Lifestyle|17.05.2019 17:36

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι διαμαρτύρεται ολόγυμνη για την απαγόρευση των αμβλώσεων

Newsroom

Η Έμιλι Ραταϊκόφσκι ποζάρει ολόγυμνη στα social media για να διαμαρτυρηθεί στο νομοσχέδιο της Alabama που απαγορεύει τις αμβλώσεις ακόμα και σε περιπτώσεις βιασμού ή αιμομιξίας.

«Αυτή την εβδομάδα, 25 μεγάλοι σε ηλικία, λευκοί άνδρες ψήφισαν την απαγόρευση των αμβλώσεων στην Αλαμπάμα, ακόμα και σε περιπτώσεις αιμομιξίας και βιασμού. Αυτοί οι άνθρωποι στην εξουσία επιβάλουν τις επιθυμίες τους στα σώματα των γυναικών προκειμένου να διατηρήσουν την πατριαρχία και να διαιωνίσουν το σύστημα βιομηχανίας - ιδιωτικών φυλακών με το να απαγορεύει στις γυναίκες χαμηλής οικονομικής τάξης το δικαίωμά τους στην επιλογή να αναπαραχθούν», σημειώνει το 25χρονο μοντέλο στη λεζάντα που συνοδεύει τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

T
T

Ανάμεσα στα άτομα που είναι αντίθετα στο νομοσχέδιο, είναι και η Ριάνα, η Lady Gaga, η Κάιλι Τζένερ, η Αλίσα Μιλάνο και η Μίλα Γιόβοβιτς. «Οι πολιτείες που προσπαθούν να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις είναι εκείνες με τα υψηλότερα ποσοστά μαύρων γυναικών στους μόνιμους κατοίκους τους. Η απαγόρευση είναι ταξικό και φυλετικό ζήτημα και είναι μία ευθεία επίθεση ενάντια στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που οι γυναίκες των ΗΠΑ αξίζουν. Δικά μας σώματα, δική μας επιλογή», συμπλήρωσε.

 
T
T

Λίγη ώρα αργότερα, δημοσίευσε μια παλιότερη φωτογραφία από την Washington, σε μια διαμαρτυρία ενάντια στον Μπρετ Κάβανο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση. Θυμίζουμε πως η Έμιλι, είχε συλληφθεί τότε μαζί με την Έιμι Σούμερ

Έμιλι Ραταϊκόφσκι (Φωτογραφία: Instagram/ emrata)
αμβλώσειςΈμιλι Ραταϊκόφσκιinstagramμοντέλο