Lifestyle|25.08.2019 10:46

Βίκη Παγιατάκη: Τα ζώδια της εβδομάδας (11-17/8) - Η αυγουστιάτικη πανσέληνος φέρνει ανατροπές

Newsroom

Πανσέληνος στις 15 Αυγούστου στο ζώδιο του Υδροχόου, στον άξονα Λέοντα - Υδροχόου. Η επίδραση θα είναι περισσότερο επιβαρυντική στα ζώδια της σταθερής ομάδας, δηλαδή στον Ταύρο, τον Σκορπιό, τον Λέοντα και τον Υδροχόο. Καιρικά και γεωφυσικά φαινόμενα είναι πιθανά. Αν λαμβάναμε υπόψη μας την παραδοσιακή αστρολογία, θα λέγαμε -λόγω Λέοντα- ότι ένας βασιλιάς ή μια βασίλισσα φεύγει ή χάνει τον θρόνο. Σήμερα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι αυτός που φεύγει είναι ένας διάσημος της τέχνης ή της πολιτικής. 

Ακολουθούν οι αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια

ΚΡΙΟΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ - 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 

Παρότι η δεύτερη εβδοµάδα του Αυγούστου χρωµατίζεται από µια πανσέληνο η οποία δεν σας επηρεάζει καταλυτικά αλλά έµµεσα, κάποια «πράγµατα» αρχίζουν να στρώνουν. Τη Δευτέρα 12 του µήνα, επιτέλους, ο Ερµής εισέρχεται στον Λέοντα. Αυτό θα συµβάλει θετικά σε θέµατα που σχετίζονται µε σπουδές, συµφωνίες, συµβόλαια, ταξίδια, µετακοµίσεις και ρυθµίσεις εντύπων και εγγράφων πάσης φύσεως. Είναι, όµως, και η Αφροδίτη ευνοϊκή, άρα και στα οικονοµικά και τα διάφορα συµφέροντά σας θα βάλει ένα χεράκι. Η πανσέληνος στις 15 στον Υδροχόο συµβουλεύει να τηρήσετε τις σωστές αποστάσεις µεταξύ φιλίας και έρωτα, ενώ δοκιµάζει τις αντοχές των φρέσκων γνωριµιών.

ΤΑΥΡΟΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 20 ΜΑΪΟΥ 

Οπως κάθε Αύγουστο -λίγο πριν, λίγο µετά-, το ραντεβού σας µε την πανσέληνο -όσο αυτές υπάρχουν, γιατί µελλοντικά θα λιγοστεύουν- είναι φιξαρισµένο. Στις 15, λοιπόν, η κορύφωσή της στο ζώδιο του Υδροχόου. Καριέρα, κοινωνική αποδοχή και καταξίωση, ίµατζ, νόµοι και κανονισµοί, σχέσεις µε ανωτέρους. Αυτά είναι χονδρικώς που θίγονται από αυτήν, άρα σε αυτά, συν την υγεία και τις σχέσεις, θα πρέπει να δώσετε τη µεγαλύτερη προσοχή. Αυτή η πανσέληνος είναι σχετικά δύσκολη, γιατί την ίδια στιγµή Αρης και Αφροδίτη δεν βοηθούν. Τώρα διακυβεύονται συνεταιρισµοί, συνεργασίες, σχέσεις και συµφέροντα. Φανείτε προσεκτικοί και πιο ευέλικτοι εκεί που χρειάζεται.

