Lifestyle|27.04.2019 14:43

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Εικόνες από τα γυρίσματα με κονιάκ και τσιγάρο (pic)

Newsroom

Η ανέλπιστη επιτυχία της υπερπαραγωγής «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» σε σκηνοθεσία Φράνκο Τζεφιρέλι εκπλήσσει μέχρι και σήμερα. Η επική σειρά είχε στο καστ της κολοσσούς της ηθοποιίας, όπως ο Λόρενς Ολίβιε, ο Πίτερ Ουστίνοφ, η Αν Μπάκροφτ και ο Άντονι Κουίν.

Στο βιβλίο Γκίνες αναφέρεται ως η σειρά η οποία παίζεται κατά μέσο όρο σε 80 τηλεοπτικούς σταθμούς ταυτόχρονα, κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα. Στον ρόλο του Ιησού ο Ρόμπερτ Πάουελ, το πρόσωπο του οποίου ταυτίστηκε όσο κανένα άλλο με τον Χριστό. Και στον ρόλο της Παναγίας η εντυπωσιακή Ολίβια Χάσεϊ Ο Πάουελ συναγωνίστηκε στο καστ επώνυμους ηθοποιούς της εποχής, όπως τον Αλ Πατσίνο και τον Ντάστιν Χόφμαν.

Τα γυρίσματα ήταν εξαντλητικά και έλαβαν χώρα επί τέσσερα χρόνια στο Μαρόκο και την Τυνησία. Ο Τζεφιρέλι άφησε ώρες τον Ρόμπερτ Πάουελ δεμένο στον σταυρό για την πιο έντονη σκηνή του θείου δράματος και του κρατούσαν μια κουβέρτα κι ένα τσιγάρο.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ δήλωσε αργότερα: «Όταν ήμουν στον σταυρό, έκανε τρομερό κρύο. Οπότε, από το να με κατεβάζουν και να με ξανανεβάζουν στον σταυρό, με άφησαν εκεί και μου έδωσαν μια κουβέρτα, παντόφλες και μου κρατούσαν ένα τσιγάρο. Βασικά, έκανε τόσο κρύο που θυμάμαι να μου κρατούν και κονιάκ». Δείτε εικόνες από τα γυρίσματα:

T
T
T
   
T
T

Ρόμπερτ ΠάουελΟ Ιησούς από τη ΝαζαρέτΙησούς Χριστός