Lifestyle|07.10.2019 14:42

Απόστολος Γκλέτσος: Σοβαρό τροχαίο με αγριογούρουνο - Το αυτοκίνητο τούμπαρε 5 φορές

Newsroom

Από καθαρή τύχη γλίτωσε ο Απόστολος Γκλέτσος αφού το αυτοκίνητο βγήκε εκτός δρόμου και διαλύθηκε....

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ο Απόστολος Γκλέτσος το απόγευμα της Παρασκευής όταν στη προσπάθειά του να αποφύγει αγριογούρουνο βγήκε εκτός δρόμου και έφερε τούμπες με το αυτοκίνητο.

Το τροχαίο έγινε κοντά το Αχλάδι, στον παράδρομο της εθνικής οδού, στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ραφαήλ. Την ώρα εκείνη μάλιστα έβρεχε καταρρακτωδώς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πρώην Δήμαρχος Στυλίδας κινούταν με το αγροτικό αυτοκίνητο που έχει και στην προσπάθεια του να αποφύγει το αγριογούρουνο που πετάχτηκε στο δρόμο, βγήκε εκτός δρόμου.

Μάλιστα εγκλωβίστηκε στο τουμπαρισμένο αυτοκίνητο και βγήκε από το παράθυρο του συνοδηγού. Βγήκε μόνος του στο δρόμο και τον βοήθησαν διερχόμενοι οδηγοί. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του είναι καλά στην υγεία του, αφού γλίτωσε με κάποιες γρατσουνιές.

Πηγή: lamiareport.gr

Αγέλες από αγριογούρουνα - Φόβος και τρόμος 

Φόβος και τρόμος έχουν γίνει οι αγέλες από αγριογούρουνα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα σε πολλές περιοχές της χώρας μας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open. Ένας 40χρονος μοτοσικλετιστής στον Βόλο, είναι το τελευταίο θύμα επίθεσης καθώς μετά τη σύγκρουση με 15 αγριογούρουνα έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος, και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Στη Λαμία τέτοιου είδους περιστατικά καταγράφονται συχνά όπως επισημαίνει ο πρόεδρος κυνηγετικού συλλόγου Λαμίας, Θανάσης Παπαχρήστος.

Κάθε εβδομάδα έχουμε και ένα ατύχημα που αφορά αγριογούρουνα είτε αφορά ΙΧ, είτε φορτηγό είτε λεωφορείο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την πληθυσμιακή έκρηξη των αγριογούρουνων καταγράφεται στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο αγέλες αγριογούρουνων έχουν εμφανιστεί μέχρι και στον Διόνυσο της Αττικής. Οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα και για την ανάγκη προστασίας από την αφρικανική πανώλη, που έχει ήδη εμφανιστεί σε γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία. Μεγάλο το πρόβλημα και με τις καλλιέργειες που καταστρέφονται από τους αγριόχοιρους.

Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και ενέργειας κ Κωστή Χατζηδάκη, συστήνονται , συνεργεία δίωξης αγριογούρουνων, σε περιοχές όπου κρίνεται απαραίτητο από τις τοπικές αρχές. Κυνηγοί στο μεταξύ τουλάχιστον μέχρι την λήξη της κυνηγετικής περιόδου δεν έχουν πια τον περιορισμό της θήρευσης έως 10 αγριογούρουνων, κάτι που ίσχυε μέχρι πρότινος.

τροχαίοΑπόστολος Γκλέτσοςαγριογούρουνα