η συνέντευξη που παραχώρησε η Σαρλίζ Θερόν στην «Daily Mail», στην οποία η ηθοποιός του Χόλιγουντ εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ντύνει τον υιοθετημένο της γιο, Τζάκσον, με γυναικεία ρούχα. 

«Ναι, και εγώ αρχικά νόμιζα ότι ήταν αγόρι. Μέχρι που με κοίταξε στα μάτια όταν ήταν τριών ετών και μου είπε: "Δεν είμαι αγόρι". Αυτή είναι λοιπόν η αλήθεια. Έχω δύο πανέμορφες κόρες, τις οποίες, όπως κάθε γονιός, θέλω να προστατέψω και να δω να προχωράνε στη ζωή. Γεννήθηκαν έτσι και δεν είναι στο δικό μου χέρι να αποφασίσω πώς θα εξελιχθούν μεγαλώνοντας. Δουλειά μου ως γονιός είναι να τις αγαπώ και να διασφαλίζω ότι έχουν ό,τι χρειάζονται για να γίνουν αυτό που θέλουν. Θα κάνω ότι μπορώ ώστε τα παιδιά μου να έχουν αυτό το δικαίωμα και να είναι προστατευμένα σε αυτό το πλαίσιο», απάντησε στην ερώτηση, προσθέτοντας ότι είναι αποφασισμένη να μην κάνει «συμβιβασμούς» όσον αφορά στην ευτυχία των παιδιών της και να λέει την αλήθεια γι' αυτά.

Η Σαρλίζ Θερόν υιοθέτησε τον Τζάκσον από τη Νότια Αφρική το 2012. Κατά καιρούς, η εμφάνιση του εφτάχρονου Τζάκσον, έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τα media. Oι δημόσιες εμφανίσεις της σταρ με το παιδί της, ντυμένο με γυναικεία ρούχα και με τα μαλλιά του πλεγμένα σε πλεξούδες, έχουν δημιουργήσει πλήθος ερωτηματικά τόσο στους θαυμαστές της ηθοποιού, όσο και στους δημοσιογράφους.

Αρκετοί κάνουν λόγο για υποβάθμιση της προσωπικότητας του παιδιού, ενώ μερικοί αναρωτιούνται εάν αυτό είναι νόμιμο. Κάποιοι άλλοι μάλιστα, κάνουν λόγο για ρατσισμό, λέγοντας «να γιατί μια λευκή δεν πρέπει να υιοθετεί ένα μαύρο παιδί», ενώ κάποιοι άλλοι δεν διστάζουν να τη χαρακτηρίσουν «κακή μητέρα», που επιτρέπει να γίνεται αυτό ή ότι με αυτό τον τρόπο μπερδεύει την προσωπικότητα του παιδιού. 

Σαρλίζ Θερόν: Η μητέρα της πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα της για να την προστατεύσει

Πριν γίνει διάσημη, η Σαρλίζ Θερόν μεγάλωσε δύσκολα σε ένα φτωχικό αγρόκτημα έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ, στη Νότια Αφρική. Ο πατέρας της ήταν αλκοολικός και συνήθιζε να αντιμετωπίζει βίαια την ίδια και τη μητέρα της. Όπως έχει πει η ίδια, δεν έφτασε ποτέ στο σημείο να την κακοποιήσει σωματικά, αλλά με τη συμπεριφορά του τρομοκρατούσε όλη την οικογένεια.

Όταν η ηθοποιός ήταν δεκαπέντε ετών, ο δυνάστης πατέρας της επέστρεψε σπίτι μεθυσμένος και οπλισμένος και απείλησε να σκοτώσει την γυναίκα του και την κόρη του. «Στην Νότια Αφρική, όλοι έχουν όπλο. Έτσι είναι ο τρόπος ζωής. Υπάρχουν παντού», έχει δηλώσει η Θερόν σε συνέντευξή της, περιγράφοντας το επεισόδιο.

Τότε η μητέρα της ηθοποιού κατάφερε να του αποσπάσει το όπλο και τον πυροβόλησε μπροστά στα μάτια της κόρης της, σκοτώνοντάς τον σε αυτοάμυνα. «Η μητέρα μου ευθύνεται για τον τρόπο που αντιμετωπίζω πλέον τη ζωή. Μεγάλωσα σε ένα μέρος όπου ο κόσμος έλεγε μισές αλήθειες και ψέματα, όπου άκουγες μόνο ψιθύρους και κανείς δεν έλεγε τίποτα ξεκάθαρα. Η μητέρα μου με έμαθε να μην είμαι έτσι. Μου έμαθε να μιλάω ανοιχτά. Πρέπει να είσαι σε θέση να πεις, όταν τελειώσει αυτή η ζωή, ότι έζησες την αλήθεια σου. Τίποτα αρνητικό δεν μπορεί να προκύψει από αυτό», εξηγεί η 43χρονη καλλιτέχνης στην «Daily Mail». 

T
T
Σαρλίζ Θερόνηθοποιός