Lifestyle|16.03.2026 08:55

Liza Minnelli: Η αποκάλυψη για τον πρώην σύζυγό της - «Μπήκα στο δωμάτιο και τον βρήκα να κάνει παθιασμένο σεξ με έναν άνδρα»

Newsroom

Την πολυτάραχη ζωή της, γεμάτη δόξα αλλά και προσωπικές δοκιμασίες, αφηγείται για πρώτη φορά η Λάιζα Μονέλι (Liza Minnelli) στο αυτοβιογραφικό της βιβλίο «Kids, Wait Till You Hear This!». Η 79χρονη καλλιτέχνιδα, μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της αμερικανικής ψυχαγωγίας, καταγράφει στο βιβλίο την πορεία της στον κόσμο του θεάματος, τις μεγάλες επιτυχίες αλλά και τις προσωπικές δυσκολίες που σημάδεψαν τη ζωή της.

Παρότι στο παρελθόν είχε δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα έγραφε ποτέ την ιστορία της, τελικά αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της μέσα από μια εκτενή αφήγηση που φωτίζει άγνωστες πτυχές της καριέρας και της προσωπικής της ζωής.

Η κληρονομιά μιας θρυλικής οικογένειας

Η Λάιζα Μινέλι γεννήθηκε σε ένα από τα πιο διάσημα καλλιτεχνικά περιβάλλοντα της εποχής. Είναι κόρη της θρυλικής τραγουδίστριας και ηθοποιού Τζούντι Γκάρλαντ (Judy Garland_ και του σκηνοθέτη Vincente Minnelli, γεγονός που - όπως γράφει με αυτοσαρκασμό - την καθιστά «το αυθεντικό nepo-baby».

Παρά την ισχυρή οικογενειακή κληρονομιά, κατάφερε να χαράξει τη δική της πορεία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Οι εμφανίσεις της σε παραγωγές όπως το Cabaret, το Liza with a Z, το Flora the Red Menace, το The Act και το Arrested Development την καθιέρωσαν ως μία από τις σημαντικότερες καλλιτέχνιδες της γενιάς της.

Μάλιστα, ανήκει στην ιδιαίτερα μικρή ομάδα καλλιτεχνών που έχουν κατακτήσει το λεγόμενο EGOT, έχοντας κερδίσει βραβεία Emmy, Grammy, Oscar και Tony.

Η στιγμή που κατέρρευσε ο πρώτος της γάμος

Στο βιβλίο η Μινέλι αναφέρεται και στους τέσσερις γάμους της. Μιλά θετικά για αρκετούς από τους πρώην συζύγους της, μεταξύ των οποίων ο Peter Allen, ο Jack Haley Jr. και ο Mark Gero. 

Ιδιαίτερη θέση στις αποκαλύψεις της έχει ο γάμος της με τον τραγουδιστή Peter Allen, όταν - όπως περιγράφει - μπήκε σε δωμάτιο και τον βρήκε να κάνει «παθιασμένο σεξ» με έναν άνδρα. «Ήταν μια προδοσία της συζυγικής μας οικειότητας και της βαθύτερης εμπιστοσύνης μας. Στην αρχή δεν μπορούσα να το χωνέψω», γράφει, περιγράφοντας τη στιγμή που βρέθηκε αντιμέτωπη με την αλήθεια.

Σύμφωνα με την αφήγησή της, όταν ο άλλος άνδρας έφυγε, οι δυο τους έμειναν μόνοι και αγκαλιάστηκαν κλαίγοντας. Τότε, όπως αναφέρει, ο Άλεν της είπε για πρώτη φορά: «Λάιζα, σ’ αγαπώ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο και είμαι γκέι».

Η ίδια σημειώνει ότι, παρά την αποκάλυψη αυτή, το ζευγάρι συνέχισε να έχει έντονα συναισθήματα ο ένας για τον άλλον και ότι η απιστία δεν οδήγησε άμεσα στο τέλος του γάμου τους. Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω της Γκάρλαντ αρραβωνιάστηκαν το 1965, παντρεύτηκαν το 1967 και τελικά χώρισαν το 1974.

