Lifestyle|31.12.2019 15:08

Ζώδια προβλέψεις 2020 - Αιγόκερως: Ο Δίας έρχεται να σας στηρίξει όλο το 2020

Βίκη Παγιατάκη

Ακολουθούν οι ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για τον Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 20 Ιανουαρίου). Ηταν Ιανουάριος του 2008 όταν ο Πλούτωνας, ο πλανήτης που διαλύει, μεταλλάσει και μεταβάλλει με έναν υπόγειο συχνά αλλά και εντυπωσιακό τρόπο πράγματα και καταστάσεις, επαγγελματικές, οικονομικές κ.ά., πέρασε για μια μακρά παραμονή στο ζώδιό σας. Τον Δεκέμβριο του 2017 εκεί προστέθηκε και ο Κρόνος, όπου βρίσκεται μέχρι τώρα και θα εξακολουθήσει να παραμένει έως τις 17 Δεκεμβρίου 2020. Υπάρχει όμως και ακόμα ένας -αυτήν τη φορά ευπρόσδεκτοςεπισκέπτης στο ζώδιό σας.

Διαβάστε τις ετήσιες αναλυτικές αστρολογικές προβλέψεις του 2020 της Βίκης Παγιατάκη για όλα τα ζώδια

Στις 3 Δεκεμβρίου 2019 καταφθάνει και ο Δίας των ευκαιριών, της επέκτασης, ψυχικής, πνευματικής, ενίοτε και οικονομικής και επαγγελματικής, όπου και θα παραμείνει έως τις 19 Δεκεμβρίου 2020. Οπως αντιλαμβάνεστε δεν μιλάμε για μια απλή πλανητική σύναξη, αλλά κυριολεκτικά για μια... συνάθροιση γιγάντων. Ο Δίας θα μπορούσαμε να πούμε ότι μεταξύ του Κρόνου, του Πλούτωνα και του Αρη, που από τις 29 Ιουνίου έως τις πρώτες ημέρες του 2021 θα χτυπάει το ζώδιό σας, θα είναι ο απήγανος που θα προσπαθεί να ξορκίσει το κακό. Σε πιο απλά ελληνικά, αυτός θα είναι ο σωτήρας ακόμα και στο πάρα πέντε. Θα ενισχύει, θα βελτιώνει και θα επισκευάζει ό,τι πάει να χαλάσει.

Διαβάστε περισσότερα: Ζώδια προβλέψεις 2020 - Σκορπιός: Έρχονται αναταράξεις... δέστε τη ζώνη σας Ζώδια προβλέψεις 2020 - Κριός: Όχι δρασκελιές, καλύτερα ένα βήμα τη φορά & Ζώδια προβλέψεις 2020 - Ταύρος: Πολλά τα θετικά, εκρηκτική άνοιξη & Ζώδια προβλέψεις 2020 - Λέων: Συνετά βήματα και μέτρο θα βοηθήσουν

Αρπάξτε τις ευκαιρίες για να βγείτε από τα δύσκολα

Κάθε περίπου 12 χρόνια ζούμε όλοι μας την επίσκεψη του πιο ευπρόσδεκτου πλανήτη στο ζώδιό μας. Φυσικά αυτός δεν είναι άλλος από τον Δία. Η προηγούμενη φορά που σας έκανε την τιμή και την ευχαρίστηση ήταν από τις 19 Δεκεμβρίου 2007 έως τις 5 Ιανουαρίου 2009. Ανακαλέστε οι μεγαλύτεροι κάποια θετικά περιστατικά, αν και σχεδόν ποτέ η επίδρασή του δεν εκδηλώνεται με τον ίδιο τρόπο. Οπως έχει πει και ο «Σκοτεινός Φιλόσοφος», «τα πάντα ρει», η «δουλειά» του φέτος όμως μόνο εύκολη δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού θα βρίσκεστε σε μια σφιχτή πλανητική μέγκενη που θα δημιουργείται από τον Πλούτωνα και τον Κρόνο, που βρίσκονται στο ζώδιό σας, αλλά και τον μαχητικό και πολεμοχαρή Αρη, που θα σας παίζει επίμονο κατενάτσιο από τον Κριό από τις 29 Ιουνίου 2020 έως τις 6 Ιανουαρίου 2021.

