Lifestyle|18.09.2019 13:27

Χρήστος Λούλης: Ο Βαρουφάκης έχει αλαζονικά και ναρκισσιστικά στοιχεία (vid)

Newsroom

Για τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, μίλησε ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης, ο οποίος ενσαρκώνει στον πρώην υπουργό Οικονομικών στην πολυσυζητημένη ταινία του Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι στην αίθουσα». Ο ηθοποιός παραδέχθηκε ότι θα ψήφιζε τον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ αστειευόμενος πρότεινε στον Γιώργο Λιάγκα να ερμηνεύσει έναν κινηματογραφικό ρόλο του Λάμπρου Κωνσταντάρα.

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μεσημέρι» και, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι διακρίνει κοινά χαρακτηριστικά στον εαυτό του με τον Γιάνη Βαρουφάκη, όπως η αλαζονεία και ο ναρκισσισμός:

«Μπορώ να αναγνωρίσω ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει και στοιχεία και αλαζονικά και ναρκισσιστικά, όπως και εγώ. Όπως, άλλωστε, πιστεύω -χωρίς να θέλω να δείξω ότι είμαι ψωνάρα- ότι, όταν έχεις μια γνώση παραπάνω, μια ισχυρογνωμοσύνη άδικη ή δίκαιη σε σχέση με τις γνώσεις σου και με το πώς βλέπεις τα πράγματα δεν μπορείς να μην είσαι και λίγο αλαζόνας» είπε. 

Ο Χρήστος Λούλης ανέφερε πως θα ψήφιζε τον Γιάνη Βαρουφάκη. «Θα τον ψήφιζα, γιατί, πρώτον, πιστεύω πως είναι έντιμος, δεύτερον πιστεύω ότι πολλά από αυτά που λέει με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο, άλλα όχι, αλλά δεν πειράζει. Έχει γύρω του, πιστεύω, ανθρώπους αξιόλογους και είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση» σχολιάζει ο ηθοποιός.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν θα συνεργαζόταν με τον Μάρκο Σεφερλή, απάντησε: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να δουλέψει μαζί μου. Μάλλον θα του έτρωγα πάρα πολύ χρόνο στην πρόβα».

Ο Χρήστος Λούλης στον «Χορό της Φωτιάς»: Μια παράσταση για τον Πόντο

Ο Χρήστος Λούλης πρωταγωνιστεί στη νέα παράσταση του Άρη Μπινιάρη «Ο Χορός της Φωτιάς», μαζί με την Ιωάννα Παππά. Ο Άρης Μπινιάρης γράφει και σκηνοθετεί μια παράσταση ενθύμησης μέσα από τη μουσική, την κίνηση και την αναπαράσταση. Ο αγώνας αντίστασης, απέναντι στην καταστροφική επέλαση του ολοκληρωτισμού, στην περιοχή του Πόντου στις αρχές του 20ού αιώνα, στέκεται η αφορμή. Αφορμή για να εστιάσουμε στις γονιμικές ιδιότητες ενός λαού, που εγείρεται και μάχεται ενάντια στις δυνάμεις, που αρνούνται τη ζωή.

Μέσα από κείμενα της εποχής, επιστολογραφία, άρθρα εφημερίδων και μαρτυρίες αποδίδει ανάγλυφα ως πανανθρώπινο σύμβολο, τον διαχρονικό αγώνα για τη μετάβαση από μια κατάσταση σκλαβιάς προς έναν ορίζοντα απελευθέρωσης. Μουσική και λόγος συνυπάρχουν και με όχημα τη θεατρική δράση, ανάγουν τα γεγονότα, τον τόπο και τον χρόνο, στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων, εκεί που απηχεί, ολόθυμα, η επιθυμία για τη ζωή και τη δημιουργία. Από 30 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ενήλικοι στην ΑίθουσαΓιάνης ΒαρουφάκηςΧρήστος Λούλης