Lifestyle|22.10.2019 13:34

Σοφία Κοκοσαλάκη: Την Πέμπτη η κηδεία της αγαπημένης σχεδιάστριας

Newsroom

Η είδηση του θανάτου της το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας αιφνιδίασε τους πάντες. Ήταν μόλις 47 ετών. Δεν κατάφερε να βγει νικήτρια από τη μάχη που έδινε τον τελευταίο καιρό με τον καρκίνο. 

Η κηδεία της Σοφίας Κοκοσαλάκη, η οποία έμενε μόνιμα στο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια της ζωής της, θα γίνει στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Πολιτεία της Κηφισιάς. Η ταφή θα ακολουθήσει στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Διαβάστε περισσότερα: Σοφία Κοκοσαλάκη: Το μήνυμα από Δημήτρη Παπαϊωάννου και οι Ολυμπιακοί του 2004

Η Σοφία Κοκοσαλάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχικά, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα έγινε δεκτή στο Central Saint Martins College of Art and Design του Λονδίνου, όπου αποφοίτησε το 1998.

Τον επόμενο χρόνο λάνσαρε την πρώτη συλλογή γυναικείων ρούχων στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, με εντυπωσιακή αποδοχή από τους ειδικούς και το αγοραστικό κοινό. «Ντρεπόμουν να πω ότι θέλω να ασχοληθώ με τη μόδα. Εκείνο τον καιρό ήταν κάτι αρκετά επιπόλαιο και άσκοπο. Δεν υπήρχε περίπτωση να σε πάρει κάποιος στα σοβαρά αν έλεγες πως θες να δημιουργήσεις μια εταιρεία με ρούχα σε διεθνές επίπεδο» είχε δηλώσει η ίδια.

Ανήκε στους ελάχιστους Έλληνες σχεδιαστές που μπόρεσαν να ξεχωρίσουν και να διαπρέψουν στα μητροπολιτικά κέντρα της υψηλής μόδας. Προκλήσεις, στόχοι και προσδοκίες έγιναν ένα σε μια πορεία χωρίς ράβε-ξήλωνε, αλλά με καλαισθησία και γούστο.

κηδείαθάνατοςΣοφία Κοκοσαλάκη