Οπως αντιλαμβάνεστε, το δεύτερο εξάμηνο του 2020 θα χρειαστούν βιταμίνες, λίγα ηρεμιστικά, προσοχή, υπομονή και ψυχραιμία. Πηγές εμποδίων, κακής συνεννόησης, βαρών και πάσης φύσεως προβλήματα μπορεί να αποτελέσουν συγγενικά πρόσωπα, σπίτι, χώροι, ακίνητα και περιουσιακά, αλλά και νόμοι και κανονισμοί που μπορεί να επενεργήσουν κόντρα στις βλέψεις και στα συμφέροντά σας. Μάλιστα σχετικά με τη γραφειοκρατία, συμφωνίες, συμβόλαια, κάρτες, λογαριασμοί, αποδείξεις, γραπτά, σπουδές, μεταφορικά μέσα, ταξίδια, μετακομίσεις και ό,τι σχετίζεται με το παιδί θα απαιτήσει μεγαλύτερη προσοχή και παρατηρητικότητα από τις 29 Μαΐου έως τις 5 Αυγούστου που ο Ερμής θα βρίσκεται στον Καρκίνο, σε αντίθεση με το ζώδιό σας. Να ψειρίζετε κάθε έγγραφο και υπόσχεση και να προσέχετε τι λέτε και σε ποιον. Ασφαλώς και το 2020 δεν παρέχει μεγάλα διαστήματα απαλλαγμένα από σκοτούρες, αλλά υπάρχει ένα που σχετικά με τα υπόλοιπα είναι πιο βατό.

Αυτό είναι από τις 23 Μαρτίου έως την 1η Ιουλίου και είναι το διάστημα που ο Κρόνος αποχωρεί από το ζώδιό σας και περνάει στον Υδροχόο. Θα μπορούσες να την πεις και μια πρόβα τζενεράλε αυτήν, αφού εκεί θα εγκατασταθεί για μεγάλο διάστημα, στις 18 Δεκεμβρίου 2020. Τότε θα κουνήσει το μαντίλι σε εσάς. Μέχρι τότε βεβαίως είπαμε ότι θα είναι ο Δίας που θα λειαίνει κατά κάποιον τρόπο τις σκληρές γωνίες των προβλημάτων και των δύσκολων καταστάσεων. Αυτό σημαίνει πως όπου βλέπετε να κλείνει μια πόρτα -μεταφορικά μιλάμε- θα υπάρχει σίγουρα ένα ανοιχτό παράθυρο και θα πρέπει να το ψάξετε. Μάλιστα αν έχετε γεννηθεί μέσα στον Δεκέμβριο, το παράθυρο θα είναι μεγαλύτερο.

Σχέσεις - Έρωτας

Συνειδητοποιήσεις, διδάγματα, μαθήματα ζωής θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήρθαν βροχή τα τελευταία χρόνια και μαζί και κάποιες μεγάλες εκπλήξεις για το πώς αντιμετωπίζετε εσείς τους άλλους: συντρόφους, αγαπημένα και συγγενικά πρόσωπα, ανωτέρους, ανταγωνιστές και στενούς συνεργάτες. Αλλαξαν οι ανάγκες και οι προτεραιότητές σας φυσικά και ο τρόπος κρίσης σας. Αν ο γάμος και οι σχέσεις σας έχουν αντέξει την τελευταία δύσκολη περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2017 μέχρι και τώρα, σημαίνει ότι αυτά που σας ενώνουν -και φυσικά είναι διαφορετικά για τον καθέναν- είναι περισσότερα από αυτά που σας χωρίζουν. Φροντίστε λοιπόν να ανανεώσετε τη σχέση σας και να καταπολεμήσετε τη ρουτίνα για να προχωρήσετε παρακάτω.

