Lifestyle|28.12.2020 12:43

Πάνος Καλλίδης: Σύσσωμη η ελληνική σόουμπιζ εναντίον του - Πώς απαντά η σύζυγός του

Newsroom

Φανερά ενοχλημένη είναι η σύντροφος του Πάνου Καλλίδη, Λεάννα Μάρκογλου, με τις επιθέσεις των celebrities κατά του τραγουδιστή με αφορμή τις δηλώσεις του περί ομοφυλοφιλίας. «Είμαι κατά της ομοφυλοφιλίας, όχι κατά των ομοφυλόφιλων. Έχω φίλους ομοφυλόφιλους, αλλά δεν υποστηρίζω ότι αυτό είναι φυσιολογικό και καλό», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο λαϊκός καλλιτέχνης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «Λοιπόν» και αμέσως προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Μέσα από τα Instastories της, η γνωστή make up artist, ξέσπασε εναντίον όλων όσων γράφουν για τον άντρα της: «Δυστυχώς, ζούμε στη χώρα που το φυσιολογικό μοιάζει αφύσικο και κάποιοι το παίζουν πολύ μπροστά και άνετοι μα όταν συμβεί στο σπίτι τους λένε “γιατί σε εμένα;” Πολύ σπάνια τοποθετούμαι, μάλλον σχεδόν ποτέ, αλλά σας βαρέθηκα κάποιους ψευτο celebrities, μη πω καμιά κουβέντα άλλη, αλλά το επίπεδο μου δεν φτάνει τον πάτο που έχετε στην ψυχή σας. Οπότε ο Θεός θα σας κρίνει». 

Πρώτη στην αντεπίθεση έσυρε τον χορό η Μαίρη Συνατσάκη, η οποία εξέφραζε την έντονη αντίθεσή της στις δηλώσεις του Πάνου Καλλίδη, αποκαλώντας τα όσα είπε «βλακεία της ημέρας». Παράλληλα, αναφέρθηκε στη γραμμή στήριξης «Δίπλα σου», η οποία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους ΛΟΑΤΚΙ που το χρειάζονται.

Στο πλευρό της τάχθηκαν κι άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες και παρουσιαστές, όπως οι Αθηνά Οικονομάκου, Νίκος Μουτσινάς, Αντίνοος Αλμπάνης και Δανάη Μπάρκα. Η πιο σωστή απάντηση, ωστόσο, δόθηκε από τον Αντίνοο Αλμπάνη, ο οποίος έγραψε: «Φίλε Πάνο, σου έχω νέα! Το να υποστηρίζεις την ομοφυλοφιλία δεν σε κάνει ομοφυλόφιλο. Όπως επίσης το να υποστηρίζεις τις χελώνες δεν σε κάνει καρέτα καρέτα. Σοκ; Καλημέρα και καλό διάβασμα».

«Και ξυπνάω το πρωί και ξαφνικά βρίσκομαι έναν αιώνα πίσω. Ρε Πάνο; Γιατί ρε Πάνο; Γιατί έπρεπε να μας πεις για τους ποπούς που βλέπεις με τον γιο σου ρε Πάνο; Γιατί από το πουθενά να μάθουμε ότι δεν έχεις ιδέα για την ομοφυλοφιλία και την αντιμετωπίζεις σαν “αρρώστια” και μακριά από μας ρε Πάνο; Γιατί δεν έμεινες στα ωραία τραγούδια σου ρε Πάνο;», έγραψε ο Νίκος Μουτσινάς, κρατώντας πιο χαμηλά τους τόνους χωρίς να προχωρήσει σε χαρακτηρισμούς, ενώ η Δανάη Μπάρκα σχολίασε καυστικά την αφίσα που είναι ο Πάνος Καλλίδης μαζί με τον Λευτέρη Πανταζή, τον Θάνο Πετρέλη και τον Tus στο νυχτερινό κέντρο που θα εμφανίζονται. Εκεί κρατάνε στα χέρια τους όπλα. Η νεαρή ηθοποιός βρήκε πάτημα για να το χρησιμοποιήσει ως αντεπιχείρημα. «Σίγουρα δεν είμαι ειδική αλλά είμαι άνθρωπος και έχω υπάρξει "παιδί κάποιου". Βασιζόμενη σ αυτό θα πω στους γονείς να δώσουν στα παιδιά τους ΑΓΑΠΗ και μόνο έτσι θα γίνουν καλοί, δημιουργικοί και δυνατοί άνθρωποι. Να είναι στηρίγματα για εκείνα και να τους οδηγούν προς το φως. Στα παιδιά που μπορεί να νιώθουν ότι είναι κάτι «διαφορετικό» από τους άλλους θα πω να είναι χαρούμενα. Όλοι είμαστε διαφορετικοί από όλους. Αγαπήστε αυτή την διαφορά, βρείτε την γοητεία σε αυτήν και ορμήξτε στη ζωή για να είστε χαρούμενοι όπως γουστάρετε. Στον τύπο που κρατάει όπλο σε αφίσα μπουζουκιών και μεγαλώνει παιδιά έχοντας ομοφοβικές απόψεις. Θα πω ένα πράγμα: Κρίμα». 