ΔΙΔΥΜΟΙ 21 ΜΑΪΟΥ - 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ασφαλώς, µε µια πανσέληνο... διασαλεύεται κάπως η τάξη στα... ουράνια πράγµατα, αλλά η εβδοµάδα αυτή για εσάς έως και το Σάββατο µπορεί να θεωρηθεί καλή, µέτρια, και όχι ιδιαίτερα δύσκολη. Μάλιστα, επειδή από την Κυριακή 18 ξεκινά ένα κάπως ιδιαίτερο και πιο κουραστικό διάστηµα που αφορά και τον Σεπτέµβριο, καλό θα είναι να κλείνετε ανοιχτά θέµατα. Σε αυτό θα συµβάλει θετικά και ο κυβερνήτης σας Ερµής που στις 12 εισέρχεται στον Λέοντα. Σαφώς και οι µέρες 14 και 15 έχουν µια κάποια... επισφάλεια και αρκετή ρευστότητα αλλά οι 11, 12 και 13 µπορεί να σας χρησιµεύσουν ποικιλοτρόπως. Για εργασία ή διακοπές για οικονοµικά θέµατα, αλλά και σχέσεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ - 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Λιγότερα βασανιστικά ερωτήµατα και ανησυχητικές σκέψεις και ιδέες. Λίγη ησυχία καλοδεχούµενη από όπου και αν έρθει. Ο Ερµής που σας υποχρέωνε να βρίσκεστε διαρκώς σε εγρήγορση στις 12 φεύγει από το δικό σας ζώδιο και περνά στο ζώδιο του Λέοντα. Ωρα για κατάστρωση σχεδίων ή και ενεργειών για το πώς θα κερδηθεί το χρήµα. Στο παρόν αλλά και στο κοντινό µέλλον. Βεβαίως, εσείς που είστε γεννηµένοι στο δεύτερο δεκαήµερο του ζωδίου σας -από 2 Ιουλίου έως 11 Ιουλίου- έχετε πάντα περισσότερες αιτίες κούρασης, προβληµατισµού και ανησυχίας συγκριτικά µε τους υπολοίπους του ζωδίου σας. Εξτρα έξοδα ή καθυστέρηση σε οικονοµικά θέµατα φέρνει η πανσέληνος.

ΛΕΩΝ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ - 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Θετικά και αρνητικά -γιατί η αλήθεια είναι ότι εµπεριέχει και από τα δύο- αυτός είναι ένας ιδιαίτερος Αύγουστος. Φυσικά, και τα φετινά σας γενέθλια. Μια κάποια ικανοποίηση ότι αποφεύγονται τα χειρότερα ίσως και επειδή δεν πήγαν στράφι κάποιες τελευταίες προσπάθειες, αλλά και ανησυχία για το πώς θα βαδίσετε παρακάτω. Είναι αλήθεια ότι η πανσέληνος απέναντι από το ζώδιό σας στις 15... τζαρτζάρει κάπως άγαρµπα συνεταιρισµούς, σχέσεις και συνεργασίες και µεγαλώνει τον ανταγωνισµό. Ευτυχώς, όµως, όπου υπάρχει πρόβληµα τουλάχιστον έως τις 20 υπάρχει και µια εναλλακτική. Το ταξίδι ανοίγει από τις 12 και µετά και η επόµενη εβδοµάδα θα είναι πιο βατή.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Μια κάποια... απόσυρση ή αποµόνωση από την πολλή... βαβούρα για ανάκτηση δυνάµεων ή προετοιµασία και σχέδια για την προσεχή εξόρµησή σας. Αυτή σηµατοδοτείται από το πέρασµα του Αρη στο ζώδιό σας στις 18 Αυγούστου και βέβαια αφορά και σε όλον τον Σεπτέµβρη. Το ξεκίνηµα αυτής της εβδοµάδας είναι σίγουρα πιο δηµιουργικό, επωφελές ή ευχάριστο συγκριτικά µε το µέσον αλλά και το τέλος της. Η πανσέληνος στις 15 στον Υδροχόο -έστω και ελαφριά- επιβαρύνει τα επαγγελµατικά, τη φυσική κατάσταση και την υγεία, ψυχική ή σωµατική. Πολλά τώρα θα γίνονται στο παρασκήνιο, αλλά έως και τις 17 επιδιώξτε τη βελτίωση σε όποιον τοµέα τη χρειάζεται.

ΖΥΓΟΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 

Ο Αύγουστος εις το µέσο του και αυτή η εβδοµάδα φιλοξενεί τη συνηθισµένη αυγουστιάτικη πανσέληνο. Ευτυχώς, η επίδρασή της δεν θα είναι επιβαρυντική για εσάς και µάλλον µε συµπεριφορές ή προβλήµατα άλλων µπορεί να πιεστείτε κάπως. Η εβδοµάδα αυτή, όµως, από τη Δευτέρα και µετά φέρνει τον Ερµή σε ευνοϊκή προς το ζώδιό σας θέση. Από τον Ιούνιο και µέχρι τώρα σας ζάλισαν οι... φούρλες του. Ταξίδια, σπουδές, µετακοµίσεις, αγοραπωλησίες, συµφωνίες, ρυθµίσεις αιτήσεων, λογαριασµών και πάσης φύσεως εντύπων και εγγράφων προχωρούν πιο γρήγορα. Οι νέες ερωτικές γνωριµίες κρίνονται στο ξεκίνηµα της εβδοµάδας και οι παλιές καλές γίνονται καλύτερες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Από πολλές απόψεις µπορεί να θεωρηθεί... ιδιαίτερη και απαιτεί µεγαλύτερη προσοχή η εβδοµάδα αυτή. Υπάρχουν ήδη ο Αρης -πίεση, κούραση, ανταγωνισµός, ζήλια, γκρίνια- σε µια δύσκολη θέση προς το ζώδιό σας έως τις 17, αλλά υπάρχουν και άλλες αιτίες που µπορεί να σας δυσκολέψουν. Οικονοµικά ή προβλέπονται ιδιαίτερα έξοδα ή αργοπορούν ή µειώνονται έσοδα. Από τη Δευτέρα 12 είναι και ο Ερµής που παύει να σας αβαντάρει. Ταξίδια, µεταφορικό µέσο, συµφωνίες, συµβόλαια, σπουδές, έντυπα και έγγραφα πάσης φύσεως και ό,τι αφορά στα παιδιά γίνονται αιτίες καθυστέρησης ή µπερδέµατος. Η πανσέληνος στις 15 φέρνει πίεση από το σπίτι.

ΤΟΞΟΤΗΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ακόµα και αν η πανσέληνος στις 15 στον Υδροχόο µπορεί να προκαλέσει κάποια πίεση και σχετικές... αρρυθµίες -ταξίδια, σχέσεις µε δασκάλους, συµβούλους, αδέλφια, ξαδέλφια, θείους, θείες- µάλλον δεν σας επιβαρύνει. Μάλιστα, από τις 12 ο Ερµής σε ευνοϊκή για θέση µπορεί να ενεργοποιήσει ό,τι αφορά σπουδές, συµφωνίες, συµβόλαια, παιδιά, µετακοµίσεις και ρυθµίσεις λογαριασµών, καρτών εντύπων και εγγράφων πάσης φύσεως. Βοηθητική η Αφροδίτη στα οικονοµικά και τα διάφορα συµφέροντά σας, αλλά και στις διάφορες σχέσεις και τα αισθηµατικά. Βεβαίως, και την πιο µεγάλη βοήθεια τη δίνει ο Δίας, που τώρα αφορά περισσότερο εσάς του δευτέρου 10ηµέρου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Παρότι αυτή είναι µια κάπως ρευστή και... ανήσυχη εβδοµάδα εξαιτίας της αυγουστιάτικης πανσελήνου, για εσάς έρχεται µε δύο καλά στο ξεκίνηµά της. Το ένα είναι η µετακίνηση του Ερµή στις 12 από την προβληµατική για θέση που κατείχε στον Καρκίνο στον Λέοντα. Σπουδές, συµφωνίες, συµβόλαια, αγοραπωλησίες, ρυθµίσεις καρτών, λογαριασµών, γραπτών, εντύπων και εγγράφων σε πιο καθαρή και γρήγορη τροχιά. Ανοίγει ο δρόµος για ταξίδια, µετακοµίσεις και ό,τι αφορά στα παιδιά. Το άλλο θετικό; Η παρουσία της Σελήνης στο ζώδιό σας Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη. Ωρα για καινοτοµίες, εποικοδοµητικές αλλαγές και αποφάσεις σε όποιους από τους τοµείς της ζωής σάς χρειάζεται.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Συµπρωταγωνιστές µε τον Λέοντα αυτής της εβδοµάδας, αφού η πανσέληνος στις 15 γίνεται στον άξονα των δικών σας ζωδίων. Στις 12, εκτός από τις µη προνοµιούχες θέσεις για εσάς της Αφροδίτης, του Ηλιου και του Αρη, προστίθεται και αυτή του Ερµή. Οπως αντιλαµβάνεστε, η εβδοµάδα αυτή φέρνει µια... καυτή πατάτα για τον καθένα σας και βεβαίως αυτή µπορεί να είναι σε διαφορετικό τοµέα για τον καθένα σας. Εργασία, οικονοµικά, σε συνεταιρισµούς και συνεργασίες. Πιθανόν τώρα να εµφανιστούν και λάθη ή εκκρεµότητες του παρελθόντος και να πρέπει να ξεκαθαριστούν. Φανείτε προσεκτικοί, ψύχραιµοι και πιο ευέλικτοι, όσο και αν αυτό το τελευταίο σάς δυσκολεύει.

ΙΧΘΥΕΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

Τα γεγονότα και οι προοπτικές στην εργασία; Σχέδια και επαγγελµατικός προσανατολισµός ή αναπροσανατολισµός. Εχει από όλα ο µπαχτσές αυτής της εβδοµάδας, και µάλιστα έως τις 17 συµφέρει να δραστηριοποιηθείτε όσο περισσότερο γίνεται. Είτε επί χάρτου είναι τα διάφορα σχέδιά σας είτε σε εφαρµογή έως αυτήν την ηµεροµηνία θα είναι πιο επιτυχηµένα. Οµως και για τα οικονοµικά και τα συµφέροντά σας, µπορείτε να κάνετε κάποιες αποδοτικές κινήσεις. Η πανσέληνος στις 15 επιβαρύνει κάπως τη φυσική κατάσταση και ξεσκεπάζει ανταγωνιστές και κάποια αρρυθµία σε µια συνεργασία ή µια σχέση σχετικά πρόσφατη. Από τις 18 και µετά πιο προσεκτικά παντού.

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΚΡΙΟΣ: Κυριακή 18 
ΤΑΥΡΟΣ: Από Κυριακή έως μεσημέρι Τρίτης, Παρασκευή και Σάββατο
ΔΙΔΥΜΟΙ: 14
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Παρασκευή 16 και Σάββατο 17
ΛΕΩΝ: ~
ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Από Κυριακή έως Τρίτη
ΖΥΓΟΣ: 14
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Από Κυριακή 11 έως μεσημέρι Τρίτης, Παρασκευή και Σάββατο
ΤΟΞΟΤΗΣ: 14 
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ: ~
ΙΧΘΥΕΣ: Κυριακή 11 έως Τρίτη, Παρασκευή 16, Σάββατο 17

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

ΚΡΙΟΣ: Από Κυριακή 11 έως Τρίτη βραδάκι
ΤΑΥΡΟΣ: Από Τρίτη μεσημέρι έως και Πέμπτη
ΔΙΔΥΜΟΙ: Παρασκευή 16, Σάββατο 18
ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Κυριακή και Δευτέρα έως το βραδάκι της Τρίτης
ΛΕΩΝ: Από Τρίτη μεσημέρι έως και Πέμπτη 
ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Από Παρασκευή 16 έως και Κυριακή 18
ΖΥΓΟΣ: Από Κυριακή 11 έως την Τρίτη το βραδάκι
ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Από Τρίτη μεσημέρι έως και Πέμπτη 
ΤΟΞΟΤΗΣ: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 18
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Στα οικονομικά Τετάρτη και Πέμπτη 
ΥΔΡΟΧΟΟΣ: Από Τρίτη έως και Πέμπτη 
ΙΧΘΥΕΣ: ~

Βίκη Παγιατάκηζώδιαζώδια Αυγούστουαστρολογικές προβλέψεις