Lifestyle|25.08.2019 10:31

Πάολα: Ερμήνευσε Μίκη Θεοδωράκη στα «Πρέσπεια» και εντυπωσίασε (vid)

Newsroom

Δεν έπεφτε ...καρφίτσα στη μεγάλη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Πάρκο Φλώρινας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2019» για τα ενενήντα πέντε χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη. Τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη ερμήνευσε μεταξύ άλλων και η γνωστή λαϊκή τραγουδίστρια, Πάολα.

Η τραγουδίστρια ήταν το πρόσωπο που επέλεξε η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης για να «ντύσει» με τη φωνή της τις μουσικές του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, στον Άγιο Αχίλλειο, στο νησάκι της Μικρής Πρέσπας την Παρασκευή, 23 Αυγούστου.

Η Πάολα ανέβηκε στη σκηνή και ερμήνευσε δεκατρία τραγούδια του Θεοδωράκη φορώντας ένα λευκό μακρύ φόρεμα και δίνοντας τον καλύτερό της εαυτό στο τραγούδι «Θα σημάνουν οι καμπάνες». Από το πλευρό της δεν έλειψε και ο πατέρας της κόρης της Φώτης Ζαγλοπίτης.

Δείτε την ανάρτηση της τραγουδίστρια στο Instagram:

T

Οι οργανωτές εκτιμούν ότι η χθεσινή μουσική παράσταση ήταν μια από τις πολυπληθέστερες συναυλίες που έχουν πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα από την ιστορία του θεσμού και σύμφωνα με υπολογισμούς της αστυνομίας την παρακολούθησαν περί τους 6.000 θεατές. «Μόνο η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου στο ίδιο σημείο της πόλης ξεπέρασε σε κόσμο αυτό που ζήσαμε χθες» δήλωσε με ενθουσιασμό στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο καλλιτεχνικός διευθυντής των εκδηλώσεων Γιώργος Λιάνης. «Βάπτισμα πυρός» στην ερμηνεία μεγάλων Ελλήνων συνθετών ήταν η συμμετοχή της νεαρής ερμηνεύτριας από τη Φλώρινα, Έλενας Φερεντίνου.

Μετά το τέλος της συναυλίας πλήθος κόσμου «πολιόρκησε» για μια χειραψία και ένα αυτόγραφο τους δύο τραγουδιστές, ενώ υπήρξε και ένα στιγμιότυπο, όταν ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη πλησίασε την Πάολα λέγοντάς της, «είμαι ο γιος του γελαστού παιδιού που μόλις τραγούδησες».

Πάολα: Τραγουδούσα στο σχολείο αυτά τα τραγούδια. Τιμή μου θα είναι να τραγουδήσω Θεοδωράκη

Η Πάολα σε ερώτηση που τής είχε γίνει πριν από κάποια χρόνια σχετικά με το αν θα τραγουδούσε Θεοδωράκη, είχε απαντήσει χαρακτηριστικά: «Τραγουδούσα στο σχολείο αυτά τα τραγούδια. Αυτός το ξέρει άμα θα τα τραγουδούσα, ο ίδιος ο Θεοδωράκης. Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Αν μου κάνει την τιμή, μπορεί και να τραγουδήσω. Γιατί όχι; Τιμή μου θα είναι. Αν πάλι κρίνουν ότι με τίποτα να τραγουδήσει αυτή Θεοδωράκη, ας μην τραγουδήσω ποτέ».

Μια πρώτη γεύση είχαμε πάρει τον χειμώνα του 2018, όταν η Πάολα είχε τραγουδήσει την «Όμορφη Πόλη», κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας της στην εκπομπή «Στην υγειά μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου.

Ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο παρελθόν, όσον αφορά στους ερμηνευτές των τραγουδιών του, λέγοντας: «Είναι γνωστές οι απόψεις μου για το θέμα των "απαγορεύσεων", τις οποίες απόψεις υποστηρίζω εδώ και δεκαετίες και συνοψίζονται στα εξής: Πιστεύω ότι το έργο, από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί, ξεφεύγει ακόμα και από τον ίδιο τον δημιουργό, που δεν έχει δικαίωμα να κρίνει δικτατορικά ποιος είναι "άξιος" να το ερμηνεύσει και ποιος όχι. Μόνος κριτής είναι το κοινό και ο χρόνος. Αυτοί τελικά κρίνουν τι θα πάει στα σκουπίδια και τι θα μείνει για πάντα. Θα πρέπει, επίσης, να πω ότι θεωρώ τη χειρότερη εκτέλεση πολύ καλύτερη από μια απαγόρευση» είχε δηλώσει με νόημα την άνοιξη του 2015, με αφορμή τον σάλο που είχε προκληθεί για την επιλογή του Σάκη Ρουβά ως ερμηνευτή του «Άξιον Εστί» σε μεγάλη ανοιχτή συναυλία που διοργάνωνε ο Δήμος Νέας Σμύρνης.

Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη έχουν ερμηνεύσει στο παρελθόν και άλλοι εκπρόσωποι του αποκαλούμενου σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού, μεταξύ των οποίων ο Αντώνης Ρέμος και η Πέγκυ Ζήνα.

ΠάολαΜίκης ΘεοδωράκηςΠρέσπεια