Lifestyle|27.12.2019 18:19

Βίκη Παγιατάκη: Τα ζώδια της εβδομάδας (22-28/12): Επικίνδυνη ηλιακή έκλειψη

Βίκη Παγιατάκη

Ακολουθούν οι αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις της Βίκης Παγιατάκη για όλα τα ζώδια.

Αν ανατρέχαµε σε έναν αρχαίο πάπυρο ή σε µια περγαµηνή προκειµένου να διαφωτιστούµε για το τι µπορεί να επιφέρει µια ηλιακή έκλειψη που γίνεται στο πρώτο δεκαήµερο του Αιγόκερω, θα βρίσκαµε περίπου τα εξής: Κίνδυνος για έναν βασιλιά ή κάποιον µεγάλο αξιωµατούχο. Ξέσπασµα ταραχών και εχθροπραξιών µεταξύ ευγενών, πληβείων και χωρικών. Σήµερα στον βασιλιά ή στη βασίλισσα θα προσθέταµε κανέναν υπουργό, πρωθυπουργό ή διάσηµο πρόσωπο, και καµιά γερή απεργία ή ένα δυστύχηµα. Τέλος πάντων, έκλειψη είναι, θα περάσει, και ας προσέξουν κάπως Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι – και περισσότερο αυτοί του πρώτου δεκαηµέρου. Οπως αντιλαµβάνεστε, λέµε ένα « να προσέξετε» γιατί η πρόβλεψη είναι γενική εδώ και δεν µπορεί να εξειδικευτεί για τον καθέναν χωριστά σε σχέση µε τον τοµέα που επηρεάζεται.

ΚΡΙΟΣ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ - 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 

Κάπως… επεισοδιακά εξελίσσεται, όπως δείχνουν τα πράγµατα, η τελευταία ολόκληρη εβδοµάδα του ∆εκεµβρίου. Η εξωτερική σας εικόνα, το γνωστό… ίµατζ, οι σχέσεις σας µε συγγενικά πρόσωπα, νόµοι και κανονισµοί -και µην τροµάζετε, γιατί και το λάθος… παρκάρισµα προκαλεί τιµωρία- είναι αυτά που θα πρέπει να προστατεύσετε και να προσέξετε περισσότερο. Ευτυχώς κάποιο χρήµα και συµπάθειες δεν θα λείψουν. Αποφύγετε, από την άλλη, αποδράσεις ή επιλογές που ενέχουν το στοιχείο του άγνωστου ή της ταλαιπωρίας. Στα ταξίδια και στις µετακινήσεις µεγαλύτερη προσοχή θα πρέπει να δώσετε από τις 29 και µετά. Καλό θα ήταν αυτή η προσοχή να επεκταθεί στο σπίτι σε ό,τι σχετίζεται µε το παιδί και ακόµα σε συµφωνίες, συµβόλαια γραπτά και γραφειοκρατία.

ΤΑΥΡΟΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 20 ΜΑΪΟΥ

Το… σκαµπανέβασµα είναι το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της εβδοµάδας, και αυτό δεν αφορά έναν, αλλά τους βασικότερους τοµείς της ζωής σας. Τον επαγγελµατικό, τον οικονοµικό, αλλά και τον αισθηµατικό για πολλούς από εσάς, αφού ο Ουρανός στο ζώδιό σας, σας βάζει να ψάχνεστε διαρκώς. Αυτό βεβαίως αφορά περισσότερο εσάς που έχετε γεννηθεί µέσα στον Απρίλιο και λιγότερο τους υπολοίπους του ζωδίου σας. Επίσης κάποια προσοχή θα ήταν επιθυµητή στις δοσοληψίες µε το ∆ηµόσιο, τους ξένους και το εξωτερικό. Τα οικονοµικά, τα περιουσιακά και τα διάφορα συµφέροντά σας και αυτήν την εβδοµάδα επιβαρύνονται κατά κάποιον τρόπο. Υποµονή στα ερωτικά, ο ∆εκέµβριος δεν είναι και τόσο… αβανταδόρικος. 

