Lifestyle|06.09.2026 13:15

Sophia Loren: Δύο σπίτια από τη ζωή της πωλούνται στην Ιταλία – Από 1,25 έως 22,6 εκατ. ευρώ

Newsroom

Δύο πολύ διαφορετικά ακίνητα, με τεράστια απόσταση στην τιμή αλλά κοινή σύνδεση με τη Σοφία Λόρεν (Sophia Loren) και τον Κάρλο Πόντι (Carlo Ponti), έχουν βγει προς πώληση στην Ιταλία.

Το πρώτο είναι μια επιβλητική ιστορική έπαυλη στη Via Appia Antica, με τιμή περίπου 22,6 εκατ. ευρώ. Το δεύτερο βρίσκεται στο Marino, στους λόφους των Castelli Romani, και προσφέρεται έναντι 1,25 εκατ. ευρώ. Και τα δύο παραπέμπουν σε μια περίοδο κατά την οποία η Λόρεν και ο Πόντι προσπαθούσαν να χτίσουν την προσωπική τους ζωή μακριά από τη συνεχή δημοσιότητα.

Η έπαυλη στη Via Appia Antica

Η πιο εντυπωσιακή από τις δύο κατοικίες είναι η Villa d’Autore, χτισμένη σε μια από τις ιστορικότερες περιοχές έξω από το κέντρο της Ρώμης. Η βίλα κατασκευάστηκε περίπου το 1900 από το αρχιτεκτονικό γραφείο Busiri Vici και βρίσκεται πάνω σε ηφαιστειακό βράχο, μέσα σε ένα κτήμα περίπου 97 στρεμμάτων.

Η κύρια κατοικία ξεπερνά τα 800 τετραγωνικά μέτρα. Ο Κάρλο Πόντι είχε αποκτήσει την ιδιοκτησία πριν από τον γάμο του με τη Σοφία Λόρεν και προχώρησε σε εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης. Για ένα διάστημα, το σπίτι αποτέλεσε τόπο διαμονής του ζευγαριού, αλλά και σημείο συνάντησης μεγάλων προσωπικοτήτων του κινηματογράφου.

Με τη βίλα έχουν συνδεθεί ονόματα όπως η Elizabeth Taylor, ο Richard Burton, ο Kirk Douglas, ο Michael Douglas, ο Rex Harrison και ο Tony Curtis. Το εσωτερικό της παραπέμπει περισσότερο σε κινηματογραφικό σκηνικό παρά σε συμβατική κατοικία.

Ο βασικός χώρος υποδοχής έχει έκταση περίπου 297 τ.μ. και χωρίζεται σε τρεις αίθουσες που επικοινωνούν μεταξύ τους. Διαθέτει τρία τζάκια και μεγάλα ανοίγματα προς τον κήπο.

 

Στο σπίτι υπάρχουν ακόμη πέντε υπνοδωμάτια με ιδιωτικά μπάνια, βιβλιοθήκη, χειμερινός κήπος και ανελκυστήρας που συνδέει τους δύο ορόφους και φτάνει μέχρι την ταράτσα.

Ένα κτήμα σχεδόν 100 στρεμμάτων

Στην ιδιοκτησία υπάρχει και δεύτερο κτίριο περίπου 697 τετραγωνικών μέτρων. Ο χώρος είχε χρησιμοποιηθεί αρχικά ως στάβλος και σήμερα διαθέτει μεγάλη αίθουσα και επαγγελματική κουζίνα. 

Στο υπόλοιπο κτήμα υπάρχουν πισίνα, μεγάλοι κήποι, μονοπάτια, χώροι ξεκούρασης, γκαράζ και επιπλέον βοηθητικά κτίσματα. Η Villa d’Autore επέστρεψε στην αγορά τον Νοέμβριο του 2025, ενώ έναν μήνα αργότερα παρουσιάστηκε από το Forbes Global Properties.

Δεν είναι η πρώτη προσπάθεια πώλησής της. Το 2018 είχε προσφερθεί έναντι 19 εκατ. ευρώ, δίχως να βρεθεί τελικά αγοραστής. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες είχαν αποκτήσει το ακίνητο από τον Κάρλο Πόντι το 1985.

Το δεύτερο σπίτι στο Marino

Πολύ διαφορετική εικόνα παρουσιάζει η δεύτερη κατοικία που συνδέεται με τη Σοφία Λόρεν. Βρίσκεται στο Marino, περίπου 27 χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη, και προσφέρεται σήμερα μέσω της Christie’s International Real Estate έναντι 1,25 εκατ. ευρώ.

Το σπίτι έχει έκταση 532 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει επτά υπνοδωμάτια και οκτώ μπάνια, ενώ περιβάλλεται από μεγάλο πάρκο. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν πισίνα, γήπεδο τένις και βοηθητικό κτίσμα. Η σχέση του ακινήτου με τη Σοφία Λόρενn και τον Κάρλο Πόντι είναι διαφορετική από εκείνη της έπαυλης στην Appia Antica.

Η περιοχή του Marino είχε συνδεθεί για χρόνια με την καθημερινότητα του ζευγαριού, το οποίο έζησε εκεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1950 μέχρι το 1977. Η τρέχουσα αγγελία της Christie’s κάνει επίσης αναφορά σε αυτή την περίοδο.

 

Το εσωτερικό της κατοικίας διαθέτει διπλό σαλόνι άνω των 115 τ.μ. με τζάκι και ξύλινη επένδυση, μεγάλη σκεπαστή βεράντα, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο και αρκετούς επιπλέον χώρους.

Δύο σπίτια με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα

Η σύγκριση των δύο ακινήτων αποτυπώνει και δύο διαφορετικές πλευρές της ζωής του διάσημου ζευγαριού. Η Villa d’Autore στη Via Appia Antica είναι ένα ακίνητο μεγάλης κλίμακας, με ιστορική αρχιτεκτονική, εντυπωσιακούς χώρους και ισχυρές αναφορές στη χρυσή εποχή του διεθνούς κινηματογράφου.

Η κατοικία στο Marino είναι πολύ πιο περιορισμένη σε μέγεθος και κόστος, όμως συνδέεται με μια πιο προσωπική περίοδο της κοινής ζωής της Σοφία Λόρεν και του Κάρλο Πόντι.

Έτσι, οι δύο σημερινές αγγελίες προσφέρουν κάτι περισσότερο από δύο πολυτελή ακίνητα. Φέρνουν στην αγορά δύο διαφορετικά κομμάτια μιας ζωής που συνδέθηκε όσο λίγες με τον ιταλικό κινηματογράφο του 20ού αιώνα.

Σοφία ΛόρενΙταλίασπίτια