Lifestyle|23.06.2020 13:06

Μαίρη Κατράντζου: Το event μόδας που έστρεψε τα βλέμματα στον Ναό του Ποσειδώνα (pics)

Χριστίνα Τσατσαράγκου

Το βράδυ της Τετάρτης 3 Οκτωβρίου, όλα τα βλέμματα του κόσμου της μόδας ήταν στραμμένα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Ο λόγος ήταν το εντυπωσιακό fashion show της Μαίρης Κατράντζου, η οποία παρουσίασε για πρώτη φορά συλλογή της στην Ελλάδα.

Η βασίλισσα των prints παρουσίασε τη νέα της συλλογή για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2020 στο Σούνιο, σε ένα μαγικό σκηνικό, ενώ στο front row της επίδειξης κάθισαν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου της μόδας. Κριτικοί μόδας, fashion editors, διευθυντές περιοδικών όπως η Vogue Arabia, αλλά και fashion influencers, βρέθηκαν στην Ελλάδα και στον ναό του Ποσειδώνα για να απολαύσουν μια καθηλωτική επίδειξη μόδας.

Η επίδειξη μόδας της Μαίρης Κατράντζου, όμως, είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Η ελληνικής καταγωγής σχεδιάστρια μόδας συνεργάστηκε με την πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO και πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ». Μαζί κατάφεραν κάτι αξιοθαύμαστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώτη φορά που το υπουργείο Πολιτισμού παραχωρεί αρχαιολογικό χώρο για την πραγματοποίηση τέτοιας εκδήλωσης, στηρίζοντας με μεγάλη ευαισθησία τους σκοπούς του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» και τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Ανάμεσα στους καλεσμένους η Ελένη Μενεγάκη και η Τατιάνα Στεφανίδου:

T

Η πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μαζί με τη Μαίρη Κατράντζου υποδέχτηκαν 500 κορυφαίες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μια μοναδική βραδιά που τίμησε και υπογράμμισε την αξία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μέσα από τα ιδεώδη του ανθρωπισμού αλλά και του μεγάλου, του ωραίου και του αληθινού.

T

Οι κυρίες Βαρδινογιάννη και Κατράντζου ένωσαν τις δυνάμεις τους για να στείλουν από κοινού ένα παγκόσμιο μήνυμα κατά του παιδικού καρκίνου, αφού η κορυφαία στιγμή της βραδιάς ήταν όταν αποθεραπευμένα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ», που έχουν καταφέρει να βγουν νικητές στον αγώνα της ζωής, ανέβηκαν στην πασαρέλα και περπάτησαν κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου χαρίζοντας απλόχερα την ελπίδα, καθώς το παράδειγμα τους αποδεικνύει ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί.

Η κολεξιόν της Μαίρης Κατράντζου για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2020 ήταν εμπνευσμένη εξολοκλήρου από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και συγκεκριμένα από τις ιδέες που γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα την εποχή του 5 ου αιώνα π.Χ και από τους Έλληνες φιλοσόφους και μαθηματικούς (Σωκράτη, Ευκλείδη, Πυθαγόρα). Τα κομμάτια της made to measure συλλογής, πραγματικά έργα τέχνης ήταν σε απόλυτη αρμονία με τον χώρο. Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης υπέγραψε ο διεθνούς φήμης Έλληνας συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου ειδικά για τη βραδιά δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που μετέφερε το κοινό στην αρχαία Ελλάδα. 

 

Ο Οίκος Bulgari είχε φέρει κοσμήματα από το εξωτερικό τα οποία για πρώτη φορά μεταφέρθηκαν για επίδειξη μόδας.

T

Ποια είναι η Μαίρη Κατράντζου

Είναι η Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας που έχει ντύσει από τη Μισέλ Ομπάμα και τη Μελάνια Τραμπ, μέχρι τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και τη Ριάνα και η οποία ξεχωρίζει για την τόλμη και το δημιουργικό της ταλέντο. Έχοντας σχεδιάσει ρούχα τόσο για το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης, όσο και για την όπερα του Παρισιού, μία από τις πλέον σημαντικές στιγμές στην καριέρα της είναι η έκθεση του έργου της στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη.

T

Γεννημένη στην Αθήνα, το 1983, με μητέρα διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και πατέρα επιχειρηματία, η Μαίρη Κατράντζου είναι το ελληνικό αστέρι στο χώρο της μόδας. Το 2005 μετακόμισε στην Αμερική για να σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Rhodes Island School of Design. Αλλά, δεν τις ολοκλήρωσε ποτέ, αφού η μόδα και το design την είχαν ήδη κερδίσει. Ακολούθως, θα βρεθεί στο Central Saint Martins College of Art and Design, στο Λονδίνο, όπου πραγματοποιεί τόσο τις πτυχιακές σπουδές της στο σχέδιο μόδας, όσο και τις μεταπτυχιακές σπουδές της, με εξειδίκευση στο γυναικείο ρούχο.

T

Και αυτή δεν ήταν παρά μόνο η αρχή μιας διεθνούς διαδρομής στον αστραφτερό και ιδιαίτερα απαιτητικό κόσμο της μόδας. Σήμερα, η δημοφιλής σχεδιάστρια, με έδρα της το Λονδίνο, συνεργάζεται με περισσότερα από 200 εμπορικά καταστήματα σε περισσότερες από 60 χώρες.

ΣούνιοΜαίρη ΚατράντζουΝαός του Ποσειδώνα