Γάμοι που κρέμονται από μια κλωστή μπορεί να μην αντέξουν από τις 2 Ιουλίου έως και τις αρχές Ιανουαρίου του 2021. Αν έχετε αποφασίσει έναν γάμο ή μια συγκατοίκηση, προχωρήστε από το τέλος Μαρτίου έως τέλος Ιουνίου, αλλά μόνο αν γνωρίζεστε καλά με το έτερον ήμισυ και η σχέση σας έχει δοκιμαστεί. Οι αυθορμητισμοί δεν επικροτούνται μέσα στο 2020, αλλά δεν είναι συνήθως και στη φύση σας. Εσείς τον όποιο ρομαντισμό διαθέτετε τον συνοδεύετε και με ένα κομπιουτεράκι, και μην παρεξηγήστε από αυτό που λέω.

Οι νέες γνωριμίες θα δοκιμαστούν δυνατά από Ιούλιο και μετά. Το σεξ επίσης το ίδιο διάστημα φαίνεται ότι για κάποιο λόγο ή δεν λειτουργεί καλά ή δεν είναι πηγή χαράς. Μην υπερεκτιμάτε αλλά και μην υποτιμάτε τον ρόλο του στον γάμο και στη σχέση σας. Συζητήστε το πώς και το γιατί. Αν κάποιοι από εσάς θέλετε να απεμπλακείτε από μια ανυπόφορη σχέση, από το τέλος Μαρτίου έως το τέλος Ιουνίου θα είναι πιο εύκολο να βρείτε τον τρόπο. Η Αφροδίτη στον επαγγελματικό τομέα σας από τις 4 Απριλίου έως τις 7 Αυγούστου μπορεί να συνδέσει κάπως το ερωτικό με το επαγγελματικό.

Επαγγελματικά

Η εικόνα που έχετε αποκομίσει μέχρι τώρα είναι αυτή που δείχνει ότι το 2020 έχει αρκετές δυσκολίες και έντονο ανταγωνισμό, αλλά: Υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις -ιδιαίτερα για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου- ότι δεν αποκλείεται και η επιτυχία. Ο Δίας στο ζώδιό σας και η Αφροδίτη στον τομέα της εργασίας από τον Απρίλιο έως τις αρχές Αυγούστου δημιουργούν εκείνες τις προϋποθέσεις που θα σας επιτρέψουν να αναπτύξετε τα σχέδια και τις βλέψεις σας.

Μάλιστα τώρα είναι η στιγμή να αναζωογονήσετε τη δουλειά σας -και αυτό επιβάλλεται αν είσαστε ελεύθεροι επαγγελματίες- και να ερευνήσετε τις πτυχές που έχουν μείνει αναξιοποίητες. Οποιος συνεργάτης ή υφιστάμενος σάς φαίνεται ότι έχει κάποιες καλές ιδέες, μην τον σνομπάρετε. Ακούστε τον. Το «καλό» μπορεί φέτος να προκύψει από εκεί που δεν το περιμένετε. Οι προωθητικές αυτές κινήσεις μπορεί να ξεκίνησαν από τα μέσα Νοεμβρίου του 2019, αλλά η απόδοσή τους μπορεί να φανεί περισσότερο έως τον Ιούνιο. Αν έχετε αποφασίσει ότι η δουλειά στην οποία είσαστε έχει πιο πολλά αρνητικά παρά θετικά, από Απρίλιο έως τέλος Ιουνίου ψάξτε κάτι άλλο. Αυτό είναι το καλύτερο διάστημα για να αναζητήσετε δουλειά αν δεν έχετε. Ολοι σας όμως θα πρέπει να επιδείξετε πρόνοια, συνέπεια και υπευθυνότητα από τον Ιούλιο και μετά που οι συνθήκες θα είναι πιο απαιτητικές.

