Lifestyle|05.10.2019 14:42

Γιώργος Μουκίδης: Θα καταθέσει αγωγή μισού εκατομμυρίου ευρώ στον Νότη Σφακιανάκη

Newsroom

Η κόντρα συνεχίζεται ανάμεσα στον Γιώργο Μουκίδη και τον Νότη Σφακιανάκη, αφού ο γνωστός συνθέτης ετοιμάζεται να καταθέσει αγωγή μισού εκατομμυρίου ευρώ κατά του λαϊκού τραγουδιστή τις επόμενες ημέρες. Σε μία σειρά από αναρτήσεις που είχε κάνει ο Γιώργος Μουκίδης στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook πριν από περίπου έναν χρόνο, είχε απαγορεύσει τη δημόσια εκτέλεση των τραγουδιών του από τον Νότη Σφακιανάκη.

Οι αντιδράσεις από τους θαυμαστές του πετυχημένου καλλιτέχνη δεν άργησαν να έρθουν. Οι αναρτήσεις του μουσικοσυνθέτη σχολιάστηκαν ποικιλοτρόπως, με κάποιους να συμφωνούν με την απόφασή του και κάποιους να διαφωνούν, ενώ δεν έλειψαν και κάποιοι θαυμαστές του τραγουδιστή που έκαναν υβριστικά σχόλια, προκαλώντας την αντίδραση του Μουκίδη.

«Μετά απ' όλα αυτά τα "γλυκόλογα" που διάβασα στον "τοίχο" μου και στη σελίδα μου από ορισμένους φάν του "αυτοκράτορα", κατάλαβα τελικά γιατί έκανε τόσο μεγάλη επιτυχία στις τάξεις τους το τραγούδι του πρώην συνεργάτη μου "Πρόβατα". Έτσι εξηγούνται όλα. Σας ευχαριστώ πολύ από καρδιάς και χρόνια πολλά (μέρα που είναι σήμερα) σε όλους, αγόρια και κορίτσια κάθε ηλικίας και κάθε ευφυΐας». 

«Θα καταθέσω και μια αγωγή αυτές τις μέρες για μισό εκατομμύριο ευρώ. Μόλις τα πάρω, δεσμεύομαι δημόσια ότι θα τα δώσω σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη. Είναι πάρα πολύ σκληρό να χρησιμοποιούνται τα έργα μας δεξιά κι αριστερά και μην πληρωνόμαστε καθόλου. Έχω να πληρωθώ από τον Ιούνιο του 2016. Όταν ένα κομμάτι είναι διαχρονικό και παίζεται μέχρι σήμερα, μπορεί να σου δώσει 15.000 και 20.000 ευρώ» ανέφερε ο Γιώργος Μουκίδης στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό», το πρωί της Παρασκευής (4/10).

Ο γνωστός συνθέτης έχει γράψει αρκετές επιτυχίες, τις οποίες έχει ερμηνεύσει ο Νότης Σφακιανάκης, όπως τα «Ένα γράμμα», «η Στέλλα η Σμυρνιά», «Για μένα», «Δε σε χρειάζομαι» και «Μια ματιά σου μόνο φτάνει».

Γιώργος ΜουκίδηςΝότης Σφακιανάκης