Η εξομολόγηση της Lady Gaga στην Όπρα: «Βιάστηκα όταν ήμουν 19 ετών - Ακόμα πονάω φρικτά»
Χριστίνα ΤσατσαράγκουΣυγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον βιασμό και την ασθένειά της έκανε η pop star Lady Gaga, δίνοντας στο «παρών» στον πρώτο σταθμό της περιοδείας «2020 Vision Tour» της Όπρα Γουίνφρεϊ στο Φορτ Λόντερντεϊλ, στη Φλόριντα. Μετά την ανάρρωσή της από σοβαρή πνευμονία η Όπρα ξεκίνησε ακάθεκτη τις live εμφανίσεις της και η πρώτη καλεσμένη της ήταν η Lady Gaga. Η τραγουδίστρια μίλησε με πάθος για θέματα ψυχικής υγείας, ενώ αναφέρθηκε και στην ινομυαλγία από την οποία πάσχει, λέγοντας ότι ακόμα και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης «πονούσε από την κορυφή ως τα νύχια».
Η Lady Gaga μίλησε και για τον βιασμό της από πρόσωπο του φιλικού της περιβάλλοντος - κάποιον που γνώριζε από τα παιδικά της χρόνια. «Βιάστηκα κατ’ επανάληψη όταν ήμουν 19 ετών και έτσι μου δημιουργήθηκε μετατραυματικό σύνδρομο επειδή δεν επεξεργάστηκα το τραύμα που προέκυψε από το βιασμό».
«Ξαφνικά έγινα σταρ και ταξίδευα σε όλον τον κόσμο και ζούσα σε δωμάτια ξενοδοχείων και δεν πρόλαβα να το επεξεργαστώ, να το δουλέψω και μετά, ξαφνικά, άρχισα να νοιώθω έναν τρομερό πόνο σε όλο μου το σώμα. Ήταν παρόμοιος πόνος με το πώς ένοιωσα όταν βιάστηκα», είπε στην Όπρα και συμπλήρωσε ότι κατά τη γνώμη της τα θέματα ψυχικής υγείας θα έπρεπε να διδάσκονται στα σχολεία. Η Όπρα είναι εξίσου ευαίσθητη σε ζητήματα βίας. Η πιο διάσημη και πλούσια τηλεπερσόνα στην Αμερική κακοποιήθηκε σεξουαλικά στα 13, έμεινε έγκυος στα 14 και το νεογέννητο αγοράκι της έφυγε από τη ζωή.
Αναφορικά με την ινομυαλγία από την οποία πάσχει, ένα σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από διάχυτο μυοσκελετικό πόνο, συναισθηματικές διαταραχές και δυσκολία στον ύπνο, η Gaga είπε: «Έχω βρει μέσω της νευροφυσικής έρευνας με τους γιατρούς μου ότι η ινομυαλγία μπορεί να αντιμετωπιστεί με ψυχολογική υποστήριξη και θεραπεία. Η υγεία του σώματός μας εξαρτάται πάντα από την ψυχική μας υγεία και πρέπει να τα παίρνουμε στα σοβαρά».
Η Gaga, που βραβεύτηκε με Όσκαρ για το κομμάτι «Shallow» από την ταινία «Ένα Αστέρι Γεννιέται», δεσμεύτηκε στη σκηνή ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να επιμορφώσει τον κόσμο αναφορικά με θέματα ψυχικής υγείας.
Η συνέντευξη της Lady Gaga στην Όπρα θα μεταδοθεί διαδικτυακά την Tετάρτη 8 Ιανουαρίου στο @ww.now μέσω IGTV.
- Πώς ο Μογγόλος Τζένκινς Χαν επέστρεψε 700 χρόνια μετά και σκότωσε δεκάδες ανθρώπους
- Άγριο έγκλημα στα Εξάρχεια: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπουν» οι αρχές - Είχε προηγηθεί καυγάς πριν τις 5 σφαίρες
- Ιστορική επιστροφή των Νιου Γιορκ Νικς στην κορυφή του NBA μετά από 53 χρόνια!
- Συμφωνία ή νέο διπλωματικό θρίλερ; Σήμερα οι υπογραφές λέει ο Τραμπ - Διαφωνεί η Τεχεράνη