Οικονομικά

Αρκετοί από εσάς έχετε στην κυριολεξία ανοιχτούς λογαριασμούς και σε αυτόν τον τομέα, ίσως από το 2017 και μετά ή και πιο παλιά. Το 2020 με τις συνθήκες -περισσότερο εξωτερικές, πολιτικοοικονομικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες- που θα επικρατούν θα περάσετε σκαμπανεβάσματα. Δυσκολία θα έχετε στο να εισπράξετε χρήματα που σας οφείλονται και στο να καλύψετε υποχρεώσεις που αναφύονται. Διόλου απίθανο φυσικά κάποιοι να αποκτάτε, ρυθμίζετε, ανακαινίζετε κάποιον χώρο, κάποιο ακίνητο. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει περισσότερο από το τέλος Ιουνίου έως τον Δεκέμβριο. Αν υπάρχει κάποιος χώρος που αμφισβητείται ή υπάρχει κάποιο μπλέξιμο, ενεργήστε πριν από αυτό το διάστημα. Αν για κάποιον λόγο ψάχνετε να νοικιάσετε έναν χώρο από τέλος Ιουνίου και μετά, και θα ταλαιπωρηθείτε και δεν θα μείνετε ευχαριστημένοι. Κάντε από πριν το κουμάντο σας.

Από οικονομικής άποψης το μήνυμα επίσης του 2020 είναι και αυτό. Κάντε συνδυασμούς. Μπορεί και συμπληρωματική εργασία. Ανάδειξη κάποιας ικανότητας ή ταλέντου που δεν έχει αξιοποιηθεί, μπορεί να αποδώσει οικονομικά. Προσεκτικοί γύρω από τα οικονομικά σας θα πρέπει -ιδιαίτερα από τις 29 Μαΐου έως τις 5 Αυγούστου- να είστε όσοι διαχειρίζεστε ή έχετε μετοχές και άυλο χρήμα γενικώς.

Εκλείψεις

Το 2020 χρωματίζεται από έξι εκλείψεις. Δύο ηλιακές και τέσσερις σεληνιακές. Στις 10 Ιανουαρίου έχουμε σεληνιακή έκλειψη απέναντί σας στον Καρκίνο. Στις 5 Ιουνίου ακολουθεί άλλη μία σεληνιακή στον Τοξότη και στις 21 Ιουνίου είναι η πρώτη ηλιακή που γίνεται στον Καρκίνο. Στις 5 Ιουλίου ακόμα μία σεληνιακή στο ζώδιό σας. Στις 30 Δεκεμβρίου σεληνιακή έκλειψη στους Διδύμους και στις 14 Δεκεμβρίου η δεύτερη σεληνιακή στον Τοξότη. Οπως βλέπετε, καμία έκλειψη για φέτος δεν γίνεται σε σταθερό ζώδιο, άρα τη γλιτώνουν κοινώς Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι. Εσάς σας επηρεάζουν άμεσα μόνο αυτές που γίνονται στο ζώδιό σας και στον Καρκίνο, και έμμεσα, δηλαδή ξώφαλτσα, αυτές που γίνονται στους Διδύμους και στον Τοξότη.

Υγεία - Ομορφιά

Η δύσκολη αυτή μεταβατική φάση που ξεκίνησε στο τέλος του 2017 και εκτείνεται έως τον Δεκέμβριο του 2020 σε πολλούς από εσάς δημιούργησε προβλήματα -μικρά ή μεγάλακαι στην υγεία σας. Κοινότοπο να αναφέρω ότι η πίεση και η κούραση και το συσσωρευμένο στρες που έχετε υποστεί θέλουν τρόπους και μεθόδους αποσυμπίεσης, γιατί από αυτά θα έχει και η νέα χρονιά. Ιδιαίτερα από το τέλος της άνοιξης και μετά. Ξορκίστε τις μολύνσεις, τις επιμολύνσεις, τις αλλεργίες και τα ατυχήματα στον νέο χρόνο. Εύκολα μπορούν να συμβούν. Δόντια, μάτια, αυτιά, οστά και διάφορα δερματικά φαίνονται ως τα πιο ευαίσθητα.