ΔΙΔΥΜΟΙ 21 ΜΑΪΟΥ - 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

Με βοηθητικά στοιχεία παντού έρχεται η τελευταία εβδοµάδα του ∆εκεµβρίου και ακόµα κι αν το µέσον της εβδοµάδας έχει µια κάποια δυσκολία, και αυτή είναι αντιµετωπίσιµη. Τώρα λοιπόν είναι η καλή χρονική στιγµή - για να προχωρήσετε σχέδια που σχετίζονται µε την εργασία, τα οικονοµικά, τα περιουσιακά, αλλά και τα διάφορα συµφέροντά σας. Αυτή η εβδοµάδα όµως προσφέρεται και για να τονώσετε -µε όποιον τρόπο µπορεί και επιθυµεί ο καθένας- τη φυσική σας κατάσταση, το στυλ και την οµορφιά σας γενικότερα. Αν ψάχνετε εργασία, τόσο αυτή όσο και οι τρεις πρώτες ηµέρες του Ιανουαρίου είναι οι καλύτερες για να εντείνετε την προσπάθεια. Ο Ιανουάριος στη συνέχειά του θα είναι πιο ρευστός και πιο απαιτητικός. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ - 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

Ιδιαίτερη από πολλές απόψεις μπορεί να χαρακτηριστεί η τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου για εσάς και αυτό απορρέει περισσότερο από το ότι σε αυτήν γίνεται και η τελευταία έκλειψη του 2019. Αυτή θα είναι ηλιακή και θα γίνει στις 26 του μήνα. Θα συνοδευτεί μάλιστα από μια νέα Σελήνη. Τα δύο αυτά σημαντικά φαινόμενα θα γίνουν ακριβώς απέναντί σας, στο ζώδιο του Αιγόκερω. Συνεταιρισμοί -παλαιοί, νέοι ή μελλοντικοί-, συνεργασίες, γάμος, αισθηματική σχέση και σχέσεις γενικότερα κρίνονται τόσο από εσάς όσο και από τον άλλον ή τους άλλους κάτω από ένα νέο πρίσμα και από τις τωρινές ανάγκες και συνθήκες. Περιφρουρήστε, λοιπόν, τόσο τις συναισθηματικές όσο και τις υλικές σας κτήσεις όσο πιο σωστά και καλύτερα γίνεται. 

ΛΕΩΝ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ - 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Αρκετά ρευστή και απρόβλεπτη, όπως φαίνεται, είναι η τελευταία εβδομάδα αυτού του χρόνου, αλλά και το πρώτο μισό της ερχόμενης. Η παραμονή του Αρη στο ζώδιο του Σκορπιού από τις 19 Νοεμβρίου και μετά έχει… παίξει ποικιλοτρόπως με τις αντοχές σας. Θα χρειαστεί λοιπόν να μετριάσετε την ευαισθησία, την ευθιξία και τον εγωισμό σας και να μη δραματοποιείτε -όσο γίνεται- τα εμπόδια και τα αρνητικά που μπορεί να συμβαίνουν. Έμπιστευτείτε περισσότερο την κρίση σας από το συναίσθημα, γιατί ο Έρμής που την αντιπροσωπεύει είναι σε πιο βοηθητική για εσάς θέση. Αυτός όμως μπορεί να γεννήσει και κάποιες καλές ιδέες, όπως και να συμβάλει θετικά σε θέματα που σχετίζονται με ταξίδια, σπουδές, μετακομίσεις, ρυθμίσεις λογαριασμών. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου αυτή, που, ακόμα κι αν δεν γίνεται να τις πραγματοποιήσει, δίνει κάποιες υποσχέσεις. Αν μάλιστα έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας, οι ελπίδες για την πραγματοποίηση κάποιων εξ αυτών έχουν περισσότερες πιθανότητες. Ολοι σας όμως από τις 29 Δεκεμβρίου και μέσα στο πρώτο μισό του Ιανουαρίου θα έχετε μια χειροπιαστή εύνοια. Ο κυβερνήτης σας Έρμής περνάει στο φιλικό σε εσάς ζώδιο του Αιγόκερω. Μπορεί να είναι η εργασία, τα οικονομικά, η υγεία που θα ωφεληθούν ή να πραγματοποιηθεί κάποια προσδοκία σας. Αν, π.χ., θέλετε να κάνετε κάποια σημαντική αγοραπωλησία ή μια οικονομική ρύθμιση, ασφαλώς και μπορείτε και είναι καλύτερα έως τις 3 Ιανουαρίου. 