Πάνος Καλλίδης: «Έχω κανονίσει να παντρέψω ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων στην Αγγλία»

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του σχετικά με την ομοφυλοφιλία, ο Πάνος Καλλίδης αποφάσισε να πάρει θέση δημόσια και σε μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, έγραψε: «Επειδή ξέρω ότι αύριο θα πρέπει να δώσω κατάθεση στο τμήμα Γλυφάδας για αυτή τη δήλωση, τονίζω ότι είμαι κατά της ομοφυλοφιλίας και όχι των ομοφυλόφιλων. Η ομοφυλοφιλία είναι μια ιδιαιτερότητα σεξουαλικού προσανατολισμού. Μία έλξη δύο ανθρώπων του ιδίου φύλου, που μπορεί όντως να είναι πολύ δυνατή και ουσιαστική. Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με την ομοφυλοφιλία του 2019 που έχει πάρει μορφή μόδας και μαγκιάς».

Παράλληλα, το μεσημέρι της Παρασκευής (13/9) παραχώρησε συνέντευξη στη μεσημεριανή εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και απάντησε για την έντονη κριτική που δέχτηκε από όλη τη showbiz, αλλά ίσως και να έκανε τα πράγματα χειρότερα. «Δεν ήθελα ποτέ να ταχτώ απέναντι από τους ομοφυλόφιλους και δεν τάχτηκα ποτέ. Αγαπώ τους ομοφυλόφιλους και με αγαπάνε, είμαστε φίλοι. Σε λίγο καιρό έχω κανονίσει να παντρέψω κιόλας ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων στην Αγγλία. Όπως δεν θα μου άρεσε να βλέπω ένα ζευγάρι straight να φιλιέται στον δρόμο… Η ομοφυλοφιλία η σημερινή είναι σώνει και καλά να το επιδεικνύει ο άλλος. Εν πάση περιπτώσει, εγώ είμαι υπέρ στο να κάνει ο άλλος ό,τι νιώθει, στην ελευθερία του ανθρώπου, αλλά έχω κι εγώ πιστεύω, θέλω κι αισθήματα και αυτό λέω», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο λαϊκός τραγουδιστής. 

 

Μετά το τέλος της συνέντευξης, τον λόγο πήρε ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ και σχολίασε: «Είναι ένα παιδί το οποίο δεν είναι και το τέρας της μόρφωσης. Είναι σαφές. Είναι μια αδυναμία στο να διατυπώσει αυτό που θέλει. Να ξεκαθαρίσω ότι γι’ αυτά που είπε είμαι απόλυτα κάθετος. Δηλαδή, και μόνο η εικόνα ότι "εγώ με το παιδί μου βλέπω κωλ…ς για να μη γίνει ομοφυλόφιλος" μου σηκώνεται η τρίχα! Δεν θα το έκανα ποτέ, είναι λάθος μήνυμα. Είναι λάθος του ξεκάθαρα, απαράδεκτο! Νομίζω ότι έχουμε φύγει πάρα πολύ από αυτό το πράγμα. Επίσης, η λογική "αγαπώ τους ομοφυλόφιλους" τι σημαίνει; Αγαπώ κι εγώ τους μαύρους και τους Κινέζους, τι πάει να πει; Λάθος όλη η τοποθέτηση.

Από την άλλη όμως, έναν άνθρωπο που έχει λάθος απόψεις, το να τον πετάμε σε έναν κοινωνικό Καιάδα και να λέμε θα μου πει πώς θα μεγαλώσω το παιδί αυτός που τραγουδάει το Κουπεπέ, δεν κάνω ακριβώς το ίδιο; Δηλαδή, θεωρούμε ότι είναι ευτελής τραγουδιστής, δεν είναι το ίδιο πράγμα; Δεν πρέπει να τον πείσουμε με επιχειρήματα ότι πρέπει να αλλάξει απόψεις;»

Αντίνοος ΑλμπάνηςΑθηνά ΟικονομάκουομοφυλοφιλίαΠάνος ΚαλλίδηςΜαίρη ΣυνατσάκηΝίκος Μουτσινάς