Η παρουσία του Δία στο ζώδιό σας και το τετράγωνο με τον Αρη από το τέλος Ιουνίου έως και αρχές Δεκεμβρίου θα σας ωθήσουν στην ανθυγιεινή διατροφή και την αύξηση του βάρους αν δεν προσέξετε. Το 2020 δεν προσφέρεται ούτε για εξωτικούς και δύσκολους προορισμούς για διακοπές, ούτε για εξαντλητικές κούρες ομορφιάς. Προηγείται η υγεία. Αν όμως χρειάζονται κάποια αισθητικά μερεμέτια, κάντε τα μόνο στο διάστημα 31 Μαρτίου - 12 Μαΐου και 25-28 Ιουνίου. Μάλιστα το τρίγωνο του Ουρανού από τον Ταύρο με το ζώδιό σας ωθεί στην ενίσχυση και της εξωτερικής εικόνας, αλλά για κάτι τέτοιο ευνοούνται περισσότερο οι γεννημένοι τον Δεκέμβριο.

Συμβουλή: Πολλοί φέτος μπορεί να προβληματιστείτε αρκετά με το ερώτημα ποιοι αξίζουν περισσότερο: οι φίλοι ή οι συγγενείς; Επειδή τους χρειάζεστε και τους δύο -οι πρώτοι είναι της επιλογής σας και οι δεύτεροι υπηρετούν τα «πρέπει» και την εξωτερική εικόνα σας- θα χρειαστεί να καταπιείτε παράπονα και αχαριστίες. Μην το χοντραίνετε. Δείξτε ανωτερότητα.

Tips στα δεκαήμερα

Αν έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου σας είσαστε περισσότερο προστατευμένοι από δυσκολίες, εμπόδια και προβλήματα. Εύκολο λοιπόν να ρυθμίζετε τα όποια παλιά. Εσείς από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και τον Φεβρουάριο θα είσαστε οι πιο ευνοημένοι παντού. Αν γεννηθήκατε στο δεύτερο δεκαήμερο έχετε ακόμα αρκετά ανοιχτά θέματα και ανησυχίες, αλλά ανακάμπτετε από Μάρτιο και μετά. Οι γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο θα πρέπει να προσπαθήσετε παντού περισσότερο, γιατί οι συνθήκες και οι καταστάσεις μέσα στις οποίες θα εργαστείτε και θα ζήσετε θα είναι κάπως πιο περίπλοκες. Το πρώτο εξάμηνο του 2021 θα σας αποζημιώσει ποικιλοτρόπως.

Πώς τα πάμε με τους άλλους

Με τα παρορμητικά ζώδια -και παρορμητικό δεν είναι το ζώδιο που βγάζετε, αλλά αυτό που ξεκινάει μια εποχή- Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, μπορεί να έχετε μια ιδιαίτερη σχέση και κατάσταση τα τελευταία δύο χρόνια. Ή έχει αναπτυχθεί μια μεγαλύτερη σύμπνοια και αλληλοκατανόηση λόγω κοινών προβλημάτων στο στυλ... βοήθα να σε βοηθώ να διαβούμε τον γκρεμό ή φτάσατε στην πλήρη διάσταση. Σχέσεις που άντεξαν μέχρι τώρα, μάλλον αξίζουν. Πιο ευνοϊκοί για εσάς φέτος οι Παρθένοι, Ιχθύες, Δίδυμοι και ακολουθούν Ταύροι και Σκορπιοί, αλλά πρέπει να είσαστε προσεκτικοί και υποστηρικτικοί μαζί τους από τον Μάρτιο έως τις αρχές Ιουλίου. Συνήθως κάνετε ζευγάρι με τον Υδροχόο, αλλά στο ίδιο διάστημα και με αυτόν, όπως και με τον Λέοντα, χρειάζεται προσοχή. Σε ουδετερότητα ο Τοξότης, αλλά όχι αρνητικός.

(Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό «Άστρα», Δεκέμβριος 2019)

ζώδια ΔεκεμβρίουζώδιαΑιγόκερωςΒίκη Παγιατάκηζώδια προβλέψεις 2020