ΖΥΓΟΣ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Ιδιαίτερη από πολλές απόψεις -θετικές και αρνητικές- θεωρείται η τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου και του 2019 φυσικά. Αυτή η ιδιαιτερότητα συνδέεται περισσότερο με την ηλιακή έκλειψη και τη νέα Σελήνη, αλλά και με τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται το ζώδιό σας σε σχέση με τον Πλούτωνα, τον Δία και τον Κρόνο. Το σπίτι ως χώρος, με τις ανάγκες ή τα προβλήματά του, ένας χώρος πρόσκαιρης διαμονής για άλλους, συγγενικά πρόσωπα που αδιαφορούν ή ρίχνουν το βάρος τους σε εσάς ή κάποια κληρονομικά μπορεί να παρουσιάσουν κάποια όξυνση. Υπάρχει ανάγκη να φροντίσετε πιο σωστά και την υγεία σας. Στο πλευρό σας είναι η Αφροδίτη, που θα αναλάβει να μειώνει με κάποιον τρόπο την όποια… ζημιά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ - 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Αρης στο ζώδιό σας είναι μια βόμβα δύναμης και αντοχής, αλλά χρειάζεται και μεγάλη προσοχή η διαχείρισή της. Έύκολα μπορεί να σας ξεφύγει και να φθάσετε στην υπερβολή. Ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, λοιπόν, και κράτημα των απαραίτητων ισορροπιών. Η έκλειψη στις 26 απαιτεί να είστε περισσότερο προσεκτικοί στις σχέσεις με αδέλφια, ξαδέλφια, θείους, θείες, γείτονες, δασκάλους και πάσης φύσεως συμβούλους, όπως και στις μετακινήσεις και στα κοντινά σας ταξίδια.  Έως και τις αρχές Ιανουαρίου τα οικονομικά σας θα είναι σε διφορούμενη κατάσταση , αλλά ευτυχώς το πράγμα αρχίζει να βελτιώνεται κάπως από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά. Ακόμα μια βοήθεια από τις 29 και μετά θα δώσει ο Έρμής, καθώς μετακινείται στον Αιγόκερω.

ΤΟΞΟΤΗΣ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ - 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Παρότι η εβδομάδα αυτή είναι εξαιρετικά φορτισμένη για όλους μας, για εσάς έχει και θετικά. Μάλιστα, η Σελήνη στο ζώδιό σας από το βράδυ της Δευτέρας έως και την Τετάρτη συμβάλλει θετικά στο να κάνετε καινοτομίες, βελτιώσεις και εποικοδομητικές αλλαγές. Ναι μεν αυτήν την περίοδο η Αφροδίτη βοηθά κάπως τα οικονομικά σας, αλλά η επικείμενη ηλιακή έκλειψη στις 26 τα επιβαρύνει με κάποιον τρόπο. Οσο περνάει από το χέρι σας, λοιπόν, προστατέψτε τα οικονομικά. Αυτό μπορεί να γίνει με μεγαλύτερη επιτυχία έως και το ξεκίνημα της επόμενης εβδομάδας. Αυτή όμως η εβδομάδα προσφέρεται για να συσφίξετε χρήσιμες και αγαπημένες σχέσεις και ακόμα να… τσεκάρετε τα αισθήματα του ανθρώπου που σας ενδιαφέρει. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Είστε οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές της εβδομάδας και του τέλους αυτού του επεισοδιακού για εσάς χρόνου, αφού η ηλιακή έκλειψη και η νέα Σελήνη γίνονται στις 26 στο ζώδιό σας. Οι καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν από αυτά τα φαινόμενα θα είναι φυσικά διαφορετικά για τον καθένα σας, αλλά σε κάθε περίπτωση, εκτός από τα καθημερινά, είναι και κάποιοι κύκλοι που κλείνουν και μπορεί παράλληλα να ανοίγουν κάποιοι άλλοι. Αυτοί μπορεί να σχετίζονται με τα επαγγελματικά, τα οικονομικά, την υγεία, μια αισθηματική ή οικογενειακή κατάσταση. Πάντως, κάτι αρνητικό μπορεί τώρα να συνοδευτεί από κάτι θετικό και το αντίθετο. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να ισχύει και στον έρωτα. Ανάγκη να φροντίσετε περισσότερο τον εαυτό σας τώρα και την υγεία σας. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σύνθετη από πολλές απόψεις η τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου και του 2019. Υπομονή και ψυχραιμία, λοιπόν, έως τις 3 Ιανουαρίου που θα σας επηρεάζει. Η εβδομάδα αυτή, όμως, χρωματίζεται από μια ηλιακή έκλειψη και μια νέα Σελήνη που γίνονται στις 26. Ο τομέας που θα επιβαρυνθεί περισσότερο είναι αυτός που σχετίζεται με τις υλικές και τις συναισθηματικές σας κτήσεις. Βάλτε σωστά τα δυνατά σας για να τις προστατεύσετε. Η Αφροδίτη στο ζώδιό σας έχει τις καλύτερες προθέσεις και για τα οικονομικά και για τις σχέσεις και τα αισθηματικά σας, αλλά από την ανατρεπτική επίδραση του Αρη μειώνεται η καλή της πρόθεση. Στο τέλος βγαίνει ένα… ναι μεν αλλά. Εστω κι έτσι, όμως, από την Τρίτη και μετά δεν θα είστε και οι πιο… παραπονεμένοι. 

