Lifestyle|26.10.2019 12:12

Συνέλαβαν ξανά τη Τζέιν Φόντα - Μαζί της και ο ηθοποιός Τεντ Ντάνσον

Newsroom

Άλλη μια Παρασκευή κατά την οποία η ηθοποιός και ακτιβίστρια Τζέιν Φόντα βρέθηκε σε πορεία διαμαρτυρίας έξω από το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον και συνελήφθη. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ηθοποιός συλλαμβάνεται - μαζί της αυτή τη φορά ήταν και ο συνάδελφός της Τεντ Ντάνσον.

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από ένα βίντεο που δημοσιοποίησε η Χάνα Τζούελ της Washington Post, το οποίο έδειχνε τον Ντάνσον με χειροπέδες, να κρατείται από την αστυνομία έξω από το Καπιτώλιο. Όταν ρωτήθηκε αν έχει συλληφθεί άλλη φορά ο ηθοποιός απάντησε ότι δεν έχει ποτέ περάσει από αυτή τη διαδικασία.

Η Τζέιν Φόντα έχει δημιουργήσει έναν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τον οποίο ονομάζει Fire Drill Fridays, και ανεβάζει τα βίντεο με τις... συλλήψεις της από την αστυνομία.

T

Η Φόντα άρχισε τη διαμαρτυρία της πριν από τρεις εβδομάδες με στόχο να παροτρύνει τους πολιτικούς να λάβουν μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής και υποσχέθηκε, ότι αν χρειαστεί, θα συλλαμβάνεται κάθε Παρασκευή μέχρι τέλος του χρόνου. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε στο πλευρό της τον συμπρωταγωνιστή της στο «Γκρέις και Φράνκι», Σαμ Ουάτερστον.

T

Η Φόντα δήλωσε στην ιστοσελίδα της για την εκστρατεία ότι μετακόμισε στην Ουάσινγκτον για να είναι πιο κοντά στο επίκεντρο του αγώνα για το κλίμα. «Δεν μπορώ πλέον να σταθώ και να αφήνω τους εκλεγμένους αξιωματούχους να αγνοούν -και ακόμη χειρότερα- να καταστρέφουν τον πλανήτη μας για το κέρδος. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο» πρόσθεσε.

T

Έχει ορκιστεί να διαδηλώνει κάθε Παρασκευή μέχρι τον Ιανουάριο απαιτώντας την ανάληψη δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής. Δηλώνει δε ότι την έχει εμπνεύσει η δράση της 16χρονης ακτιβίστριας Γκρέτα Τούνμπεργκ και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή, στηλιτεύοντας την αναλγησία των κυβερνήσεων ειδικά του πλανητάρχη Ντόναλντ Τραμπ.

T
κλιματική αλλαγήΚαπιτώλιοΤζέιν Φόνταακτιβισμός