Lifestyle|16.06.2019 16:17

Τα ζώδια της εβδομάδας (16-22 Ιουνίου): Πανσέληνος στον Τοξότη - ποια ζώδια επηρεάζει

Newsroom

Στις 17 πραγματοποιείται πανσέληνος στο ζώδιο του Τοξότη. Η επίδρασή της αφορά περισσότερο την ομάδα των μεταβλητών ζωδίων. Λέγονται μεταβλητά διότι βρίσκονται με το ένα πόδι σε μια εποχή και με το άλλο στην άλλη. Οι Δίδυμοι π.χ. σηματοδοτούν το κλείσιμο της άνοιξης και το ξεκίνημα του καλοκαιριού. Η Παρθένος κλείνει το καλοκαίρι και μας εισάγει στο φθινόπωρο κ.ο.κ. Αυτά, φυσικά, για τη λεκάνη της Μεσογείου, όπου γεννήθηκε και άκμασε η αστρολογία.

Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες στοιχειώδη προσοχή στις γύρω από τη 17η ημέρες. Διπλά λέγονται λοιπόν αυτά τα ζώδια και όχι γιατί όπως λανθασμένα λέγεται είναι... διπρόσωπα.

ΚΡΙΟΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ - 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 

Φαντάζομαι ότι η κούραση και το άγχος, όπως και η αδημονία για την εξέλιξη κάποιων θεμάτων σάς έχουν βγει κυριολεκτικά από τα... αυτιά. Η εβδομάδα ξεκινάει με μια πανσέληνο που όσο και να μη σας επηρεάζει άμεσα δεν θα σας περάσει και εντελώς απαρατήρητη. Σπουδές, δάσκαλοι, σύμβουλοι πάσης φύσεως, συμφωνίες, κάρτες, λογαριασμοί, συμφωνίες, μεταφορικό μέσο, ταξίδια και μετακινήσεις απαιτούν μια ιδιαίτερη προσοχή. Αυτή θα πρέπει να δοθεί και ως προς την υγεία, αλλά και στην αποφυγή περιττών εξόδων και ζημιών. Δίας και Αφροδίτη ιδιαίτερα για εσάς του δευτέρου δεκαημέρου -που τόσο βάλλεστε- θα είναι στο πλευρό σας.

ΤΑΥΡΟΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 20 ΜΑΪΟΥ 

κόμα και τις στιγμές που σας κούρασε ή σας προβλημάτισε, ο Ιούνιος μέχρι τώρα δεν ήταν και ιδιαίτερα δύσκολος μήνας. Η εβδομάδα αυτή απαιτεί συγκέντρωση, ευελιξία και μέτρο, ιδιαίτερα προς το τέλος της, μια που η πανσέληνος στις 17 μπορεί να δημιουργήσει κάποια ανατροπή σε κάποιες βλέψεις σας. Αυτή μπορεί να συσχετιστεί περισσότερο με τα οικονομικά και τα διάφορα συμφέροντά σας. Ιδιαίτερα μάλιστα αυτά που αφορούν σε φόρους, τόκους, ασφάλειες, μετοχές χρηματοδοτήσεις, αποζημιώσεις, διατροφές, δάνεια, εφάπαξ και συντάξεις. Στην αισθηματική ζωή δεν υπάρχουν αλλαγές, αλλά προσοχή αν το έτερο ήμισυ ανήκει στους Διδύμους, στον Τοξότη, στην Παρθένο ή στους Ιχθύς.

ΔΙΔΥΜΟΙ 21 ΜΑΪΟΥ - 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

ε την προστατευτική ασπίδα της Αφροδίτης που βρίσκεται στο ζώδιό σας θα είναι κάπως πιο εύκολο να αντιμετωπίσετε τις όποιες... αναταράξεις μπορεί να δημιουργήσει η πανσέληνος απέναντι από το ζώδιό σας στις 17. Εδώ θα φανούν η γνησιότητα, η σκοπιμότητα και η ανθεκτικότητα σε συνεταιρισμούς, σχέσεις και συνεργασίες. Κάποια δικά σας συμφέρονται ή απόψεις και θέσεις μπορεί να προσκρούσουν σε αυτά κάποιου άλλου. Ανώτερου, συγγενικού προσώπου ή και του συντρόφου σας ακόμα. Απαντήστε με διπλωματία και μετριοπάθεια αν θέλετε κάτι να μη διαρραγεί. Μην αμελείτε την υγεία σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ - 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ιούνιος στο μέσον του και εσείς μάλλον με τα νεύρα κρόσσια, αφού τα γεγονότα και οι καταστάσεις του τελευταίου καιρού είναι σαν να σκοπεύουν ακριβώς επάνω τους. Τη μια στιγμή τρέχετε σαν τρελοί να προλάβετε να αντιμετωπίσετε εκτός των τακτικών και έκτακτες καταστάσεις και συμβάντα. Ο Ερμής με τον Αρη στο ζώδιό σας και αυτοί σε αντίθεση με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα βρίσκονται σε καθημερινή αντιπαλότητα. Συνεταιρισμοί, συνεργασίες και σχέσεις περνούν τώρα σκληρή δοκιμασία. Μην αμελείτε την υγεία και δώστε προσοχή σε σπουδές, συμφωνίες, λογαριασμούς, μετακομίσεις, ταξίδια, παιδιά και στη γραφειοκρατία γενικώς.