Αντίθετα, ιδιαίτερα επικριτική εμφανίζεται για τον τέταρτο σύζυγό της, David Gest, τον οποίο χαρακτηρίζει «τον γάμο από την κόλαση», κατηγορώντας τον για χειριστική συμπεριφορά και οικονομική εκμετάλλευση.

Το βιβλίο βασίζεται σε περισσότερα από δέκα χρόνια συνομιλιών με τον πιανίστα και φίλο της Michael Feinstein και περιλαμβάνει αναφορές σε πολλές διάσημες προσωπικότητες.

Η Μινέλι αποκαλύπτει ότι είχε σχέση με τον κωμικό Peter Sellers, τον οποίο περιγράφει ως έναν ιδιαίτερα σύνθετο χαρακτήρα. Αναφέρεται επίσης σε μια ερωτική σχέση με τον σκηνοθέτη Martin Scorsese κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας New York, New York το 1977.

Παράλληλα, μιλά για τον Frank Sinatra, τον οποίο αποκαλούσε «θείο Φρανκ», περιγράφοντάς τον ως γοητευτικό αλλά και απαιτητικό άνθρωπο με έντονες μεταπτώσεις στη διάθεση.

Στις σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνονται και επικρίσεις προς τη Lady Gaga για την κοινή τους εμφάνιση στα 94th Academy Awards το 2022. Η Μινέλι υποστηρίζει ότι ένιωσε ταπεινωμένη όταν της ζητήθηκε να εμφανιστεί σε αναπηρικό αμαξίδιο κατά την απονομή ενός βραβείου.

Η μάχη με τους εθισμούς και η σχέση με τη μητέρα της

Ένα σημαντικό μέρος του βιβλίου αφορά τη μακροχρόνια μάχη της με τους εθισμούς. Η Μινέλι περιγράφει την περίοδο κατά την οποία έκανε χρήση αλκοόλ, χαπιών και κοκαΐνης, καθώς και τις επανειλημμένες προσπάθειες αποτοξίνωσης.

Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ φέρεται μάλιστα να της είχε γράψει επιστολή, προτρέποντάς τη να σταματήσει να λέει ψέματα στον εαυτό της και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα της κατάστασής της.bΤελικά, όπως αναφέρει, κατάφερε να ελέγξει τους εθισμούς της το 2015, έπειτα από δεκαετίες προβλημάτων.

Σημαντικό μέρος της αφήγησης αφιερώνεται και στη σχέση της με τη μητέρα της, Τζούντι Γκάρλαντ. Η Μινέλι περιγράφει τη μητέρα της ως μια εξαιρετικά ταλαντούχα αλλά ευάλωτη προσωπικότητα, η οποία υπέστη σκληρή μεταχείριση από τη βιομηχανία του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με την ίδια, η Γκάρλαντ λάμβανε διεγερτικές ουσίες που της χορηγούνταν από το στούντιο, κάτι που συνέβαλε στην εξάρτηση που οδήγησε τελικά στον θάνατό της από υπερβολική δόση σε ηλικία μόλις 47 ετών.

Η σχέση μητέρας και κόρης ήταν έντονη και συχνά δύσκολη. Όπως γράφει, μεγάλωσε «πολύ γρήγορα», αναλαμβάνοντας από μικρή ηλικία τον ρόλο φροντίδας της μητέρας της. Σε ηλικία μόλις 13 ετών, όπως θυμάται, βρέθηκε να λειτουργεί ταυτόχρονα σαν νοσηλεύτρια, γιατρός και ψυχολόγος.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, η Μινέλι δηλώνει σήμερα ότι βρίσκεται σε καλύτερη φάση της ζωής της, έχοντας ξεπεράσει τις εξαρτήσεις της και αποδεχθεί το πέρασμα του χρόνου.

Τζούντι Γκάρλαντηθοποιός