Lifestyle|30.05.2019 11:06

Σήλια Δραγούνη: Η εξομολόγηση για τη σκλήρυνση κατά πλάκας (vid)

Newsroom

Στην εκπομπή «Μετά τα μεσάνυχτα» η Ελεονώρα Μελέτη φιλοξένησε τη γνωστή σχεδιάστρια Σήλια Δραγούνη, η οποία μίλησε για τον γάμο της με τον κριτή του «My Style Rocks» Δημήτρη Αργυρόπουλο και τις σχέσεις που διατηρεί με την πρώην σύζυγό του Μαρία Μπακοδήμου. Παράλληλα, αποκάλυψε την περιπέτεια της υγείας της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας και τη νευρική ανορεξία.

Γιατί ένιωθε «ιδιαίτερο παιδί»; Ποιες ανησυχίες τής προκάλεσαν διατροφικές διαταραχές; Πώς άλλαξε η ζωή της όταν λίγο μετά τον ερχομό του μονάκριβου γιου της διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας; Η σημερινή ημέρα, 30 Μαΐου, είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που υποφέρουν από σκλήρυνση κατά πλάκας. Στο πλαίσιο αυτό, η Σήλια Δραγούνη αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με το αυτοάνοσο αυτό νόσημα οκτώ μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της. Ο γιατρός τής είπε ότι ενδέχεται να της εμφανίστηκε λόγω της δύσκολης γέννας που είχε.

Σήλια Δραγούνη (Papadakis press)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Καλές Τέχνες στο Chelsea College of Arts στο Λονδίνο και Σχέδιο Μόδας στο Parsons School of Design στο Παρίσι. Παρά τις σπουδές στη ζωγραφική και τη γλυπτική, στράφηκε τελικά στο χώρο της μόδας. Έπειτα από μαθητεία δύο ετών στον οίκο της Sonia Rykel, η σχεδιάστρια αποφασίζει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της κάνοντας ένα μεγάλο διεθνές βήμα. Παρουσιάζει τη συλλογή της σε σόου για νέους σχεδιαστές στο Πεκίνο και κλέβει τις εντυπώσεις. Ο ρομαντισμός και η παιδικότητα, σε συνδυασμό με το νεοελληνικό στιλ της, αποσπούν διθυραμβικές κριτικές δίνοντάς της την ευκαιρία να ανοίξει το πρώτο της κατάστημα «Celia D» στην ασιατική πρωτεύουσα.

Οι επαγγελματικοί της θρίαμβοι όμως επισκιάστηκαν από ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πώς ξεκίνησαν όλα; Η ίδια διηγήθηκε ότι κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ραντεβού τής παρουσιάστηκε θολή όραση, όμως θεώρησε ότι προέκυψε λόγω κούρασης. Έπειτα εμφανίστηκαν ζαλάδες και έντονοι εμετοί κι έτσι έκανε εισαγωγή στο νοσοκομείο με μια σειρά εξετάσεων. Κάνει θεραπεία εδώ και εννέα χρόνια με ενέσεις περιγράφοντας τη διαδικασία.

Παράλληλα, μίλησε και για τη νευρική ανορεξία. Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας εξομολογήθηκε ότι έψαχνε ένα τρόπο να ξεχωρίσει από τους συμφοιτητές της, κι έτσι κατέληξε να τρώει ένα μπισκότο την ημέρα, παρόλο που ήταν λάτρης του φαγητού.

H μάχη της με την ανορεξία μετατράπηκε σε βουλιμία και όλη αυτή η δοκιμασία διήρκεσε επτά ολόκληρα χρόνια. Η Σήλια Δραγούνη αποκάλυψε πως η μητέρα της είχε θορυβηθεί και έκλαιγε, ενώ την πήγε και σε ψυχολόγο. Μάλιστα, τόνισε στην παρουσιάστρια ότι έλεγε ψέματα στην ψυχολόγο της, ενώ όσο είχε ανορεξία και έκανε συνεδρίες έτρωγε αναγκαστικά πριν τα ραντεβού για να φαίνεται πιο παχιά.

Σήλια Δραγούνη, Δημήτρης Αργυρόπουλος (Papadakis press)

Για το γάμο της με τον Δημήτρη Αργυρόπουλο αλλά και για τον χωρισμό είπε:

«Τον Δημήτρη τον είχα γνωρίσει δυο μέρες πριν και την πρώτη φορά που ήρθε στο γραφείο μου έβαλε τα πόδια του πάνω στο γραφείο, ήταν αραχτός και μου λέει "για πες". Και λέω ποιος είναι αυτός που βάζει τα πόδια του πάνω στο γραφείο μου και μου μιλάει έτσι; Με ενόχλησε η ανετίλα του αλλά μου άρεσε κιόλας. Είχε τελειώσει ο γάμος του με τη Μαρία Μπακοδήμου. Μάλιστα ο γιος του ο Άρης ήταν δυο χρόνων και δεν κοιμόταν αν δεν του έλεγα παραμύθι. Τις πιο πολλές φορές ήθελε τη μαμά του. Η αλήθεια για τον λόγο χωρισμού μας με τον Δημήτρη δεν ήταν λόγω της ασθένειας ή λόγω των θεμάτων που είχε με το αλκοόλ. Νομίζω ότι τελικά μάλλον δεν ταιριάζαμε. Πιο πολύ ταιριάζουμε σαν φίλοι παρά σαν ζευγάρι. Είμαστε πλέον όλοι αγαπημένοι. Και με την Μαρία και με τον Δημήτρη», εξομολογήθηκε.

νευρική ανορεξίασκλήρυνση κατά πλάκαςΣήλια Δραγούνη