ΛΕΩΝ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ - 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Φυσικό το να δημιουργήσει μια κάποια γενικότερη ρευστότητα η πανσέληνος που γίνεται στον Τοξότη στις 17, αλλά σε σας θα επενεργήσει κάπως πιο... ξώφαλτσα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει κάπου μια σημαντική επιβάρυνση. Μπορεί για κάποιον λόγο να μειωθεί για λίγο η δημιουργική σας διάθεση, να φανούν οι αδυναμίες σε ένα φλερτ ή μια πρόσφατη γνωριμία που πήγαινε να γίνει σχέση ή να χρειαστεί να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στο θέμα «παιδί». Ο Ιούνιος έως τις 26 είναι μήνας ζυμώσεων σε εργασία και οικονομικά, αλλά συγκριτικά κάπως πιο βατός σε σχέση με τον Ιούλιο, γι’ αυτό κλείστε  ανοιχτά θέματα και μην αφήνετε εκκρεμότητες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Ιούνιος είναι στο πιο κομβικό σημείο του για εσάς και αυτό εξαιτίας της πανσελήνου που γίνεται στον Τοξότη στις 17. Εδώ ας κάνουμε μια παρένθεση. Αν ήδη βιώσατε ένα σχετικά δυσάρεστο συμβάν στην εβδομάδα που έκλεισε, μην περιμένετε και κάτι άλλο. Απλώς στις δύσκολες ημέρες αυτής της εβδομάδας θα είστε πιο προσεκτικοί στη διαχείρισή του. Το σπίτι σαν χώρος με τις ανάγκες του, περιουσιακά και συγγενικά πρόσωπα μαζί με τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες μπορεί να δώσουν βάρος, ανησυχία και ενόχληση. Φανείτε επίσης πιο προστατευτικοί με την υγεία σας, ιδιαίτερα στις ημέρες προσοχής.

ΖΥΓΟΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

Εξαντλήθηκαν η υπομονή και η αντοχή σας. Δεν θέλω να το πιστέψω, αν και σε μεγάλο βαθμό είστε δικαιολογημένοι αν νιώθετε έτσι. Βλέπετε, από τις 5 Ιουνίου στα βάσανά σας προστέθηκε και ο Ερμής, που αργοπορεί, μπερδεύει και... φουσκώνει τη γραφειοκρατία. Οφείλετε να είστε πιο προσεκτικοί με πάσης φύσεως έντυπα, έγγραφα, αριθμούς, κάρτες, λογαριασμούς, μέσα μαζικής μεταφοράς, παιδιά και σπουδές. Ευτυχώς πίσω σας τρέχουν με το... φαράσι να μαζέψουν τα... σπασμένα του Ερμή, του Αρη, του Κρόνου και του Πλούτωνα ο Δίας με την Αφροδίτη. Η επόμενη εβδομάδα έχει και πιο καλά νέα.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ακόμα και αν επιβαρύνει ο Ιούνιος κάπως την εβδομάδα που ξεκινάει με την πανσέληνο μέχρι τις 26, διατηρεί ιδιαίτερα την ευνοϊκή για εσάς φύση του. Ο οικονομικός είναι ο τομέας που πλήττεται κάπως από την πανσέληνο και αυτό μπορεί να συσχετιστεί περισσότερο με φόρους, τόκους, δάνεια, ασφάλειες, χρηματοδοτήσεις, αποζημιώσεις, συντάξεις, διατροφές, μετοχές και οικονομικά που μοιράζεστε με άλλους. Έως τις 26 έχετε ακόμα την εύνοια του Ερμή, πράγμα που θα συμβάλει θετικά στην επικοινωνία και στον διάλογο, σε αγοραπωλησίες, ταξίδια, μετακομίσεις, σπουδές, παιδιά, συμφωνίες και υπογραφές συμβολαίων. Ο Άρης τονώνει το σεξαπίλ σας και οι 18 και 19 κρίνονται ως καλύτερες. 

ΤΟΞΟΤΗΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Η προτελευταία εβδομάδα του Ιουνίου είναι άκρως σημαντική για εσάς, καθώς η πανσέληνος που γίνεται στις 17 λαμβάνει χώρα στο δικό σας ζώδιο. Όταν συμβαίνει αυτό το φαινόμενο στο ζώδιό μας, έχει μια σύνθετη σημασία. Κάτι αρνητικό μπορεί τελικά να οδηγήσει σε κάτι θετικό, αλλά και το αντίστροφο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, καλό είναι να είστε προστατευτικοί και με τον εαυτό σας και πιο υπεύθυνοι σε ό,τι έχετε αναλάβει. Τώρα δοκιμάζονται κατά κάποιον τρόπο συνεταιρισμοί, σχέσεις και συνεργασίες αλλά και ο γάμος και η αισθηματική σας σχέση. Αν κάτι από αυτά δεν έχει μέλλον, εδώ μπορεί να κλείσει τον κύκλο του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Το έχετε ήδη καταλάβει ότι ο Ιούνιος δεν ανήκει στους βατούς και προβλέψιμους μήνες αυτού του χρόνου ιδιαίτερα από τις 5 και μετά. Είναι σαν να λέμε «τα είχαμε χύμα από τις 15 Μαΐου και μετά και μας ήρθαν και... τσουβαλάτα» από τις 5 Ιουνίου. Νεύρα, άγχος και κούραση. Πνευματική, ψυχική ίσως και σωματική για κάποιους από σας. Εντάξει. Δεν περνάτε και τις ημέρες του... Ιβάν Ντεμίσοβιτς, αλλά θέλει υπομονή, ψυχραιμία και προσοχή το όλον πράγμα. Ιδιαίτερα συνεργασίες, σχέσεις, σπουδές, γραφειοκρατία, λογαριασμούς, μεταφορικό μέσο και παιδιά. Ακόμα προσοχή στο να αποφευχθούν πάσης φύσεως λάθη.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Εντάξει. Μπορεί μια πανσέληνος να δημιουργεί μια κάποια γενικότερη ψιλοανακατωσούρα, αλλά η συγκεκριμένη που γίνεται στις 17 στον Τοξότη δεν φαίνεται να σας επιβαρύνει ιδιαίτερα. Μάλιστα έως τις 25 έχετε ένα καλό μίνι διάστημα για μια σειρά δραστηριοτήτων και θεμάτων που σχετίζονται με σπουδές, συμφωνίες, συμβόλαια, αγοραπωλησίες, οικονομικές και περιουσιακές διευθετήσεις με σκοπό το κέρδος. Ταξίδια, μετακομίσεις και ό,τι αφορά στα παιδιά ή το μεταφορικό σας μέσο επίσης. Η Αφροδίτη στο πλευρό σας σας βοηθάει να κάνετε καινούργιες γνωριμίες, να συσφίξετε σχέσεις και να σπάσετε τη ρουτίνα στον γάμο ή την αισθηματική σας σχέση.

ΙΧΘΥΕΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

Σύνθετη από πολλές απόψεις θεωρείται αυτή η εβδομάδα, αφού από τις 15 ξεκίνησε να δημιουργείται μια πανσέληνος η οποία θα κορυφωθεί στις 17. Σχέσεις με ανωτέρους, συγγενείς ή στενούς συνεργάτες, νόμοι και κανονισμοί απαιτούν πρακτικό μυαλό και προσοχή. Επειδή τυγχάνει και η Αφροδίτη -σχέσεις, αισθηματικά, οικονομικά και συμφέροντα- να βρίσκεται στους Διδύμους -θέση όχι και τόσο αβανταδόρικη για εσάς-, αποφύγετε λόγια και ενέργειες που μπορεί να έχουν ένα οποιοδήποτε κόστος. Στις ημέρες προσοχής αποφύγετε να επιβαρύνετε τον οργανισμό και την υγεία σας.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΚΡΙΟΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο
ΤΑΥΡΟΣ: Τρίτη, Τετάρτη
ΔΙΔΥΜΟΙ: Πέμπτη, Παρασκευή
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Τρίτη, Τετάρτη
ΛΕΩΝ: Κυριακή
ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Τρίτη, Τετάρτη
ΖΥΓΟΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Τρίτη, Τετάρτη
ΤΟΞΟΤΗΣ: Πέμπτη, Παρασκευή
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο
ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Κυριακή, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο
ΙΧΘΥΕΣ: Τρίτη, Τετάρτη 

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

ΚΡΙΟΣ: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη
ΤΑΥΡΟΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο
ΔΙΔΥΜΟΙ: Κυριακή, Δευτέρα
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη
ΛΕΩΝ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο
ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Κυριακή, Δευτέρα
ΖΥΓΟΣ: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο
ΤΟΞΟΤΗΣ: Ναι και όχι Κυριακή, Δευτέρα
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Δευτέρα
ΥΔΡΟΧΟΟΣ: ~ ΙΧΘΥΕΣ: Κυριακή, Δευτέρα

ζώδιααστρολογικές προβλέψειςΒίκη Παγιατάκη