ΙΧΘΥΕΣ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

Μια κάποια ελαττωματική επικοινωνία με τους γύρω σας; Ραντεβού που  ακυρώνονται; Μπερδέματα, καθυστερήσεις και μια προβληματική γραφειοκρατία; Σημάδια των ημερών, τουλάχιστον έως τις 28 που ο αρμόδιος Ερμής δεν σας… αβαντάρει ιδιαίτερα. Αντίθετα, από τις 29 και ύστερα, περνώντας στον Αιγόκερω, θα είναι σίγουρα πιο ευνοϊκός για εσάς. Εως αυτήν την ημερομηνία, όμως, προσεκτικότεροι θα πρέπει να είστε με το τι λέτε και σε ποιον γράφετε τι και τι υπογράφετε, και ακόμα σε ταξίδια, μετακινήσεις, στο μεταφορικό σας μέσο και σε ό,τι σχετίζεται με το παιδί. Η ηλιακή έκλειψη στις 26, παρότι δεν σας επηρεάζει ιδιαίτερα, μπορεί να δημιουργήσει μια μικροεμπλοκή με φιλικό πρόσωπο ή μια πρόσφατη γνωριμία. 

ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
ΚΡΙΟΣ: Από ∆ευτέρα απόγευµα έως και Τετάρτη, και Σάββατο και Κυριακή 29. ΤΑΥΡΟΣ: Πέµπτη και Παρασκευή. ∆Ι∆ΥΜΟΙ: Σάββατο 28, Κυριακή 29. ΚΑΡΚΙΝΟΣ:Κυριακή 22 και ∆ευτέρα. ΛΕΩΝ: Από ∆ευτέρα βράδυ έως και Τετάρτη. ΠΑΡΘΕΝΟΣ: Κυριακή 22 έως ∆ευτέρα απόγευµα και Πέµπτη και Παρασκευή, παρά την έκλειψη. ΖΥΓΟΣ: Από ∆ευτέρα απόγευµα έως και Τετάρτη, Σάββατο 28 και Κυριακή 29. ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Κυριακή 22 και ∆ευτέρα. ΤΟΞΟΤΗΣ: Από ∆ευτέρα απόγευµα έως και Τετάρτη, και Σάββατο 28 και Κυριακή 29. ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Κυριακή 22 και ∆ευτέρα. Υ∆ΡΟΧΟΟΣ: Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή 28. ΙΧΘΥΕΣ: Κυριακή 22 έως ∆ευτέρα απόγευµα και µερικώς Πέµπτη και Παρασκευή. 

ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ 
ΚΡΙΟΣ: Πέµπτη και Παρασκευή. ΤΑΥΡΟΣ: Κυριακή, ∆ευτέρα, Σάββατο και Κυριακή 29. ∆Ι∆ΥΜΟΙ: Από ∆ευτέρα απόγευµα έως και Τετάρτη. ΚΑΡΚΙΝΟΣ: Πέµπτη και Παρασκευή. ΛΕΩΝ: Κυριακή 22 έως και ∆ευτέρα βραδάκι και Σάββατο 28, Κυριακή 29. ΠΑΡΘΕΝΟΣΣ: Από ∆ευτέρα βραδάκι έως και Τετάρτη. ΖΥΓΟΣ: Πέµπτη και Παρασκευή. ΣΚΟΡΠΙΟΣ: Σάββατο 28 και Κυριακή 29. ΤΟΞΟΤΗΣ: ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: Πέµπτη και Παρασκευή. Υ∆ΡΟΧΟΟΣ:ΙΧΘΥΕΣ: Από ∆ευτέρα απόγευµα έως και Τετάρτη.

ζώδιααστρολογικές προβλέψειςΒίκη Παγιατάκηέκλειψη ηλίου